0-6個月

跳至

首頁

尾頁

男爵府

coconutchung 發表於 20-9-25 07:05
我都轉了美素一號,係難溶過能恩好多。
開頭唔太識沖,照好像能恩咁一殼奶粉咁倒落奶樽沖,結果就成大舊唔 ...

我都係一樣,有時要搖好耐都吾溶,再搖耐d就勁多泡,阿b飲咗會回奶,同埋有時阿b飲飲下時會見到個樽入面有舊奶粉浮浮下,即是搖甘耐都吾溶,有無搞錯呀
同埋美素力只係40度熱水沖奶,而我之前飲的s26ultima 同illuma都係用70度沖奶就未試過溶吾晒d奶粉,好易溶添!唉!吾通又要轉反s26-ultima(emoji)‍♀️(emoji)‍♀️

大宅

queenie3y 發表於 20-9-26 10:25
我都係一樣,有時要搖好耐都吾溶,再搖耐d就勁多泡,阿b飲咗會回奶,同埋有時阿b飲飲下時會見到個樽入面有 ...

你可以試下我那個沖調方法,我覺得如果bb肯飲,就不要隨便轉奶粉,同埋我bb飲美素啲便便好過能恩

子爵府

queenie3y 發表於 20-9-26 10:25
我都係一樣,有時要搖好耐都吾溶,再搖耐d就勁多泡,阿b飲咗會回奶,同埋有時阿b飲飲下時會見到個樽入面有 ...

我都覺得好難溶曬,成日飲飲吓見到一舊舊,咁樣我懷疑會唔夠飽 近排我B飲晒成支奶仲喊

男爵府

miyukib 發表於 20-9-26 15:09
我都覺得好難溶曬,成日飲飲吓見到一舊舊,咁樣我懷疑會唔夠飽 近排我B飲晒成支奶仲喊
...

我仔都係,轉左美素力飲的安士仲多過以前,但反而跌左磅,輕左,同埋3個鐘未夠就肚餓,飲奶時又勁多泡,真係吾明點解d人話容易溶(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

金裝美素力好難溶,皇家美素力容易好多,所以有人話容易有人話難,可能唔係同一隻

大宅

本身用開金裝美素力都無乜唔溶嘅問題。但近排新開左一罐21年7月到期嘅,就開始有溶唔晒/有粒粒痴住樽嘅情況。都唔知點解。

大宅

係勁難溶!所以頂唔順轉番hipp,好易溶,無咁多泡,便便又靚d

大宅

我發覺係每一罐都唔同,本身食咗3罐好難溶,點知最近買個罐又勁易溶,易溶個罐個蓋上面痴咗張貼紙寫新配方希望下次都買到易溶

大宅

wykk92 發表於 20-9-28 16:49
我發覺係每一罐都唔同,本身食咗3罐好難溶,點知最近買個罐又勁易溶,易溶個罐個蓋上面痴咗張貼紙寫新配方: ...

我之前幾罐21年8月到期嘅就易溶。依家用緊21年7月嘅難溶。

大宅

Anther 發表於 20-9-28 19:03
我之前幾罐21年8月到期嘅就易溶。依家用緊21年7月嘅難溶。

我個罐易溶係21年7月到期

大宅

wykk92 發表於 20-9-28 21:25
我個罐易溶係21年7月到期

咁就真係唔知點解啦

大宅

最後我真係試左樓上jm講
唔好一勺直接倒落D水到,
要慢慢”鄧”D粉落去!一勺”鄧”幾下落水
咁就易溶好多.......

複式洋房

Myannes 發表於 20-9-1 22:18
我成功轉左美素佳兒
但每次都好難溶(emoji)(emoji)回奶果陣d奶好似豆腐花咁
食能恩溶得好好冇呢個情況(emoj ...
成日都見人話皇家美素難溶, 我沖ENFINITAS 無依個問題呀, 應該同粉粗幼都有關, 我見ENFINITAS粉幼細到同我D碎粉差唔多! HAHA

別墅

我成功轉左美素佳兒
但每次都好難溶(emoji)(emoji)回奶果陣d奶好似豆腐花咁

我有沖過能恩,但佢都無益生菌,一開就開70度水。反而我見美素寫住因為有益生菌而要40度水。唔知咁樣係咪影響左溶唔溶。但我自己沖佢就無咩難溶問題,同好睇個人手勢,又或者你一係再唔係試試分批落水或落粉。

禁止訪問

大宅

我成功轉左美素佳兒

真係好難溶不過我囡就好少回奶

別墅

JQK 發表於 20-9-29 21:59
成日都見人話皇家美素難溶, 我沖ENFINITAS 無依個問題呀, 應該同粉粗幼都有關, 我見ENFINITAS粉幼細到同我D ...
咁又係, 唔同奶粉既大細粒狀感覺都好似有唔同, 用匙一畢起就覺眼

禁止訪問

禁止訪問

別墅

我囡之前飲呢隻都無咁嘅情況,我自己就先用凍開水沖,然後就加暖水或熱水沖

首頁

尾頁

跳至