1-3歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

阿仔(2歲)食開雪印,想幫佢轉第隻牌子,今日買左雅培hmo 3,飲左幾啖唔飲,可能唔夠雪印甜。
請問以下邊款比較甜? 謝謝
1 aptamil
2 美素佳兒金裝
3 hipp
4 Bellamy's organic

子爵府

其實唔好比BB食咁甜啦,我只會揀無蔗糖同雲呢拿油既奶粉,就係想淡味啲天然啲

複式洋房

BuffetQueen 發表於 20-8-29 23:22
其實唔好比BB食咁甜啦,我只會揀無蔗糖同雲呢拿油既奶粉,就係想淡味啲天然啲
...

bb一出世到而家食開雪印,係呢排佢成份出現問題,想幫佢轉。明白小朋友唔應該食太甜,但如果成份影響身體健康,我會考慮買小朋友接受到牌子比佢食。

禁止訪問

別墅

回覆 BuffetQueen 的帖子

咁你b 飲果隻係邊隻呀?無蔗糖架? 甜唔甜架?

別墅

我唔會俾小朋友飲咁甜架,陣間食慣左咁甜,好易蛀牙架。我個小朋架飲緊美素金裝,佢無加蔗糖架,所以唔甜架。

子爵府

tina502 發表於 20-8-30 18:01
回覆 BuffetQueen 的帖子

咁你b 飲果隻係邊隻呀?無蔗糖架? 甜唔甜架?

飲開美素金裝,係唔甜架因為冇加蔗糖,我小朋友飲呢隻都消化得好好。就算淡味都好鍾意飲架,可能鍾意陣奶味啦。

別墅

uw9999 發表於 20-8-29 22:57
阿仔(2歲)食開雪印,想幫佢轉第隻牌子,今日買左雅培hmo 3,飲左幾啖唔飲,可能唔夠雪印甜。
請問以下邊款 ...

我自己試飲過,1唔甜,2超微超微既甜,organic奶應該唔會有甜味,如果你話要類似雪印,可以考慮試下s26 ultima,我仔之前飲開膳兒加,轉奶果陣我遇過同樣問題,雪印同ultima我仔都肯飲,最後因為卡路里同產地既原因我揀咗ultima

大宅

uw9999 發表於 20-8-29 22:57
請問以下邊款 ...

通常都㨂唔甜 唔好揀甜啦
我兩個食開hipp 佢係啖口架 但過食得好好 無雲尼拿味 又無蔗糖 健康好多

別墅

可能新口味姐, 唔需要因為咁而飲甜既奶粉, 反而睇營養更重要

首頁

尾頁

跳至