親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

6月1號申請
狀態最遲30/8 話會有回覆
但到而家乜消息都無
好離譜囉!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

andyan324 發表於 20-8-30 18:00
6月1號申請
但到而家乜消息都無

我2月申請退款,催幾次,好似5月先收到退款

男爵府

andyan324 發表於 20-8-30 18:00
6月1號申請
但到而家乜消息都無

我昨天又係打去Trip.com 申請機票退款,睇嚟有排等,不過不收手續費算係咁,唯有等吓啦

wcpcelia    發表於 20-9-4 15:38

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

Hei3705 發表於 20-8-31 15:18
我昨天又係打去Trip.com 申請機票退款,睇嚟有排等,不過不收手續費算係咁,唯有等吓啦
...

我琴日打左去都係話疫情影響
都係個句幫你催

男爵府

andyan324 發表於 20-9-16 12:37
我琴日打左去都係話疫情影響
都係個句幫你催

咁真係
我29/8 電話申請、12/9 已經退款到信用卡戶口,申請時佢可話要等 2-3個月,我奇怪可以咁快咁好。

子爵府

2024年龍年勳章

可能同航空公司有關,我有幾張機票,有d一個月已退返,最耐一張差不多等左6個月
Be Happy

大宅

回覆 康媽 的帖子

Trip com 無法退款、完全不能接受、
⋯ 機票行程:香港-雅加達 單程航班,
Trip.com 的回覆 : 我們接到閣下申請全退的需求,經專員核實機票只可按機票條款退票,或者選擇取消留用,無法申請全退 .
客人已經於1/6/2020成功再經Trip.com 購買另一機票往印尼了. 不能退票只是藉口吧, 當時只是airline 自己取消航班, 叫客入安排取消和申請退票, 而且Trip.com指示"退款成功", 並指示另選擇另一航班, 而本人也根據指示另選另一航班1/6/2020出發, 並成功完成; 到後來2020年九月出現說不能退款, 只可能另改航班, 真是不可能接受, 客人已經在另外航班完成, 航班又是airline自己取消的, 並不是客人的問題, 為何要客人負責, Trip com和airline 他們的責任, Trip com和airline 通知取消航班, 並主動叫客人安排退款的, 何來最後不能退還? 另購機票完成了. [color=var(--blue-link)]Trip com 根本知道本人另購機票又已經經網上安排退款, 理應不會付款給航空公司的, 何解不能給本人退款, 真是不能理解和不能接受,
.......這個是否網上騙案?

這張機票是給印尼傭工回家的, 而且又已經另購另一機票給這傭工回印尼了, 不能退票, 留待張機票根本用不到, 根本這個責任要付責的就是Trip,com 因為另購機票也是Trip,com 建議的, 等了四個月後才說Airline 不能退款, 真是沒有理由......

大家請小心 Trip com ........呀....免得有所損失

首頁

尾頁

跳至