自由講場

跳至

首頁
23456...17

尾頁

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

tht125 發表於 20-8-31 09:42
事緣一個好少問題,我老公諗住叫老爺奶奶搬開住,請個工人照顧佢地,因為我奶奶越黎越多病痛,我話個邊有兩 ...

相唉唔好口,比啲空間大家冷靜下先喇
一日唔好都有千日好……已好過好多couple喇

大宅

tht125 發表於 20-8-31 10:43
回覆 mike89 的帖子

我地平時都好少嘈架,記得上次又係吵大獲係前年,導火線又係我屋企人,但講乜已經唔記 ...

其實就咁睇,你地真係好好,吵架一d都唔多,可能因為疫情,又唔可以成日出去,見多咗,先嘈交,冷靜下啦,一時之氣,或者你可以同个女2个去食个tea,開心吓先。

大宅

回覆 Sumyeema1 的帖子

我都覺得比錢我媽天經也義,但我老公好唔鍾意,傾傾下,我諗起可能係成10年前,我媽賣樓,將錢分比我大佬同細佬,做首期結婚,但我冇份,其實我真係唔介意,但我老公就話我媽重男輕女,可能呢個原因,但都係肯定死症,冇得救....

wcpcelia    發表於 20-8-31 11:34

侯爵府

冷靜吓先啦, 當冇事發生, 之後就不了了之的了
但兩公婆成日嘈都唔好, 影響到個囡
第日消咗氣時同C6講, 唔好嚇到個女, 佢仲要考試

象牙宮

2024年龍年勳章

tht125 發表於 20-8-31 10:52

我都覺得比錢我媽天經也義,但我老公好唔鍾意,傾傾下,我諗起可能係成10年前,我 ...

.

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

tht125 發表於 20-8-31 10:24
回覆 Angelice-BeBe 的帖子

我明要冷靜下,但見佢今朝起身仲發晒脾氣,我都好嬲,但我冇出過聲,平時我地 ...

吓,LIFT口公眾地方喎……
唉~男人有時固執起嚟都好煩

侯爵府

2024年龍年勳章

就咁睇就少事,平時你係咪事無大少都要你老公跟你意思做?如果唔係,平時對你同啲女咁好,冇理由會發咁大脾氣掉嘢,有機會係積積埋埋頂唔順先爆你,你話佢喺房冇出嚟,應該諗清楚先同你講搵律師,你2公婆應該平心靜氣坐低慢慢傾,唔好發脾氣,大家忍讓下先可以繼續行落去。

侯爵府

2024年龍年勳章

冷靜下..之後坐低慢慢傾....

大宅

唔好嬲呀,你老公一時火遮眼咁講下咗一啖氣應該冇事,心平氣和去解決問題,激氣多傷身體!加油💪

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

我一向都系男家所有野我都唔會參與任何意見,佢做咩都好只要唔影響我,我系一概唔理,我父母亦唔使佢孝順。
佢黑面對自己家人既甘以後唔會再叫佢,我家人點解要比佢黑面,餐飯自己又唔系比唔起,其實佢去到都系癡餐啫,你老公最差勁系對子罵父,好失禮,你父母又唔使佢養,關佢咩事。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

tht125 發表於 20-8-31 10:24
回覆 Angelice-BeBe 的帖子

我明要冷靜下,但見佢今朝起身仲發晒脾氣,我都好嬲,但我冇出過聲,平時我地 ...

佢似啖氣落唔到,你又氹佢
所以先講呢d野

禁止發言

wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 畀面勳章

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

tht125 發表於 20-8-31 10:29

結婚咁多年,佢都冇主動比錢我阿媽,但我唔可以唔比,我知佢唔鍾意,會偷偷地比錢 ...

你自己有返工,比都系你自己錢,點解要偷偷?

瑪瑙宮

男家野我唔會加把口, 又唔係我出錢.

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

離婚唔係一件壞事。你地有咁多不滿,再一齊落仲有意義咩?佢作狀打你,下次點知係咪真係打。

公爵府

回覆樓主:

你講到其實老公好錫你地,可能依家火燒心,講下je… 依家大家冷靜下先,靜完就唔會真係做
我老豆成日少少事就話離婚ga la,我細細個講到家下30頭,都仲未離,係就好,唔好再煩再蝦阿媽
你睇住個囡先,17歲係咪黎緊考DSE? 唔好俾佢影響讀書

象牙宮

回覆樓主:

你有返工嗎?係咪比好多錢外家?結婚長短都有機會離婚,但要睇下咩事囉!點都有導火線既

男爵府

大家都要冷靜下,真係唔好一時衝動
做錯決定,三思而後行

水晶宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

你老公都自己叫爸媽搬出去住, 你做乜咁多口, 理得佢地, 工人同奶奶一房, 你理鬼得佢, 老爺奶奶搬出去, 你應該開心, 但唔需要俾意見, 誰同誰同房, 話之佢地啦,

伯爵府

冷靜,正正因為你講老公好錫你和D女,會忽略佢自己想要什麼,試在老公立場大家傾一傾,比如佢有什麼嗜好,比佢發揮自己嗜好減下壓。
人到中年,上有父母,下有仔女要照顧,明白明白為有找下自己樂趣平衡下

首頁
23456...17

尾頁

跳至