在職全職

跳至

首頁

尾頁

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yickly 發表於 20-9-18 18:45
因為我懶帶個飯盒

但係日日都只食個三文治真係唔掂喎,而且你放工又唔食嘢

珊瑚宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 大廚勳章 親子達人勳章

yanyan-mummy 發表於 20-9-18 17:28
你間中一隻冇問題既

我都係間唔中一隻,上次食都係半年前,其實我好少食蕉

珊瑚宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 大廚勳章 親子達人勳章

joannelai930 發表於 20-9-18 18:27
應該係餓暈

我又唔肚餓呀

珊瑚宮

yanyan-mummy 發表於 20-9-18 18:46
但係日日都只食個三文治真係唔掂喎,而且你放工又唔食嘢

我晚上個餐好求其,有時一鑊熟,啲餸好難帶到飯

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yickly 發表於 20-9-18 18:46
我都係間唔中一隻,上次食都係半年前,其實我好少食蕉

所以應該唔關香蕉事嘅,我都覺得係餓暈

雲母殿

yickly 發表於 20-9-18 18:47
我晚上個餐好求其,有時一鑊熟,啲餸好難帶到飯

自己身體,就算帶唔到飯就出街買外賣囉,唔可以懶惰㗎

珊瑚宮

yanyan-mummy 發表於 20-9-18 18:49
所以應該唔關香蕉事嘅,我都覺得係餓暈

我又無肚餓感覺喔,真係難以理解

珊瑚宮

yanyan-mummy 發表於 20-9-18 18:50
自己身體,就算帶唔到飯就出街買外賣囉,唔可以懶惰㗎

咁我寧願朝早整少少野啦,買外賣一出一入好趕

雲母殿

yickly 發表於 20-9-18 18:53
我又無肚餓感覺喔,真係難以理解

你慣左吾食野所以冇肚餓感覺,不過你身體其他地方會話你知你透支梗

雲母殿

yickly 發表於 20-9-18 18:54
咁我寧願朝早整少少野啦,買外賣一出一入好趕

如果煮飯吾方便,意粉果d加適量菜及肉,係麻煩啲,不過你試吓睇吓會唔會好啲

珊瑚宮

yanyan-mummy 發表於 20-9-18 18:59
你慣左吾食野所以冇肚餓感覺,不過你身體其他地方會話你知你透支梗

都係嘅

珊瑚宮

yanyan-mummy 發表於 20-9-18 19:01
如果煮飯吾方便,意粉果d加適量菜及肉,係麻煩啲,不過你試吓睇吓會唔會好啲
...

意粉有興趣,我有簡易版唔麻煩

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

yickly 發表於 20-9-18 18:45
因為我懶帶個飯盒

帶細細個,唔阻訂會好d

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

yickly 發表於 20-9-18 19:04
意粉有興趣,我有簡易版唔麻煩

行動

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

yickly 發表於 20-9-18 15:35
即係要帶飯

禾刀帶飯

珊瑚宮

pomanlife 發表於 20-9-18 19:53
禾刀帶飯

我今晚吔呢啲

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

yickly 發表於 20-9-18 20:00
我今晚吔呢啲

巧正呀

珊瑚宮

pomanlife 發表於 20-9-18 20:05
巧正呀

C6係度我先有豐富晚餐食

彩鑽殿

yickly 發表於 20-9-18 20:07
C6係度我先有豐富晚餐食

C6煎個星期刀去賺外塊

珊瑚宮

pomanlife 發表於 20-9-18 20:10
C6煎個星期刀去賺外塊

你煮餐好餸慰勞你c6

首頁

尾頁

跳至