夫婦情感

跳至

首頁
45678...16

尾頁

別墅

HOPEFORBB 發表於 20-9-7 11:25
回覆 Tly2020 的帖子

振夫綱就唔係一定要嬴,但你都應該俾佢知道你有底線,而且你都有責任保護你家人,俾 ...

Deleted

別墅

LibertiesNg 發表於 20-9-7 11:52
我老公未結婚之前個個月俾一萬家用,過時過節又比幾萬,有咗bb就俾六千,過時過節都係俾幾萬,哩排俾四五 ...

Deleted

別墅

Tly2020 發表於 20-9-7 12:04
我講過好多次屋企人係底線,真係好多次

你講過好多次,但佢根本都冇當你講嘅嘢係野,你見佢咁樣打電話去鬧你阿媽,鬧你屋企人,然後你仲妥協添,佢點會唔一次一次踩你底線

子爵府

Cathy108 發表於 20-9-7 12:21
你講過好多次,但佢根本都冇當你講嘅嘢係野,你見佢咁樣打電話去鬧你阿媽,鬧你屋企人,然後你仲妥協添, ...

樓主唔覺會想有任何改變,個情況只會一路惡化落去⋯⋯

洋房

Tly2020 發表於 20-9-7 12:16
了解,所以錢銀嘅事都係傾
我老婆都應該有你種感覺
用錢衡量我比家人幾多比佢幾多來決定佢地係我心中價值 ...

女人的確好需要哩啲錢銀上嘅安全感,特別有咗bb之後……男人孝順係好事,但有咗老婆bb之後就應該多顧及自己組織嘅小家庭為中心,如果我可以去返工,而我老公又唔俾家用,或者俾少少,咁不如離婚好過,自己一個人仲開心

別墅

Deleted

別墅

LibertiesNg 發表於 20-9-7 12:58
女人的確好需要哩啲錢銀上嘅安全感,特別有咗bb之後……男人孝順係好事,但有咗老婆bb之後就應該多顧及自 ...
明白收到

別墅

LibertiesNg 發表於 20-9-7 12:58
女人的確好需要哩啲錢銀上嘅安全感,特別有咗bb之後……男人孝順係好事,但有咗老婆bb之後就應該多顧及自 ...
明白收到

子爵府

其實你話你老婆生b前唔係咁以錢為重 但我諗只係你一直唔發覺佢潛在住視錢如命既性格 因為生b前你地既收入都仲叫滿足到佢既需求 到有左b 佢咪千方百計喺你/屋企身上立錢 佢仲要有佢媽既基因喎 講真 如果一個女人本身唔計較又真心愛頭家 佢係唔會介意同老公一起供樓分擔支出 唔可能自己搵既錢就一蚊都唔想洗

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

Tly2020 發表於 20-9-7 13:03
佢近期係諗嘢諗到好偏。。
或者條氣唔Gur 就唔得,我已經覺佢越來越似佢呀媽,係唔輸得

咁一定有d過節老婆無講而記在心
你可能只需認同佢就會Gur
叫佢大方d只是火上加油
讓事件丟淡先算
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

伯爵府

你老婆係迷獨女?做女時享受慣?而家先來覺得委屈?得罪講句,佢自己都係搵萬幾,一齊咁多年,知你乜底細,唔係真係諗住生完B就可以過少奶生活呀嘛!真係冇公主命又想做公主,要全世界聽佢話。由頭到尾,都睇唔到佢尊重你,尊重你屋企人,唔鐘意個姑仔竟然可以遷怒個奶奶,真係變態。講真,依D冇本事嘅女人,只會越來越多要求,依分鐘妥協,下一分鐘又只會提更加過分嘅要求問你攞錢。死症,忍無可忍個日就離婚收場。

別墅

heidys 發表於 20-9-7 13:23
咁一定有d過節老婆無講而記在心
你可能只需認同佢就會Gur
叫佢大方d只是火上加油

Deleted

別墅

Tly2020 發表於 20-9-7 13:03
佢近期係諗嘢諗到好偏。。
或者條氣唔Gur 就唔得,我已經覺佢越來越似佢呀媽,係唔輸得

Like mother like daughter
佢由細到大望住佢媽 加上而家去埋佢媽到住
一定比人洗晒腦
佢想幫個女籌謀都唔緊要
你今次妥協都唔緊要
但你要立明確底線
你家人有問題佢可以同你講 你去處理
唔可以比佢自己去鬧 仲要係你面前打去鬧
而且佢下下都講你無錢無用乜都比唔到佢
其實真係好hurt 你要話佢聽問佢係咪真心覺得你咁唔好
如果佢再咁鬧你 真係同佢離婚啦 一齊都無意思
要比佢知道發爛潑婦罵街唔係次次都有用
亦唔好俾佢覺得佢咁樣做佢就會得到最後勝利你就會怕咗佢

別墅

Tly2020 發表於 20-9-7 13:27
我之後已經無咗講叫佢唔好諗放鬆啲之類
由佢自己去諗啦

其實你哋兩個之間嘅相處
你哋自己最清楚
冇人可以係你三言兩語之間就知晒你哋所有嘅
係你自己先至會知道係咪仲值得自己繼續去付出
如果佢再變本加厲或者令你覺得好難受
我覺得你就唔好再忍落去啦
因為有啲人係唔會識得珍惜人哋對佢嘅好
只會變本加厲

伯爵府

你不如問下自己個心,有冇係佢身上感受到佢對你嘅愛意,你妥協咁多步,佢有冇欣賞過你嘅付出,佢有冇認真聽過你嘅控訴,清楚你底線但仲不停過碰觸,擺明挑釁你,根本都唔想解決問題!由你言語文字上睇,佢而家只係當你係佢女嘅爸爸,有幾多錢就俾曬佢最啱,唔合佢心意,又發脾氣?又話嫁俾你為乜?其實佢陣係冇自知之明嘅渦,真係覺得自己可以搵個更好條件嘅?

別墅

QY08040408 發表於 20-9-7 13:26
你老婆係迷獨女?做女時享受慣?而家先來覺得委屈?得罪講句,佢自己都係搵萬幾,一齊咁多年,知你乜底細, ...

Deleted

伯爵府

Tly2020 發表於 20-9-7 13:32
有個細佬
不過細佬係外國Work visa緊

生B前,大家錢銀點安排?洗費係你俾多定佢?去旅行負擔你出曬定點?其實你地都話計劃過先生BB,咁冇理由冇傾過點安排嘅渦?老土講句,佢根本唔可以共患難,更何況而家你都未算話係好窮要去挨得好辛苦,佢都已經唔想同你傾落去,你自己都知咩事,現實係咁殘酷嘅喇,你接受唔到佢轉變咁大

子爵府

真係連人與人之間既基本尊重都冇 打電話去鬧襯家都做得出 真擔心你個女將來既品德修養

侯爵府

長痛不如短痛
你老婆好惡頂
你一日唔發達,一日都會為錢嘈

子爵府

我又覺得女人唔好成日用bb黎做借口 bb係雙方都有份 點解一定要係個男人承受所有金錢壓力呢 由其當初已經知道個男人唔係月入高位數既 覺得錢係咁緊拙 一係就唔好生 但如果大家決定生b/意外地有左 就大家都有責任分擔bb開支 對仔女既付出係無私既 就算男人搵得小比得小 自己要付出喺b身上都應該無怨 結婚唔係為左要男人養 唔係為左幫自己致富架 係愛先會共同組織家

首頁
45678...16

尾頁

跳至