自由報料

跳至

首頁
23456...10

尾頁

象牙宮

Candy_CHUNG_LAU 發表於 20-8-25 17:15
參看換領條款
係!
自己無睇條款。thx.
而家換禮券要換整數,無以前咁方便。

珍珠宮

lcn2009 發表於 20-8-25 17:18
要do兩次?我上次用實咭,先比会員scan,do貨,再比實咭do比$,無叫我do多次,又無3倍分,打去恒生問,佢 ...

\\上面do兩次係focus 只拍八仔卡

你個情況scan yuu ID 已經確認 會員資格

之後比錢用enjoy card 以享enjoy 優惠

即係已經做齊兩個steps了

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

要do兩次?我上次用實咭,先比会員scan,do貨,再比實咭do比$,無叫我do多次,又無3倍分,打去恒生問,佢 ...
個交易時隔幾耐? ENJOY 要幾日先會有分彈出!

SCAN QR = 拍一次ENJOY 咭 = 確認YUU 身分, 是旦一樣已可!!!

象牙宮

tansyneko 發表於 20-8-25 16:37
去惠康自助機都搞笑呀,要按yuu,再按八達通,嘟貨,按付款,但我唔係用八達通俾錢,第一次用根本諗唔到要 ...
佢自助機比較麻煩, 買生果要按來按去,
百佳好用d.

珍珠宮

mercurycc 發表於 20-8-25 17:24
係!
自己無睇條款。thx.
而家換禮券要換整數,無以前咁方便。

直接用分換飲飲食食呀
尤以限時O野最抵玩

好過200:1 rate 去換coupon呢

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

個app 好似enjoy 咭先有用,其他著數唔多又麻煩,如果冇申請 enjoy 咭,用返原本啲商戶優惠仲好

Plaza h 職員同我講佢哋唔一定要用 yuu . 用返佢原本個app 一樣可以儲積分換plaza .仲方便。

珍珠宮

洋蔥頭媽咪 發表於 20-8-25 17:30
個app 好似enjoy 咭先有用,其他著數唔多又麻煩,如果冇申請 enjoy 咭,用返原本啲商戶優惠仲好

P ...

就pizza H 來說
同一單交易, 只能二選一相關優惠

(PIZZA CARD / YUU )

象牙宮

Enjoy分係要返單先比 你睇下app 就知有無比。

象牙宮

Candy_CHUNG_LAU 發表於 20-8-25 17:29
直接用分換飲飲食食呀
尤以限時O野最抵玩
都係!
但要成日留意優惠。

珍珠宮

tp-windy 發表於 20-8-25 17:20
而家知道真相,但太遲了!
因上次綁八達通時,收銀話會自動入分落yuu account, 乜都唔洗做!
下次我知道點 ...

睇返張惠康收據都會見到有冇確認yuu會員
會show 整個yuu ID 的

公爵府

tansyneko 發表於 20-8-25 16:37
去惠康自助機都搞笑呀,要按yuu,再按八達通,嘟貨,按付款,但我唔係用八達通俾錢,第一次用根本諗唔到要 ...

自助機我覺得ok, 起碼自己按,有時阿姐話儲左但其實冇儲
佢只係右上角按左yuu儲分,之後有3個俾你選用咩去知你個yuu戶口: apps QR code/enjoy card, 八達通,另一個唔記得,我叫99嘟apps最穩陣,之後先嘟貨,之後結賬,記得佢右上角有個寫住“92折 enjoy card/ enjoy card” 按果個先有得儲,星期日果日有幾個走去問點解冇92折,佢地淨係按“信用咭”,所以冇,職員話做左冇得改 果日都幾亂

侯爵府

do 第一次係驗證會員, do 第二次係付款

有時會do一次驗證會員, 職員do 貨, 再do 一次付款

有時會職員do 貨, do 一次驗證會員, 再do 一次付款

我唔係講緊雙倍積分, 其實我都唔知點攞雙倍積分

水晶宮

回覆 Candy_CHUNG_LAU 的帖子

補充:若然pizza hut 選yuu,會員嗰折扣唔用得

珍珠宮

achan888 發表於 20-8-25 19:02

補充:若然pizza hut 選yuu,會員嗰折扣唔用得

我見online order 金會員自動有9折
到結賬頁面有得揀會員積分

Pizza Hut / yuu

如果呢個位揀yuu 儲分

不知會否仍然是9折呢
(已知門店只能do 其中一樣以享優惠)

btw, 暫時Pizza Hut消費都冇興趣儲yuu分住

水晶宮

Online order 未試過,我係店舖落order職員講。還有,若要使用Pizza hut 優惠券 (例如買滿一定銀碼送的意粉/雞翼)都不能選yuu,選yuu用唔到優惠券

珍珠宮

achan888 發表於 20-8-25 19:19

Online order 未試過,我係店舖落order職員講。還有,若要使用Pizza hut 優 ...

呢張+$1 換食物 coupon
應該唔使do Pizza Card 的

為何又唔儲得yuu分?

男爵府

mercurycc 發表於 20-8-25 17:21
聽人講職員係咁,
但岩打去yuu 問,佢地話第一次係確認yuu系統,
比錢係另一系統。

知道了,謝謝你!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

achan888 發表於 20-8-25 19:19

Online order 未試過,我係店舖落order職員講。還有,若要使用Pizza hut 優 ...

所以我用返曬會員仲著數

wcpcelia    發表於 20-8-28 15:47
achan888    發表於 20-8-25 19:32

男爵府

Candy_CHUNG_LAU 發表於 20-8-25 17:36
睇返張惠康收據都會見到有冇確認yuu會員
會show 整個yuu ID 的

沒有show ar! 是自己大意,沒看條款
謝謝你!

水晶宮

剪出來的優惠券係可以選yuu,scan QR code 經app攞的便要儲番pizza hut

KFC也是同一例子

首頁
23456...10

尾頁

跳至