自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日行過旺角花園街波鞋段時(大約43~45號左右),偶然抬頭一望,比我發現左一個燈箱招牌,上面寫住"專辦大陸居民來港生仔,全程跟足不成功不收費"字樣。

果d無良搵快錢既人,好心你啦,使唔使咁樣做呀,乜響香港生仔有得分咩???? 仲要專辦佢地黎香港生仔,使唔使教埋佢地點去拎綜緩呀??? 呢d人真係生仔冇XX

我影左相片架,但係我唔識Post出黎,真係唔好意思!!!

子爵府

香港依家同大陸都無咩分別

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

大宅

原帖由 specialbb 於 09-6-2 23:03 發表
香港依家同大陸都無咩分別

點會無分別呢??

淨係醫療就已經有好大分別啦,大陸要先比錢後醫病,而香港就先醫病後比錢啦,仲有香港有大大個正苦撐,如果唔掂就可以攤大手板問正苦拎綜緩,而大陸就無呢個福利喎!!!

禁止訪問

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

正所謂

殺頭生意都有人做啦

為咗錢有乜嘢唔可以做呢??
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大宅

無辦法架啦!:;pppp:
個衰政府都唔做野,咪做就左呢班帶人生仔團law...
早兩年我陀仔仔去私家產檢
診所坐左大約20幾人,得我一個係香港人咋(姑娘講架)
有d仲係攞住行李
好似o岩o岩落火車,就趕黎產檢咁
佢身邊咪就係有一個帶團人law(聽到佢地對話)
聽到佢地講既野,當時幾想鬧爆佢地呀

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章

我反而調轉返去大陸生0咼...個個話我傻 我正正係0吾想俾人話至0甘做0乍 前兩年有老表0黎HK生,我亦冇收留姖,叫過姖0米0黎HK生0拉,但姖夫家有$,想生多個0者...0吾知點解0甘多人LIKE 0黎HK生0尼
你的人格如何,你的人生亦必如何!

男爵府

如果從正當途徑黎香港生,俾足錢,都係提供服務啫,有乜無唔無良,有求必有供,以前幫香港人搞移民果d公司都係咁啦

男爵府

禁止訪問

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我知你講緊邊個招牌,因為我都見到
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

原帖由 stella789 於 09-6-2 22:41 發表
今日行過旺角花園街波鞋段時(大約43~45號左右),偶然抬頭一望,比我發現左一個燈箱招牌,上面寫住"專辦大陸居民來港生仔,全程跟足不成功不收費"字樣。

果d無良搵快錢既人,好心你啦,使唔使咁樣做呀,乜響香港生仔有得分咩???? ...

我好耐之前都見到呀,不過驚如果影佢相會唔知係邊樹標個人出黎起我底,所以都無影到,不過唔知係咪正途黎的呢??如果唔係的話就實在明目張膽得太過份啦!!!!!

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 stella789 於 09-6-2 22:41 發表

果d無良搵快錢既人,好心你啦,使唔使咁樣做呀,乜響香港生仔有得分咩???? ...

你而家先係旺角見到呀?上水同天水圍都不知幾多生仔宿舍啦.

大肚婆,接埋過關即時入住一日有4餐.好多時一入去冇耐就生得,生完就接返去坐月,可以唔坐月,呢d宿舍老細大多數係大陸人,所以佢地好多同鄉介紹來架,佢地同聲同氣煮d野又岩佢地食生意不知幾好呀.
<br><br>

首頁

尾頁

跳至