自由講場

跳至

首頁
34567...17

尾頁

子爵府

tht125 發表於 20-8-31 10:52
回覆 Sumyeema1 的帖子

我都覺得比錢我媽天經也義,但我老公好唔鍾意,傾傾下,我諗起可能係成10年前,我 ...

男人好理性,唔會因為唔鍾意外母而離婚

你老公真正惱的係你,eg. 你對佢的態度,講過的說話,係佢需要時刻冇幫佢...

珍珠宮

回覆樓主:

個女都17歲, 我估你都有番咁上下年紀… 人生隨時都行咗一半甚至三分二, 我嘅做法係唔好要委屈自己, 如果我冇做錯而係對方無理取鬧甚至意圖喐手喐腳, 我係絕對唔會氹, 唔好郁啲搵離婚 掟枱掟櫈凶我 , 好似以為冇咗佢唔得咁, 大家咁高咁大互相尊重, 要離婚放馬過嚟!

水晶宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

tht125 發表於 20-8-31 10:24
回覆 Angelice-BeBe 的帖子

我明要冷靜下,但見佢今朝起身仲發晒脾氣,我都好嬲,但我冇出過聲,平時我地 ...
佢可能忍左你好耐, 平日佢只係盡返一個責任的角色, 先對你好, 佢應該想了一晚先講得出離婚,
不如直接問佢, 離婚原因, 大家冷靜傾下, 是否不能再繼續相處共住

子爵府

想問下,如果6299搬開住邊個比屋租?工人錢又多幾仟,呢度大大話話都15-6K。。。。
如果你老公應付到就照佢意思囉!
同埋層樓係邊個名架?

男爵府

我反而擔心囡囡嘅情緒多D, 因當年我都係17定18歲父母要離婚,我媽媽等我同阿哥考完試先決定哩件事,當中細節就唔講啦,差d我都學壞好彩冇事,我想講嘅係處理手法好重要,最緊要唔好影響到個細嘅,行錯一步就恨錯難返,兩公婆嘅嘢坐低慢慢傾啦。

水晶宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

tht125 發表於 20-8-31 10:29
回覆 Sumyeema1 的帖子

結婚咁多年,佢都冇主動比錢我阿媽,但我唔可以唔比,我知佢唔鍾意,會偷偷地比錢 ...
咩原因, 佢咁憎你亞媽, 上去食飯都黑面, 冇理由一開始就黑面掛, 總有原因既

大宅

回覆 x00_00x 的帖子

家下住緊層樓我個名,諗住搬開住個單位係我奶奶名老公供的經過今次,如果我地好返冇野,我唔會加把咀去,佢鍾意點就點
但我娘家個邊問題,我諗永遠都解決唔到啦

大宅

回覆 yeung_ma 的帖子

同各位傾傾下先醒起,可能係之前我媽賣樓分比我大佬細佬冇我份,可能係呢樣野一路放係心,但我唔覺得有乜,我有樓唔洗要媽錢,可能男人小器.....

子爵府

tht125 發表於 20-8-31 11:29
回覆 x00_00x 的帖子

家下住緊層樓我個名,諗住搬開住個單位係我奶奶名老公供的經過今次,如果我地好返冇 ...

不如今次你蝕底啲開口講返嘢先囉。。。話佢知:同6299住嘅話自己都可以幫下手睇下!方便照顧!
但係你要唸下點解決佢郁手想打你呢個問題,如果你咁輕易當無事發生,我怕下次佢會更加肆無忌憚咁郁手⋯⋯所以你真係要好好咁傾下希望你地快啲和好如初啦

男爵府

Nancy20090615 發表於 20-8-31 11:05
男家野我唔會加把口, 又唔係我出錢.
Agree,佢亞爸亞媽點瞓關我咩事,總之唔係同我瞓就得,畀我根本唔會參與意見

男爵府

係咪通常都係女方找人分析問題
男方只係自己諗,唔會同朋友分享感受?

珍珠宮

後面嗰半好難外人評論,一家唔知一家事

不過佢講你媽你唔鐘意,同樣調返轉,你講佢媽佢都唔鐘意姐,父母係佢,話之佢兩個點瞓,我唔會理

子爵府

x00_00x 發表於 20-8-31 11:41
不如今次你蝕底啲開口講返嘢先囉。。。話佢知:同6299住嘅話自己都可以幫下手睇下!方便照顧!
但係你要唸 ...

樓主老公應該係發脾氣
掉爛張椅
唔係真係想打樓主

樓主老公應該有好大壓力
爆煲

大宅

有時候真係嬲起上黎都會亂講野
我同老公成日都嘈成日都叫離婚
最後為左個仔都冇離
不過成日都為好少事嘈
或者宜啲叫做要恆久忍耐啦
同埋睇下大家心入面仲愛唔愛對方啦

子爵府

ilej 發表於 20-8-31 11:54

樓主老公應該係發脾氣

我係怕越嚟越易出手
因為樓主問:係咪想打我?佢無出聲。。。
咁當然希望只係發洩下啦⋯⋯

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

其實男方點樣安排男方父母,只要唔牽涉到要女方出錢出力,女方少出聲為妙。不過冰封三丈非一日之寒,你同你老公應該係深層次矛盾,今次只係導火線。

珍珠宮

開心吸收勳章

tht125 發表於 20-8-31 09:55
回覆 mini122 的帖子

冇政見唔同,一向好一致

你平日同6299關係如何?

大宅

回覆 InkCartridge 的帖子

同屋住囉,冇特別野講,一齊食飯都係同囡傾計,6299一日到黑係房多,電視又唔出黎睇

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

tht125 發表於 20-8-31 09:42
事緣一個好少問題,我老公諗住叫老爺奶奶搬開住,請個工人照顧佢地,因為我奶奶越黎越多病痛,我話個邊有兩 ...

要行到這一步,唔係今日之事。睇黎你老公好多心底話,你唔太清楚,突別係你媽咪個邊個關係,佢可能怕傷害到你,一直無同你講點解黑面,而你又一直唔知,越忍越大,就爆左。

返去同你老公坦成傾下,了解下個原因,希望只係一時之氣

水晶宮

回覆樓主:

你以前好鐘意同你c6頂嘴?

佢要嘈時佢唔要你意見,唔面你唔順佢心,唔出聲就得,等大家心平氣和有利的時候先提你的意見

首頁
34567...17

尾頁

跳至