自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

得番個無咩用,得好少店用到既yuu積分
yuu 1蚊得1分 4,000分先得20蚊

食元氣都無得用

別墅

回覆樓主:

唔明咩玩法,cash dollars 同yuu 獎賞係唔係兩樣?咁依家重有沒有cash dollars?

水晶宮

回覆樓主:

Cash dollar 停左咩?

男爵府

回覆樓主:

我都唔太明,我一綁左enjoy card ,積分立即轉左去yuu. 上ebanking check 仲有幾蚊 enjoy dollar ,cash dollar 冇。琴日去ikea用埋enjoy dollar. 我理解都係一綁左就唔再有cash/enjoy dollar, 之前淨底既就可2021年前用埋去1。

琥珀宮

Mm233 發表於 20-8-25 20:15
得番個無咩用,得好少店用到既yuu積分
yuu 1蚊得1分 4,000分先得20蚊

好多信用卡,都係25K分先換到$100 coupon ,而yuu 20K分就換到 $100 coupon ,其實唔算差。

仲未記有d 係 賺3x 4x積分

公爵府

姬絲汀汀 發表於 20-8-25 23:27
我都唔太明,我一綁左enjoy card ,積分立即轉左去yuu. 上ebanking check 仲有幾蚊 enjoy dollar ,cash do ...

有咁耐咩?唔係9月30號之前要用埋佢?
我又係得幾蚊enjoy dollar, 岩岩星期日去萬寧用埋佢

伯爵府

桐桐公主 發表於 20-8-25 23:01
唔明咩玩法,cash dollars 同yuu 獎賞係唔係兩樣?咁依家重有沒有cash dollars?
綁左就以後都再無任何Cash dollar同enjoy dollar。
但唔知係咪唔綁都會無。

伯爵府

木土土 發表於 20-8-25 23:28
好多信用卡,都係25K分先換到$100 coupon ,而yuu 20K分就換到 $100 coupon ,其實唔算差。

仲未記有d 係 ...
以前enjoy卡 我唔記得,好似100蚊回贈2蚊cash dollar。
而家4000分送20蚊,即係100蚊回贈2毫子,即係10份1

而個d 咩3x4x無意思,唔通明明ok平過7仔我都為d積分去7仔買貴d既野咩

而且最重要enjoy dollar好多地方可以用,yuu?得個幾間

打算cut card

伯爵府

姬絲汀汀 發表於 20-8-25 23:27
我都唔太明,我一綁左enjoy card ,積分立即轉左去yuu. 上ebanking check 仲有幾蚊 enjoy dollar ,cash do ...
根本係超級縮水+強迫用戶幫襯少數指定商戶既計畫

yuu d優惠根本無得同cash/enjoy dollar比

伯爵府

回覆樓主:

尋日買野仲扣緊cash dollar喎。
剛看了,原來用埋9月

子爵府

?
Mm233 發表於 20-8-26 00:32
以前enjoy卡 我唔記得,好似100蚊回贈2蚊cash dollar。
而家4000分送20蚊,即係100蚊回贈2毫子,即係10份1
...
以前是普通簽賬$200換$1, 現在是簽4000換$20, 一樣喎, 如果差過以前, D客咪走囉.
不過又真係有其他咭的積分儲得快過佢.

前2個月已經有信通知改儲分方法.

琥珀宮

Mm233 發表於 20-8-26 00:32
...

肯定無100 回贈2蚊 (2%)咁多。

Enjoy 卡既 Cash dollar同其他恒生卡一樣係250回贈$1 cash dollar

Enjoy dollar 係特約商戶回贈 2x ,計埋基本cash dollar 1x,其實咪等於而家 yuu 在特約商3x

Enjoy卡我只係惠康92 折用 ,yuu 有3x 積分,所以對我來講,yuu 積分 同 Enjoy dollar 優惠無分別

伯爵府

木土土 發表於 20-8-26 00:54
肯定無100 回贈2蚊 (2%)咁多。

Enjoy 卡既 Cash dollar同其他恒生卡一樣係250回贈$1 cash dollar
你岩

但Cash dollar好多地方可以用...

伯爵府

vyvy 發表於 20-8-26 00:49
以前是普通簽賬$200換$1, 現在是簽4000換$20, 一樣喎, 如果差過以前, D客咪走囉.
不過又真係有其他咭的積 ...
咁我記錯了

琥珀宮

Mm233 發表於 20-8-26 01:06
你岩

但Cash dollar好多地方可以用...

我以前d dollar 都係惠康用番,所以yuu無分別,真係唔會care有乜地方用到。我仲以為用Enjoy 卡既都係為咗去惠康有折扣用tim

若你少在惠康買野,cut 卡無損失。

Mm233    發表於 20-8-26 04:30

首頁

尾頁

跳至