想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我由中學時期開始有多囊,月經一直唔準...上年6月有左,但7月就小產。
一直到宜家都未有... 個心好想好想好想接返Bb返黎...

上2個月開始keep住一星期2-3次運動(跳舞至少45-60分鐘),但6月尾黎左一次m又冇黎... 食左天喜丸又冇咩作用咁... 做運動又唔係瘦到... 個肚腩都係勁大...

最近我直頭試下飲用消脂產品(F字頭間日本野),希望體重可以落到及再懷孕...另外晚上都會用艾草包黎煲水浸腳,雖然唔知有冇用...

請問有姐妹有相同經歷嗎...?
都想開個wts group大家互相支持下...
上年小產到宜家,見到孕婦同BB又會令我諗返起上年的事...

別墅

奶茶媽媽 發表於 20-9-4 17:55
我由中學時期開始有多囊,月經一直唔準...上年6月有左,但7月就小產。
一直到宜家都未有... 個心好想好想好 ...

我都有多囊同岩岩小產,小產後成4星期先排卵,之後就一直冇排過。都唔知想點⋯⋯
我都好驚見到大肚婆同bb。我諗呢個陰影會跟住我直到我成功生到個健康bb出來為止。

複式洋房

回覆 Sunmoon00 的帖子

同路人咁你係體重較重的嗎? 我以前keep住日日做運動,之後真係正常黎m... 宜家做完都係唔黎... 我真係好驚... 我都唔後生啦...

別墅

奶茶媽媽 發表於 20-9-4 21:02

同路人咁你係體重較重的嗎? 我以前keep住日日做運動,之後真係正常黎m... ...

我唔算超肥,但呢2年間係重左20磅。多囊真係好難減⋯⋯
你有冇試過食排卵藥呀?

複式洋房

因為擔心係孖胎,所以未試住,我直頭有諗過不如去抽脂算.... 多囊卵巢症真係好難落磅,搞到冇耐性再去做運動

別墅

我都有多囊.上年小產完.依家努力緊.

複式洋房

我都係多囊 我試過IUI 最近試埋IVF都唔成功 不過我食排卵藥都幾見效 排卵準時左但係都唔會排多個一粒所以唔會有Twins嘅問題

我都要的起心肝減下肥 我有個朋友都係多囊 成功減肥之後就真係有咗!

複式洋房

我都有多囊,月經好五準,7月尾驗到有左,8月尾小產左,其實多囊係咪會易d小產架?

別墅

lsflui 發表於 20-9-6 21:12
我都有多囊,月經好五準,7月尾驗到有左,8月尾小產左,其實多囊係咪會易d小產架?
...

我覺得係,卵子質素冇咁好如果可以,應該要解決左呢個問題先

複式洋房

我一樣情況,試過肥左15kg,最重既時候62Kg,有幾年時間了,後來跑步,一星期跑6日,每日60分鐘,再加小小重訓,3個月減左有10Kg,之後就疫炎,無再跑,係屋企做下瑜伽,依家體重47.5Kg,所以要堅持,一定可以減到

複式洋房

回覆 lsflui 的帖子

我都係... 上年6月有左... 7月就小產左, 醫生有叫我食住備孕的營養品, 食左1個月左右,我唔個關唔關營養品事, 黎左一次m, 但家下又3個月冇m⋯⋯

複式洋房

奶茶媽媽 發表於 20-9-13 20:16

我都係... 上年6月有左... 7月就小產左, 醫生有叫我食住備孕的營養品, 食左1個月左 ...

我都係肥多囊, 而家仲80KG呀 疫情關係我無出去跑步減肥, 不過我由5月開始食肌醇,食左半個月停左,轉食葉酸,耐唔耐就飲豆漿(無糖),盡量戒左凍飲, 之後一直努力造人,都仍然唔得,我就懷疑係咪我老公啲蟲蟲唔得,之後我走去買左盒GNC加強版Supplements, 呢隻係好缺貨,我要走入村既萬寧買既。(唔知關唔關事)我老公 食左1個月,我呢排都驗到中左啦~。

複式洋房

Exe22 發表於 20-9-13 20:46
我都係肥多囊, 而家仲80KG呀 疫情關係我無出去跑步減肥, 不過我由5月開始食肌醇,食左半個月停左, ...

我見網上好多人分享多囊懷孕前發懷孕後都要食黃體素,其實我地係咪下次有食左好d

複式洋房

回覆 Exe22 的帖子

恭喜你呀!! 祝好孕! 可唔可以介紹吓你食邊隻肌醇?

複式洋房

我記得睇過一篇文章,我哋卵巢多囊嘅人係缺乏黃體素, 可能有幫助都唔奇。

複式洋房

奶茶媽媽 發表於 20-9-14 00:36
回覆 Exe22 的帖子

恭喜你呀!! 祝好孕! 可唔可以介紹吓你食邊隻肌醇?

台灣BHKs,你要唔要?我俾1盒你呀~

複式洋房

lsflui 發表於 20-9-13 21:17
我見網上好多人分享多囊懷孕前發懷孕後都要食黃體素,其實我地係咪下次有食左好d
...

我覺得各人唔同, 我自己懷孕前懷孕後都係好足夠黃體素,日日熱到出汗,keep住高溫既。 所以黃體素未必岩個個人。

男爵府

lsflui 發表於 20-9-6 21:12
...

我都聽過話多襄係會比較難陀穩

複式洋房

回覆 奶茶媽媽 的帖子

肌醇我食緊確思雅,個份量好似啱多囊多D

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至