想生BB

跳至

首頁
12345...6

尾頁

洋房

我成日覺得中醫調理好似無乜用咁,身邊既人都叫我睇中醫調理下,我諗緊去唔去,我知大家都話中醫要夾,但係我仲糾結緊

大宅

memec 發表於 20-9-2 18:04
我成日覺得中醫調理好似無乜用咁,身邊既人都叫我睇中醫調理下,我諗緊去唔去,我知大家都話中醫要夾,但係 ...

我建議去,真係會有幫助的,有時未必會即時中,但身體好咗,自然會中

子爵府

2020勳章

其實我覺得自己調理都得,注意飲食健康同心情佳。

我朋友搵d出名中醫周圍睇,睇左好耐都無。我老公之前都有睇中醫,睇左好耐都無,然後放棄,順其自然,兩個一齊做運動,佢就燉補品,我就飲暖宮水,之後就有左啦。有左第一個,第二個都比較容易中

大宅

mcs74 發表於 20-9-4 10:42
其實我覺得自己調理都得,注意飲食健康同心情佳。

我朋友搵d出名中醫周圍睇,睇左好耐都無。我老公之前都 ...

請問暖宮水係咩嚟O架?有咩材料?我都想試吓煲,我成日都係KEEP只宮位凍,我流產過2次,想KEEP返好個子宮,謝謝解答

子爵府

2020勳章

大吉大吉 發表於 20-9-4 13:40
請問暖宮水係咩嚟O架?有咩材料?我都想試吓煲,我成日都係KEEP只宮位凍,我流產過2次,想KEEP返好個子宮 ...

其實我地檢查左老公問題比較大。

我自己就每天焗一壺紅棗枸杞桂圓水飲,只飲呢個唔飲清水,戒生冷凍野,同埋兩公婆晚晚keep住去跳繩,盡跳咁。開頭跳得唔多,慢慢訓練跳多左。

如果你流過產,可能要做多d保暖野,例如每晚浸下腳,多用暖水袋敷下肚

男爵府

2020勳章

mcs74 發表於 20-9-4 14:18
其實我地檢查左老公問題比較大。

我自己就每天焗一壺紅棗枸杞桂圓水飲,只飲呢個唔飲清水,戒生冷凍野, ...

想問下排卵後你仲有冇跳繩呀?
我成日都諗如果bingo咗係咪唔適合劇烈運動?
謝謝

子爵府

2020勳章

Mamaskhy0011 發表於 20-9-4 19:23
想問下排卵後你仲有冇跳繩呀?
我成日都諗如果bingo咗係咪唔適合劇烈運動?
謝謝

其實我覺得最緊要調理好身體,身體好了,你做咩都會癡實你。

果時我仲有去旅行添,果個月搭坐幾次飛機,行程滿滿

別墅

我覺得中醫好幫到手喎,之前我流產兩次後,睇中醫調理好身體,有左一路安胎,就冇事,醫師會把脈知道幾時ready備孕,八週就把得出我陀女,我哋都O咗嘴。
之前我同事就係因為多囊卵巢好難有BB比呢個中醫醫好左,連多囊都斷尾,好似中間佢個B唔係好長到胎,都食中藥追得返。我媽媽成日感冒咳親都咳好耐,食極西藥成兩三個月都唔好,都係食中藥好返,所以我哋全家都好buy 中醫。
但係如果你本身都唔信,就唔需要去睇,都好講本身你身體點,我就係虛人一個,之前成日去玩好夜瞓,飲食又冇乜留意,痞低起身見頭暈嗰隻。如果你身體本身好又後生,應該都唔使特別點樣調理嘅,祝你順利。

大宅

mrslee2011 發表於 20-9-4 23:41
我覺得中醫好幫到手喎,之前我流產兩次後,睇中醫調理好身體,有左一路安胎,就冇事,醫師會把脈知道幾時re ...

請問可介紹pm我邊個中醫嗎?

複式洋房

可否pm中醫資料嗎?

大宅

我覺得中醫好幫到手喎,之前我流產兩次後,睇中醫調理好身體,有左一路安胎,就冇事,醫師會把脈知道幾時re ...

想要中醫資料,thanks

大宅

請問可pm中醫資料嗎?

伯爵府

2020勳章

請問你可以介紹你個中醫給我嗎?收得貴唔貴?

複式洋房

可以pm我中醫資料嗎?

大宅

可以PM 中醫資料比我嗎?

別墅

回覆 mrslee2011 的帖子

可以PM 中醫資料比我嗎

民房

可以PM資料嗎?thx

複式洋房

可以PM 中醫資料比我嗎? many tks!

別墅

已PM,如有遺漏請告知,希望你哋都成功啦

別墅

之前睇過幾個中醫都有好多唔同嘅經驗,有時間再同大家分享,因為我個女好黐身,要等佢瞓咗覺先可以用下電話

首頁
12345...6

尾頁

跳至
熱門主題
ivf Q & A ... 2 3 4 5 6 .. 263
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊