論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇jm喺jollyhelper請過工人姐姐,可靠嗎?

複式洋房

跟得好差......

大宅

回覆 syllll 的帖子

謝謝提醒

伯爵府

2021勳章 好媽媽勳章

TUNGWEI 發表於 20-8-30 14:31
有冇jm喺jollyhelper請過工人姐姐,可靠嗎?

我依家請緊一個現成印尼姐姐,負責果位員工跟得很好,姐姐上agent 簽約又通知丶驗身又通知丶驗身報告出咗又通知。我覺得跟得好足又有交帶,如有需要可以pm我。我是真實用家,都係第一次幫襯

大宅

回覆 maywei 的帖子

麻煩Pm我資料啊..唔該晒!!

別墅

2021勳章

回覆 TUNGWEI 的帖子

呢間公司好新,開業一年左右的,最近瘋狂開鋪(好似係今年開咋),D人都好似冇乜經驗? 好多勞工問題都答唔到你! 搵老字號可靠D! 而家搵姐姐都係走圍走,搵間有牌照有經驗啦!

大宅

回覆 siupochan14 的帖子

我都有d担心,個agent介紹一個連續斷約2次嘅姐姐比我,仲話冇問題

伯爵府

回覆樓主:

其實我2月响東x請緊海外菲,最終疫情原因嚟唔到。其後搵過其他agent, 全部都係4~5十歲嘅姐姐,一係就無貨或者騎騎呢呢。事有湊巧,去咗Helperxx網上揾姐姐。我都唔理三七廿一,見到合眼緣姐姐就問Agent(其實果度係一個途徑,有不同agent登報放姐姐資料), 最後我响Xolly helpXX揾到依家嘅姐姐(emoji)。我簽約時其實都有D擔心,未知agent來歷,不過自問自己好需要姐姐幫手,所以抱著豁出去嘅心態,死就死,唔請就係我做死。到目前為止,負責跟我case位職員好盡責,主動whatapps匯報進度,例如幾時姐姐上嚟簽約丶幾時驗身丶今日仲通知我姐姐驗身報告. 我唔知之後發展成點,但到目前表演我是滿意的

伯爵府

TUNGWEI 發表於 20-8-31 19:14

我都有d担心,個agent介紹一個連續斷約2次嘅姐姐比我,仲話冇問題 ...

你搵邊間agent都好,都要堅持自己底缐,要知道姐姐一入屋,責任自負,寧缺毋濫,我都揾咗一段時間,灰

大宅

我會繼續努力

別墅

2021勳章

2次斷就免了

別墅

有好多姐姐見, 不過冇揀啱

男爵府

maywei 發表於 20-8-31 15:21
我依家請緊一個現成印尼姐姐,負責果位員工跟得很好,姐姐上agent 簽約又通知丶驗身又通知丶驗身報告出咗 ...

please pm me,
many thanks

複式洋房

這間口碑不好

複式洋房

我都有d担心,個agent介紹一個連續斷約2次嘅姐姐比我,仲話冇問題 ...

哈。。因為係你俾錢,唔啱再8折換另一個

複式洋房

可pm我嗎?

伯爵府

ysycheung 發表於 21-2-5 15:26

可pm我嗎?

Please check your inbox

大宅

我之前一樣見三個都係斷約 小心為上

男爵府

我第一次請,早幾個月。十月請,工人今個月尾到港。中途keep住主動報告進度,幾時入紙、幾時出文件呀,都話我知。同我分析左好多第一次請工人既注意事項啦,我仲話,工作主要湊小朋友同清潔,做晒野可以午睡休息既,佢即刻同我講吾好咁同工人講,話一開壞頭就返吾到轉頭呢個agent都幾老實。

複式洋房

跟得好差, 收咗錢就無影, 進問多次都只話"唔知"同"等", 等咗兩個月先話原來個工人interview後無再覆幾時得, 失聯, 一直無入過任何申請form, 要我白等兩個月無通知我, 仲要話最多只可refund一半, 只提供face time interview同比張申請表我填就要收一半費用.各位小心.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊