在職全職

跳至
[在職媽媽] 無良公司

首頁

尾頁

複式洋房

剛小產完,想坐一個月月調理身體,香港醫院小產後無咩問題只會開一星期病假,所以同公司講左我既情況,其他日子想請無薪假,但公司五批!明明係零售行業,完全無生意,反工既人多到不得了...心寒

洋房

太冇人性啦!無薪假都唔得~真係要好好休息啊

大宅

2020勳章

嘩,好無良喎,邊間公司?做緊零售業,佢可能想你自己離職,因為公司實有拎補貼就算人多過客日日抓腳趾,唔炒得你,宜家機會嚟。我估下咋

複式洋房

我捨不得你 發表於 20-9-6 21:57
嘩,好無良喎,邊間公司?做緊零售業,佢可能想你自己離職,因為公司實有拎補貼就算人多過客日日抓腳趾,唔 ...

I

複式洋房

lsflui 發表於 20-9-6 23:25
IPSA

滋生堂公司,日資既都無邊間有良心既,好似sofina都係一樣,一知人地大肚就唔續約未仲仆街

大宅

2020勳章

lsflui 發表於 20-9-6 23:25
IPSA

嘩,你公司office 炒緊人啦,我朋友做緊office,佢都搵緊工,驚除時被炒

大宅

2020勳章

lsflui 發表於 20-9-6 16:02
剛小產完,想坐一個月月調理身體,香港醫院小產後無咩問題只會開一星期病假,所以同公司講左我既情況,其他 ...

算啦,公司咁無良,唔比你拎npl,妳咪四日睇一次醫生咁去拎病假囉,佢仲要出返4/5糧比你

大宅

咁一係去私家醫生度睇然後請SL,再加自己請 AL囉

其實小產如果排清晒,都唔使請一個月假黎調理嘅,我嗰陣都係坐兩星期小月飲炒米茶,食番正常健康飲食,兩個月又自然有番

伯爵府

2020勳章

我捨不得你 發表於 20-9-7 08:42
算啦,公司咁無良,唔比你拎npl,妳咪四日睇一次醫生咁去拎病假囉,佢仲要出返4/5糧比你
...

係喔,叻叻

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊