自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

伯爵府

BK Milk勳章

你不說,我的都不知什麼事。從隔離舖那個有感而發2,發覺心理學真是有用,我eq不高,以前很容易動怒,生氣,後來弄得自己甲亢。現在是逼自己要心理平靜,否則就發病。如果小朋友大著,不再需要我,就去讀個心理學。

珍珠宮

appledai 發表於 20-9-5 20:57
你不說,我的都不知什麼事。從隔離舖那個有感而發2,發覺心理學真是有用,我eq不高,以前很容易動怒,生氣 ...

心累到唔想講!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

jojoplanet 發表於 20-9-5 20:21
我都好想走,乜都唔駛理!

間中放低俾屋企人照顧
休息一下
不要從別人的嘴裡去認識我

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

jojoplanet 發表於 20-9-5 12:21
我都好想走,乜都唔駛理!

你咩事想走呢?

珍珠宮

回覆樓主:

雖然唔知樓主咩事,但都希望你睇開啲,做人係難,做女人更難,加油呀
你要經常提醒自己,健康先係最重要,其他人和事,隨緣吧

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

若太累,就放鬆下啦。

有時只要仔女唔學壞,又唔係身體上既問題時,咁有時「無為而治」幾好用架。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

大宅

牛年勳章

回覆樓主:

我識人等個女滿18歲就同老公離婚,自己搬出去住,同熟悉的人都斷了聯絡。當時我唔明佢的心態,但年紀越大,越能理解佢嘅諗法同選擇。
講返樓主,心累真係要搵方法抖下,出去行下,買下嘢,做下自己鍾意的事,會好點。加油

子爵府

好好享受勞氣呢幾年啦。到佢地有毛有翼識飛,你想勞氣都無得你勞!

伯爵府

jojoplanet 發表於 20-9-5 20:47
喊既經歷己過左。現在己去到喊唔出既境界
做人係苦嘅,但仔女是自己選擇帶來世界,喊唔喊得出都要帶大佢哋直至佢哋自立

大宅

jojoplanet 發表於 20-9-5 21:02
心累到唔想講!

同感,好累!今晚突然間諗通左,自己人生佢自己選擇。理佢咁多做乜。做咗十年亞媽,我要專注返自己。咁樣諗好似鬆啲。

珍珠宮

樓主好好休息,叉足電就冇事喇

男爵府

jojoplanet 發表於 20-9-5 20:47
喊既經歷己過左。現在己去到喊唔出既境界

Jm你不是寂寞
因為我陪你
啱啱先同老公嘈交再加二個
我真係好想一走了之
開始自己的生活
但唔捨得兩個孩子

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

人生真係唔知開邊瓣

珍珠宮

Fishma007 發表於 20-9-5 22:40
Jm你不是寂寞
因為我陪你
啱啱先同老公嘈交再加二個

我比你嚴重因為我係兩個仔令我想走。

我同佢兩個講聽故事都係仔女令個媽唔輕生同留下。但你兩個令阿媽想死。

珍珠宮

康晴比比 發表於 20-9-5 22:36
同感,好累!今晚突然間諗通左,自己人生佢自己選擇。理佢咁多做乜。做咗十年亞媽,我要專注返自己。咁樣 ...

我久不久都想通一點。但見到佢地hea就火黎。

仲要覺得自己無問題

侯爵府

jojoplanet 發表於 20-9-5 22:58

仲要覺得自己無問題

保重,咪傷身。

子爵府

fionfu 發表於 20-9-5 21:24
好好享受勞氣呢幾年啦。到佢地有毛有翼識飛,你想勞氣都無得你勞!

絶對不享受,我都想離家出走.我直情想佢快D搬走

男爵府

jojoplanet 發表於 20-9-5 22:58

仲要覺得自己無問題

十幾歲係反叛期,有時係生理影響,而唔係真係想hea你,因為呢個時候,佢哋都好迷惘,唔知自己行那條路,所以咪想停係度唔行住,等到有一刻叮一聲,自然走高速去到你想佢哋去的終點,加油啦Jm

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

養到佢哋成年,返工!你就可以煩少d!

珍珠宮

newinewi 發表於 20-9-5 20:51
唔係樓主自己經歷,旁人確難感受。

x2

首頁
12345...8

尾頁

跳至