懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

[純呻]
隔咗三年幾陀第二胎
已經39歲
第一胎明明好嘆,無乜唔舒服,健步如飛
今次頭幾個月日日作嘔
中期開始心跳勁快,有時坐喺梳化閒閒地都跳到120
講嘢都無氣,成日要停低抖大氣
四個月左右已經腰骨痛下陰韌帶痛,無論坐行企瞓都係痛,瞓覺成日痛醒,轉個身轉勁耐先轉到,好耐都瞓唔返著
個人長時間都係攰,明明上一胎仲可以周圍行同搬屋執嘢都無事
好彩依家WFH, 如果咁嘅狀態要日日返工都幾痛苦...

別墅

回覆樓主:

我雖然後生過你,都係一郁就心跳過120。 我覺得因為疫情WFH連街都唔出,每日本來行9000步,變左得返唔夠100步,所以成個人弱左好多。所以依家都迫自己郁多啲,反而會無咁攰。

大宅

wockyneo11 發表於 20-9-7 22:31
我雖然後生過你,都係一郁就心跳過120。 我覺得因為疫情WFH連街都唔出,每日本來行9000步,變左 ...

終於有人覆我...

可能真係行少咗所以差咗咁多...
我已經37週,希望佢快啲出嚟唔使我咁辛苦

大宅

shayuyu 發表於 20-8-24 11:58
[純呻]
隔咗三年幾陀第二胎
已經39歲

我都係陀緊第二胎,嘔得勁過第一胎好多⋯超辛苦

大宅

[純呻]
隔咗三年幾陀第二胎
已經39歲

我依加刀陀梗第二胎
我第一胎好輕鬆 反工踩好耐刀接受到
雖然2胎刀無作嘔
但第二胎相對比第一胎肥好多重好多
個人企陣刀好攰甘

洋房

回覆 shayuyu 的帖子

我係啱啱踏入高齡第二胎,都覺得比第一胎辛苦好多呢!可能真係同而家少郁動少運動有關😭 期待就嚟卸貨,希望大家一切平安順利啦 🥰

大宅

[純呻]
隔咗三年幾陀第二胎
已經39歲

我又係相隔1.5生埋個細嘅, 真係辛苦好多....

複式洋房

我都係。第二胎由4wk 開始嘔到依家10wk. 我瘦左4kg.....我陀第一胎個陣真係唔見肚都無人知,都唔算辛苦。但我依家好似日日都瞓係度。嘔到個人都抑鬱

首頁

尾頁

跳至