母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

依排奶量開始變少,上奶湯水同按摩都試過曬,都係唔夠奶去畀阿女。同c6都傾過之後都會補奶粉畀阿女,但感覺始終都係有d內疚…

別墅

有盡力去餵就得,唔洗內疚嘅!唔夠奶就補奶粉,bb都一樣健康。

複式洋房

唔夠奶就補奶粉係好正常,我自己都係咁,個陣揀左隻有初乳成分嘅奶粉畀bb,依家生長線跟得上,手仔腳仔d肉仲好結實。

男爵府

媽媽盡左力就夠,唔洗內疚!BB食奶粉一樣好健康,最緊要揀隻岩BB既奶粉。我小朋友食皇xx素,陣味似人奶,介紹話係第一層奶源精華,應該係營養最多個層,補左奶粉都冇話唔肯食人奶

別墅

sotibal 發表於 20-9-3 11:37
依排奶量開始變少,上奶湯水同按摩都試過曬,都係唔夠奶去畀阿女。同c6都傾過之後都會補奶粉畀阿女,但感覺 ...

唔使內疚啦,我宜家返工,可能壓力大都少奶左好多,補緊皇x美x,唔知係咪味道淡淡地似人奶,我仔肯飲,便便都幾好,體重又達標。

複式洋房

Healthybbbbb 發表於 20-9-4 22:06
唔使內疚啦,我宜家返工,可能壓力大都少奶左好多,補緊皇x美x,唔知係咪味道淡淡地似人奶,我仔肯飲,便 ...

唔使俾咁大壓力自己架,好多媽媽都係半人奶半奶粉咁餵,BB一樣肥肥白白好健康。我仔都係食尼隻奶粉,腸胃便便唔錯。尼隻奶粉幾岩半人奶B飲,冇加蔗糖所以口味清淡,唔驚BB飲慣甜味唔肯飲人奶同水。

別墅

mokwinnie 發表於 20-9-3 17:19
有盡力去餵就得,唔洗內疚嘅!唔夠奶就補奶粉,bb都一樣健康。

你都講得岩,依排都睇緊有咩奶粉係適合bb,但原來都幾多,唔知點揀好

別墅

popon 發表於 20-9-4 15:50
唔夠奶就補奶粉係好正常,我自己都係咁,個陣揀左隻有初乳成分嘅奶粉畀bb,依家生長線跟得上,手仔腳仔d肉 ...

奶粉我唔係好識揀,你b食開邊隻?會唔會易便秘個d?因為聽講奶粉好易便秘。

別墅

都係搵隻夾得到,個味似人奶既奶粉,我自己就比illuxx呀仔飲,個味都似人奶,呀仔都好快適應得到

複式洋房

sotibal 發表於 20-9-7 12:24
奶粉我唔係好識揀,你b食開邊隻?會唔會易便秘個d?因為聽講奶粉好易便秘。
...

我係揀aptamil essensis,我見呢隻有益生元組合,阿b食左幾個月,唔覺有便秘,仲去得幾順。

大宅

回覆 sotibal 的帖子

唔夠都要補奶,又唔洗話太內疚,最緊要係bb健康~
Wakanda Forever

大宅

popon 發表於 20-9-7 13:21
我係揀aptamil essensis,我見呢隻有益生元組合,阿b食左幾個月,唔覺有便秘,仲去得幾順。
...

會唔會甜?
Wakanda Forever

複式洋房

wakanda 發表於 20-9-8 12:48
會唔會甜?

又唔會啊,我睇佢呢隻係冇加蔗糖,就比較淡味,阿b食左咁耐都冇見過佢惹痰呀~

別墅

依排奶量開始變少,上奶湯水同按摩都試過曬,都係唔夠奶去畀阿女。同c6都傾過之後都會補奶粉畀阿女,但感覺 ...

冇事啦

複式洋房

飲多D椰子水,食fenugreek seed, 食麥皮都可上奶

複式洋房

sotibal 發表於 20-9-7 12:24
...

我BB飲緊s26 ultima 都KEEP到日日有POOPOO
佢仲要無庶糖,咁就唔怕對BB 健康唔好

大宅

我補美素

男爵府

2020勳章

Mini20160607 發表於 20-9-22 02:55
我補美素
邊隻美素,有圖?

大宅

2007912 發表於 20-9-22 21:55
邊隻美素,有圖?

金裝

男爵府

2020勳章

Mini20160607 發表於 20-9-23 01:56
金裝
thx

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊