自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

見到有人話罷睇tbb..話呢套戲情節crazy.唔啱常理……
黑色喜劇唔洗合情理吧
我就成家晚晚睇得好開心又緊張,係stay home納悶無耐嘅日子,一家人一齊等睇電視,大笑下,開心下,真係一件非常好嘅事,令我想起從前歡樂今宵年代。
講真,係呢個科技發達嘅世代已經無乜大家庭之餘,個個都手扼電話,仲都幾多家庭會敍埋一起笑話一番?

呢套戲有加入香港電視/電影經典情節,係向佢哋致敬,例如“so what ", “外賣仔“,“天若有情“……我諗都要香港果年代嘅人先有同感和共明。我有開返華D天若,萬子so what……俾啲細路睇下

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

支持

珍珠宮

回覆樓主:

夜晚睇吓d輕鬆片,好瞓d tim 呀

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Onlok 發表於 20-8-27 09:01
見到有人話罷睇tbb..話呢套戲情節crazy.唔啱常理……
黑色喜劇唔洗合情理吧
我就成家晚晚睇得好開 ...

我有睇

不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

反黑係ok ga,睇得好開心,反而過街英雄唔得,唔講偏見,劇本演繹令我睇唔落去,

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

佢成星期收視都有30點架
愛回家唔知有冇30點呢?

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

呢齣真係好好笑,每晚都要坐定定睇

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

vivibabyvivi 發表於 20-8-27 09:24

x2

大宅

2018復活節勳章

呢套好好笑呀,每晚最期待成家一齊笑一個鐘幾好呀

侯爵府

回覆 Onlok 的帖子

初初幾集覺得無厘頭, 未睇到重點, 之後睇落去有情有義, 仲好好笑, 好耐冇咁開懷大笑! 正!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

呢套幾好睇,幾好笑…真係坐定定睇,成日覺得咁快又一個鐘
madam:我唔係你私人人肉網提款機

有次係街,突然有人大叫:madam madam 等一等呀!madam…即刻諗起fyy
張振朗做喜劇又好得喎!琴晚捉左madam返去,真係估佢唔到

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

selinako^^ 發表於 20-8-27 09:23
佢成星期收視都有30點架
愛回家唔知有冇30點呢?

愛回家31點

翡翠宮

jtw_ki 發表於 20-8-27 09:38
愛回家31點

路人界同愛回家都30將點,反映什麼呢?

珍珠宮

回覆 Onlok 的帖子

開頭幾集有睇, 但唔覺得好笑. 講黑社會本來就係HEAVY嘅劇, 但又做到好似喜劇咁. 幾姊妹揾個三哥就過咗幾集.張振朗祼跑呢場戲有必要嗎?
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

輕輕鬆鬆唔洗太認真,睇得開心,正!

瑪瑙宮

我覺得好好睇, 多元素, 又有攪笑, 又有白痴, 又有嚴肅 (晨爺 班叔父做得好好), 又有打鬥, 尋晚喪鐘對坐館街鬥, 好精彩呀
尋晚捉左 FYY 番去, 一野個頭 DUP 落張枱, 跟住隔離個個講野, 佢就定左格, FYY 尼幕無得走, 好好笑.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

vivibabyvivi 發表於 20-8-27 09:24
same same, we like it a lot. Very funny

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我開頭睇王浩信演 so what 果段,覺得佢演得麻麻。 跟住無睇,後來睇到有好評,又睇下。 尋日睇佢點拆高彬被指為警方卧底,好有驚喜。

不過之前隔咗套老鼠,好難捱到9:30, 可能未到時間,已放棄返房。

水晶宮

Nancy20090615 發表於 20-8-27 09:51
我覺得好好睇, 多元素, 又有攪笑, 又有白痴, 又有嚴肅 (晨爺 班叔父做得好好), 又有打鬥, 尋晚喪 ...

我都想講晨爺,喪鐘,同班叔父做得好好

水晶宮

ChloeMa 發表於 20-8-27 10:02
我開頭睇王浩信演 so what 果段,覺得佢演得麻麻。 跟住無睇,後來睇到有好評,又睇下。 尋日睇佢點拆高 ...

我哋食完飯落咗街散步,9點返到沖涼等睇9:30
直頭覺得健康咗

首頁

尾頁

跳至