懷孕前後

跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

Hello有冇JM預產期係5月,可以交流一下

大宅

Sandycsy 發表於 20-9-3 16:05

有(emoji)

大宅

2020勳章

我應該係,因為仲未去睇婦科未知預產期,請問你哋係幾時中,依家幾多weeks?

複式洋房

回覆 AAMamama 的帖子

我都未睇婦科,我計last m period,預產期應該係5月頭

大宅

2020勳章

Sandycsy 發表於 20-9-3 20:14

我都未睇婦科,我計last m period,預產期應該係5月頭 ...

請問你last m 係。。?
因為我好大懵,我唔記得自己七月幾多號嚟M,淨係知道八月冇嚟過。
因為我上網用計預產期嘅app,7月last m 又可能係四月尾

複式洋房

我last M係 29/7預產期係 5/5/2021

大宅

2020勳章

Sandycsy 發表於 20-9-3 21:12

我last M係 29/7預產期係 5/5/2021

咁我可能唔係5月預產期

洋房

我都係岩岩發現自己有左 個人好亂 未諗自己會去邊到生 但book左後日搵個私家醫生照一照先 希望無宮外孕或其他情況 同埋等佢開d葉酸俾我咁啦應該(emoji)
想問下5月媽媽諗好去邊到生未 有無私家醫生介紹

複式洋房

Sandycsy 發表於 20-9-3 16:05

大宅

如無意外係5月頭,但醫生未俾個期我,話睇咗心跳先

民房

我都岩岩發現有左 last m 29/7

複式洋房

好呀
恭喜!大家keep住好孕!

複式洋房

回覆 Queenielee612 的帖子

我自己用apps睇 都係5月頭

複式洋房

回覆 MissBambi 的帖子

大家一齊傾下啦

複式洋房

回覆 Kitkisskids 的帖子

Same same

民房

唔好意思!打攪一下咁多位準媽媽,有件事想請各位幫幫手!

我們地係香港中文大學公共衛生與基層醫療學院的學生。阻你一分鐘,希望這則訊息不會對你造成困擾。

我們現正進行一項香港產前檢查的研究,誠邀各位持有香港永久身份證、年滿十八歲和華裔的孕婦參與,幫助我們了解有關目前產前檢查意向。希望各位準媽媽可以花15~20鐘完成問卷。鑑於新冠肺炎疫情,我們不能在醫院親身面對面收集問卷數據,只可以利用網上平台完成整個研究,所以希望各位準媽媽🤰🏻可以撥冗填寫🙏

由於這是學生研究,抱歉我們未能提供酬勞,但是次研究成果將可為香港目前的產前檢查提供意見和改善服務,期望為未來的香港媽媽同BB提供更優質的產前檢查,以我們微薄的力量為香港創造更健康的未來。

點擊此訊息或在智能電話,平板電腦或電腦的瀏覽器輸入以下網址以填寫問卷:
https://forms.gle/J6JvecfPyeaw3PQ57

研究團隊再一次感謝準媽媽們撥冗參與本次研究。

祝大家身體健康,齊心抗疫

複式洋房

LMP 25/7 睇左一次普通科攞懷孕證明,醫生話EDD 5月頭,book 左遲啲做第一次產檢(emoji)

大宅

如果有group 可唔可以加我? 我都係5月頭

大宅

我應該係5月中,不過未去產檢,請加埋我

洋房

我LMP 28/7,經期唔多準我諗EDC係4月尾5月頭👋🏻

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊