家事百科

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有冇人有家居濾水器好介紹?

水晶宮

2020勳章

回覆樓主:

doulton 或 3M,新裝修揀枱底款,3M $1800左右,獨立水龍頭

男爵府

睛靈勳章

我用潔碧, 朋友用3M

男爵府

我用everpure 獨立水龍頭款

複式洋房

oceandeepsea 發表於 20-8-25 12:12
doulton 或 3M,新裝修揀枱底款,3M $1800左右,獨立水龍頭

我都想買枱底款,不過原來要開獨立水龍頭,咁咪好大陣丈?

男爵府

回覆 FilauLauu 的帖子

只係好簡單鑽個lone,濾芯壽命長d,用起上嚟係方便啲

大宅

用過幾個牌子,覺得韓國THE LOEL牌最好用, 水龍頭過濾器 & 花灑頭過濾都有用, 100%除氯,濾芯有加入維C,皮膚痕有改善,都幾滋潤下,頭髮都脫少左,最緊要濾芯唔貴

大宅

回覆樓主:

Doulton

子爵府

Ronowli 發表於 20-9-15 14:51
用過幾個牌子,覺得韓國THE LOEL牌最好用, 水龍頭過濾器 & 花灑頭過濾都有用, 100%除氯,濾芯有加入維C,皮膚 ...

我依家都考慮緊 BodyLuv過濾器 同埋 The Loel濾水器
唔知你有冇用過呢?

大宅

liliyu 發表於 20-9-17 12:47
我依家都考慮緊 BodyLuv過濾器 同埋 The Loel濾水器
唔知你有冇用過呢?
之前有買過Bodyluv花灑過濾, 用唔慣,用左幾日就打入冷宮,
有幾個理由, 佢係加壓式,打到皮膚好痛,小朋友用更加唔舒服,開小D水,熱水爐又識開,水唔熱。
我都有買香味維C Filter,感覺好香精&化學味,個人唔鍾意。The Loel維C自然D,比較舒服。
同埋個花灑頭幾重下。最重要係無保養呀,有問題,佢地客服唔幫我,貨品出門就不退換。
The Loel有一年保養,之前我都買錯左加壓版,佢地會做保養,換左個低水壓版俾我,有保養真係好重要。

大宅

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
Ronowli 發表於 20-9-23 16:45
之前有買過Bodyluv花灑過濾, 用唔慣,用左幾日就打入冷宮,
有幾個理由, 佢係加壓式,打到皮膚好痛,小 ...

bodyluv 個花灑真係打到好痛, 客服一句買之前要先了解產品就叫解決左。

水晶宮

2020勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
Ronowli 發表於 20-9-23 16:45
有幾個理由, 佢係加壓式,打到皮膚好痛,小 ...

沖涼位,我都有個3m,不過係裝係水龍頭同花灑喉中間位,問過煤氣師傅,佢話最好唔好裝,會影響到個熱水爐,所以無裝到

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊