1-3歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好勞氣 2歲8個月 bubu 唔肯痾係廁所
都算啦 次次有便意就忍 成日都痾少少係條褲 痾左又唔講 係去vv先發現成褲屎(emoji)(emoji)(emoji) 點先可以解決(emoji)
D長老 家人又怪責我 好負能量(emoji)

別墅

Milktea17 發表於 20-8-27 17:17
都算啦 次次有便意就忍 成日都痾少少係條褲 痾左又唔講 係去vv先發現 ...

有無痾之前放啲紙落去?會唔會係彈濕左patpat唔鐘意?

長老有時講野真係好衰。我而家佛系同我囡戒緊片

複式洋房

kayingg 發表於 20-8-28 00:12
有無痾之前放啲紙落去?會唔會係彈濕左patpat唔鐘意?

長老有時講野真係好衰。我而家佛系同我囡戒緊片:zo ...

之前痾v都會講 依家連v都唔講 由佢瀨濕褲

別墅

Milktea17 發表於 20-8-27 17:17
都算啦 次次有便意就忍 成日都痾少少係條褲 痾左又唔講 係去vv先發現 ...

買個bb廁所俾佢,個款好似大人個廁所咁嘅,放係廁所門口,叫佢要去就去果度去廁所,睇下會吾會好啲,我自從買左果款廁所之後,小朋友都好主動同願意坐上去果個廁所vv或者大便

複式洋房

yuukbbi 發表於 20-8-28 22:31
買個bb廁所俾佢,個款好似大人個廁所咁嘅,放係廁所門口,叫佢要去就去果度去廁所,睇下會吾會好啲,我自 ...

岩岩入手 vv 搞掂左 bubu 佢鍾意企係到痾 所以未成功叫到佢用

子爵府

唔洗理其他人點講,其實當小朋友自己ready好就會好快戒到,真係冇得迫,試左幾日唔得就過多排再試啦

別墅

Milktea17 發表於 20-8-29 13:57
岩岩入手 vv 搞掂左 bubu 佢鍾意企係到痾 所以未成功叫到佢用

成功左一步都好好 不過 bubu真係有困難,我都係叫左好多次先乖乖坐住去,但明明企係度係超難去得到bubu,我個女(1y8m)有時會拎件玩具係手再坐落去bubu,可能bubu時間較耐,佢又悶

首頁

尾頁

跳至