時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

康媽 發表於 20-9-5 17:11
係囉,唔係依家,係last summer wo

呢句說話根本用來形容班黑暴先係最貼切,香港人加油、好人一生平安等等都比佢哋騎劫晒

男爵府

題外話,I know what you did last summer係1997嘅一套美國片,係Scream嗰期嘅同類片,當年覺得幾好睇。

男爵府

sjnl43 發表於 20-9-5 17:06
唔講政治, 女人個肚咁大, 行步路都辛苦過人

有咩事可以兩個都無, 又可以其中一個無

佢地都無人性架啦,黄人朋友同我講,之前燒人件事都可以話因為要抗爭,又無能力對付高官,咪捨難取易囉 可能犧生母子會易啲掛

大宅

三國1 發表於 20-9-5 17:04
TKO

呢個場可以以後唔去⋯留比曱甴

珍珠宮

1109608 發表於 20-9-5 17:54
佢地都無人性架啦,黄人朋友同我講,之前燒人件事都可以話因為要抗爭,又無能力對付高官,咪捨難取易囉 :i ...

呢d 人我會unfriend 有個輕度弱智街坊, 由細到大無歧視佢

係佢歧視我基層, 佢返教會諗住埋專業人仕堆, 見到我叫佢唔啋
後黎"弟兄姊妹"排外, 又講英文, 又講細路同樓, 移民...完全唔同level
西走佢, 又黎返我到

無良心, 無份界別

伯爵府

牛年勳章

又無相睇下,但多數都覺得係指831果個大肚婆

侯爵府

佢地都無人性架啦,黄人朋友同我講,之前燒人件事都可以話因為要抗爭,又無能力對付高官,咪捨難取易囉 :i ...

叫你那黃朋友做犧牲俾人燒嗰個啦

水晶宮

Cankk 發表於 20-9-5 17:25
祝佢兩母子平安?
如果831果件,就應該祝佢爸媽正常做人好過吧!
可憐的bb!

就係

珍珠宮

畜牲行為

珍珠宮

ben.caltex 發表於 20-9-5 18:03
呢個場可以以後唔去⋯留比曱甴
依個食肆係新開,上去睇下有咩啱食,見到咁,雖然我估估下,但都即走了,以後都唔會去

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

toffeetong 發表於 20-9-5 16:58
一定係講大肚曱甴, yc一向鬼鬼祟祟,講d 唔講d。
請問樓主,係邊區 food court ?
...

通常仲要話,明就明,唔明就唔明。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

趕客,吸曱甴

伯爵府

三國1 發表於 20-9-5 15:43
間間都貼全祝兩母子平安,又有i know what you did last summer,咩黎架,祝邊兩母子 ...

會唔會意思係:我知你上年做左d(衰嘢),所以祝佢2母子平安(曲)?

大宅

sjnl43 發表於 20-9-5 17:20
個男人用佢同個b 作盾, 點都會腦震盪下掛?

女人心軟, 唔願接受事實, 一日唔接受, 兩日兩年....

d人偏激到咁,佢要死唔通阻佢咩?

香港人在香港,肯勤力,都唔會慘到無得食。天災少,但偏激暫者自己製造人禍,生活少少唔順心就搞事怨天怨地...(雖然我認同政府/某d高官真的很差)

特別見有子女嗰d偏激家庭。有些憎政府憎TVB憎地鐵,憎到日日對小朋友講移民、黨鐵、狗黑警。見佢哋d子女(只是幼稚園、小學)又係思想好偏激,再咁落去....估計佢哋日後的子女連佢哋所講的"狗"都不如。

大宅

Edithcsm 發表於 20-9-5 21:26
趕客,吸曱甴

前排得知,好多黃店都是-假黃真藍。因為知班傻仔傻女見人label黃就衝去駛錢。

被人利用都唔識分析,只能說太多傻豬豬。

瑪瑙宮

三國1 發表於 20-9-5 17:04
TKO

Popcorn?

珍珠宮

tkop 發表於 20-9-5 22:38
Popcorn?
係Parkside

瑪瑙宮

三國1 發表於 20-9-5 22:45
係Parkside

开左几多间食肆

伯爵府

牛年勳章

Soming 發表於 20-9-5 21:56
前排得知,好多黃店都是-假黃真藍。因為知班傻仔傻女見人label黃就衝去駛錢。

被人利用都唔識分析,只能 ...

我有次睇FB, 都見其實有d鋪本身無政治立場,但原來有班黃人自己走去d鋪頭小店迫人有立場,佢地列晒d所謂小店,我見過有d門口都唔見有咩xx牆等標語,懷疑佢地驚左黃人,先至被迫變黃店。

珍珠宮

Soming 發表於 20-9-5 21:52
d人偏激到咁,佢要死唔通阻佢咩?

香港人在香港,肯勤力,都唔會慘到無得食。天災少,但偏激暫者自己製造 ...

呢代先無咁聽教, 佢地只會一個道理勢利!

身體最誠實大把,最鈍初中, 再大幾年, 啋父母都有味

特別d 窮爸母, 呢代興無錢唔好生我麻

兩代人返目, 只差時日

首頁

尾頁

跳至