自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 BK Milk勳章

華為加油

伯爵府

雲端建設,都係用緊intel

子爵府

2024年龍年勳章

我都好支持華為,全家用華為手機,。不過,任總都冇咁講過呢D咁樂觀,佢知道依家係俾人扼住喉嚨,短期並不樂觀,所以啟動南泥灣計劃,要開荒要靠自己。困難係有,要迎難而上,我相信任總,支持華為,不為其它,只因為佢俾人無理打壓,要向不公平不公義說不。

水晶宮

中國加油

珍珠宮

回覆樓主:

資料在雲端儲存,怕不怕被人盜用?

珍珠宮

進步係迫出黎

珍珠宮

柳暗花明又一春?

男爵府

嘩,科幻片咁呀,電影入面見過嘅未來呀
雖然知道冇咁快會普及,但真係好突破呀,好型咁,好想試下

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

支持華為,我都係全家用緊佢,日後5G普及都會轉佢的5G機,行到這步都是美國迫出來的,雖然解決了芯片問題,但因好多美國的契弟不讓華為舖設5G,對佢手機銷往外國有一定影響。

侯爵府

Apple 沒日
美國玩完了

水晶宮

回覆樓主:

但係上哂雲, 係5g support就用到, 咁去旅行有d國家未有5g, 咁點算?
另外, 全部擺上雲data privacy又點算? 之前雲端科技, 都引起好多爭議, 依家好多公司一係private cloud, 一係擺d唔係sentive data上雲。

我當然唔想俾尾國搞搞震, 但會觀望態度再睇點發展。。。

水晶宮

littlesheep123 發表於 20-9-5 22:22
應該唔係大家諗嗰回事, 只係俾business用的服務

華為稱雲手機只是雲上服務器,非替代現有手機

即係騰訊雲, 阿里雲, 又多個華為雲?

伯爵府

雲鯤鵬手機可以繞過光刻機限制? 華為回應:只是一款雲上伺服器。2020-09-03 20:59。· 稿來源:快科技

[p=32, null, left]華為日前開始公測雲鯤鵬手機,最低可以做到99元/每手機實例/月。 這件事也引發了網路熱議,不過華為澄清說雲鯤鵬手機只是一款雲上伺服器。

[p=32, null, left]中證網報導,華為方面對中國證券報記者稱,華為雲鯤鵬手機只是一款雲上伺服器,面向企業客戶提供部分移動應用虛擬運行環境。

[p=32, null, left]華為怎麼會針對這個並不面向消費者領域的產品發表了回應呢? 事實上這跟一些自媒體胡亂報導有關,甚至是誤導公眾,比如下面這篇:

[p=32, null, left]

[p=32, null, left]一些自媒體為博眼球,將華為的雲鯤鵬手機誇大,甚至宣稱它是一款真正的5G手機,可以繞過光刻機技術的壁壘限制。

[p=32, null, left]實際上這些自媒體完全是亂說,毫無技術常識,華為雲鯤鵬服務的官網上就有介紹,此前華為中國也發佈過詳細的說明,強調了雲鯤鵬手機的作用及意義,適合應用託管、雲手游、移動辦公等等。

[p=32, null, left]

伯爵府

Mm233 發表於 20-9-6 00:06
雲鯤鵬手機可以繞過光刻機限制? 華為回應:只是一款雲上伺服器。2020-09-03 20:59。· 稿來源:快科技。
真係唔駛靠老尾,靠老吹就掂

珍珠宮

好媽媽勳章

白毛毛 發表於 20-9-5 22:07
無網絡無wifi時點算?

5G全中國都有,唔會發生冇網絡冇WiFi 嘅

侯爵府

今次老美死得好慘烈

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

路邊社的消息,不必跟車太貼.
互聯網上的假消息實在太多.

華為雲有左很久,是個雲端侍服器,很多公司都有雲端侍服器,不是甚麼大創新.

不可替代手機晶片....至少暫時未可以

但我支持華為,全家都是用華為手機,這場晶片仗是敗了,但要反敗為勝,只係時間的問題.

手機如停產了,暫時可在其他業務賺錢.到華為有自己的晶片廠又不需用外國的程式,手機戰會捲土從來

子爵府

redhot 發表於 20-9-5 22:44
咁呢部手機,中國先用到喎,去到外國,佢地都冇5G網絡,點用呀?

用2部手機咪得. 一部國內一部外國

公爵府

2023年兔年勳章

littlesheep123 發表於 20-9-5 22:22
應該唔係大家諗嗰回事, 只係俾business用的服務

華為稱雲手機只是雲上服務器,非替代現有手機

其實雲服務只係好普通嘅嘢,聽吹牛吹到上天,都信就真係好傻下。

就算雲計算幾厲害,都唔可能改變手機芯片嘅重要性。依家嘅電腦一早就用雲計算方法,但係芯片太慢,儲存空間不足,都係行唔到。吹左咁多年,都係無法取代現有電腦硬體升级需要。

珍珠宮

回覆樓主:

支持華為,等我部三星機壞,會換華為

首頁

尾頁

跳至