想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

回覆 MEKAKI 的帖子

想問吓你食阿士匹靈係醫生開定自己買黎食? 如果係醫生開, 可唔可以講吓你睇邊位醫生呀?

子爵府

mommom123 發表於 20-9-2 12:39
我全部都係診所睇的,所以政府無record, 之前醫生比左醫生紙,但咁啱疫情關係,我心情又未平復,最後醫生 ...

政府果個遺傳科好流。。。 排左9-10個月。。。 睇果陣。。我已經再有番 果陣都6-7週了

廢到講果d野我全部都知, 抽血, 完

子爵府

白羊花花 發表於 20-9-2 12:47
請問你第二胎前幾耐食aspirin?

每次等bingo果陣食, 食到體溫跌, 知無希望就無食
食到中果次。。。我食到大約30週
我係自己食既, 醫生無叫的

子爵府

Sunmoon00 發表於 20-9-2 13:24
想問下aspirin你自己食到幾多week呀?

我食到30週左右
我係自己食架。無睇醫生架
都流左咁多次, 所以有咩可行既機會我都試

子爵府

emilybaby831 發表於 20-9-13 23:37
回覆 MEKAKI 的帖子

想問吓你食阿士匹靈係醫生開定自己買黎食? 如果係醫生開, 可唔可以講吓你睇邊位醫生呀 ...

我第三次流時睇過孫醫生
問醫生意見 佢有話可以食既 咁囉(emoji)

其實我第三次流果陣都有食aspirin架, 不過都唔work。。。 但之後再bingo..我無理, 又中醫過, 又做運動, 食療。。中左aspirin咪繼續食。。。 所有野都唔想错過(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

MEKAKI 發表於 20-10-10 08:53
我第三次流時睇過孫醫生

請問亞士匹靈你食咩份量?去藥房配?

子爵府

ivy067 發表於 20-10-10 15:52
請問亞士匹靈你食咩份量?去藥房配?

好似係80mg

係呀 藥房自己配

子爵府

MEKAKI 發表於 20-10-10 15:59
好似係80mg

係呀 藥房自己配

總之係低劑量既

我果陣調理時仲有日日做帶氧運動, 間中自己推下淋巴穴位,食三黑粥養腎 同埋晚晚熱水浸腳。日日保持住感覺通血氣會養到胎

別墅

MEKAKI 發表於 20-10-10 08:53
我第三次流時睇過孫醫生

Hello, 想reconfirm 一次你第三次流嘅時候都係一完M就食到Bingo嘛?因為我剛剛都第二次小產,所以係度不斷research, 不斷諗緊點樣再準備下一次,所以問得仔細啲

別墅

mommom123 發表於 20-9-1 18:43
本人已經38歲了,流產4次了,想驗下係咪染色體有問題,定係免疫問題,邊度有得驗可以推薦一下!大約幾多錢 ...

Hello 樓主,我最近都有不斷上網做過research,暫時覺得比較多人揾係仁安李天照,陳億仕醫生。2018年有個BK 嘅post, 有人提過係香港做檢查around 要$30,000左右。

Source:
慣性流產(或小產兩次以上),建議要做的檢查
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=20589612

子爵府

dorothyng16 發表於 20-10-15 19:14
Hello, 想reconfirm 一次你第三次流嘅時候都係一完M就食到Bingo嘛?因為我剛剛都第二次小產,所以係度不斷 ...

aspirin我係由排完卵之後開始食既

別墅

MEKAKI 發表於 20-10-15 20:24
aspirin我係由排完卵之後開始食既

明白曬,謝謝你

別墅

但係你慣流4次,唔做pgs 好難保證下個胎有無問題,你係可以自然中,但基因有問題既話你知啦,如果唔排除d 有問題既胎,著左床都怕。。。 不過你個時無左醫生無幫你驗埋個胎DNA嗎?快d睇下免疫凝血都好既 最緊要盡快搵得到原因

別墅

宜家排期下年1月尾政府醫院覆診,希望到時知道咩事啦

首頁

尾頁

跳至