自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

屋苑早已貼曬通告:「在屋苑內必須戴上口罩!」 但這7個月內有位女住客(矮小皮膚偏黑),目測30至35歲,佢有一位讀幼稚園的兒子 +佢自己媽媽約60零歲+佢老公,這位女住客在家全職湊仔,佢媽媽在附近返工賣熟食!佢家中有老有小有家庭經濟支柱,理應好出力去抗疫,但這7個月內我從未見過佢戴過口罩,包括乘 lift,街上, 街市...........,曾經向大堂實Q提過此事,實Q話有其他住客反映過,但這位女戶客不易相處經常瞪眼猙獰,見到佢就有壓力,雖然不會同她一齊乘 lift, 但總會形住佢污染了公用設施 & 播毒!

珍珠宮

BK Milk勳章

Mrs.Chan 發表於 20-8-23 20:50
屋苑早已貼曬通告:「在屋苑內必須戴上口罩!」 但這7個月內有位女住客(矮小皮膚偏黑),目測30至35歲,佢 ...

咁都冇辦法啦,屋苑會做好清潔,返家沖涼換衫,做好自己

翡翠宮

回覆樓主:

自私怪

公爵府

siujanjan 發表於 20-8-23 21:54
咁都冇辦法啦,屋苑會做好清潔,返家沖涼換衫,做好自己

昨天她穿著一條純螢光橙色的連身裙,一開 lift 見到佢無戴口罩,我即時全身打冷震標汗,見到佢仲慘過七月見鬼

恭賀新禧,迎春接福!

瑪瑙宮

大廚勳章

Mrs.Chan 發表於 20-8-24 09:57
昨天她穿著一條純螢光橙色的連身裙,一開 lift 見到佢無戴口罩,我即時全身打冷震標汗,見到佢仲慘過七月 ...

為咗隆重歧視佢。。。馮係撞到佢入電梯我寧願出電梯。。。唔想同佢同電梯因為有報道過只係短短搭電梯嗰分零2分鐘有病毒係會感染。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

公爵府

seaheart88 發表於 20-8-24 10:03
為咗隆重歧視佢。。。馮係撞到佢入電梯我寧願出電梯。。。唔想同佢同電梯因為有報道過只係短短搭電梯嗰分 ...

唔係歧視佢,係保護自己,見到佢好自然避開佢遠離佢!佢有小朋友希望佢有上BK,希望佢做人唔好咁自私,以身作則教好兒子,愛惜年紀大仲要返工的媽咪,照顧好自己家人!
恭賀新禧,迎春接福!

瑪瑙宮

大廚勳章

Mrs.Chan 發表於 20-8-24 12:20
唔係歧視佢,係保護自己,見到佢好自然避開佢遠離佢!佢有小朋友希望佢有上BK,希望佢做人唔好咁自私,以 ...

見到呢啲咁嘅人咁鬼自私。。我擺明係歧視佢。。。唔會同佢同電梯囉。。。

佢點樣照顧佢啲家人小朋友我就你唔到啦。。我淨係諗點樣好好保護自己啫

公爵府

seaheart88 發表於 20-8-24 12:42

見到呢啲咁嘅人咁鬼自私。。我擺明係歧視佢。。。唔會同 ...

thanks!
恭賀新禧,迎春接福!

首頁

尾頁

跳至