自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

singdream 發表於 20-9-7 00:13
假如離開高壓的工作後,假如疫症已過,我第一時間買張機票去雲南,呢排睇youtube,太想去食地道小鍋、過橋 ...

介紹什麼都好,但去到就…,J2常介紹台灣食物-樣

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

會休息一陣就去搵part time做...

水晶宮

周圍旅行

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

唔怕高山反應? 年紀大未必得

象牙宮

假如離開高壓的工作後,假如疫症已過,我第一時間買張機票去雲南,呢排睇youtube,太想去食地道小鍋、過橋 ...

旅行 (好多國家还未去)
執屋, 過斷括離生活。
屋企 廚房+廁所 小整。令自己生活便利D。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

果度真係好正,特別季節好的時候

用戶要求終止服務

牛年勳章

ChloeMa 發表於 20-9-7 09:37
唔怕高山反應? 年紀大未必得

慢慢上,身體比較易適應。香港旅行團會直接飛到高 d 嘅地方,容易有高山反應,退咗休有時間,join local tour 慢慢玩,慢慢上。不過我無返大陸玩嘅旅行腳。
未經許可,請勿轉載

公爵府

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

休息去旅行抖下

複式洋房

去旅行休息散心

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我成日睇片,都覺得大陸風景優美,但去過發現,其實我係唔適應的,我食唔慣大陸既野,訓唔到民宿,唔鐘意睇風景。

大宅

singdream 發表於 20-9-7 00:33
我真係好想係雲南住返幾個月,周圍玩周圍食。15年前去過10日,唔夠喉。
...

我都想去雲南,聽講好多外國人在雲南開咖啡學校。 因為雲南有種咖啡豆。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

依家home office, 都感受到係屋企嘅悶, 當然退左休可以自由D... 除非經濟好好... 如果唔係去得幾多次旅行? 仲要睇下邊個同你去旅行, 如只有C6, 去多幾次都悶啦...

侯爵府

執屋
未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

子爵府

退休我想養好多好多貓, +種好多花花草草...日日瞓到自然醒.

公爵府

我想去Tropical Rain Forest 真正感受樹林中canopy layer係點嘅

子爵府

Fiona_yy 發表於 20-9-7 10:18
退休我想養好多好多貓, +種好多花花草草...日日瞓到自然醒.

一樣啊!我想搵間村屋,或去台灣租間屋住,閒時種花、同鄰居social下,煮下野食⋯⋯好想即刻去

綺霖mami    發表於 20-9-8 21:12

子爵府

lojo11 發表於 20-9-7 10:09
依家home office, 都感受到係屋企嘅悶, 當然退左休可以自由D... 除非經濟好好... 如果唔係去得幾多次旅行? ...

我唔會悶,係淡季周圍去小住下,掛住香港就約朋友出來吹下水,鍾意做咩就做咩....

子爵府

kitchanjn1428 發表於 20-9-7 10:07
我都想去雲南,聽講好多外國人在雲南開咖啡學校。 因為雲南有種咖啡豆。
...

未去過既一定要去,洱海岸邊大把靚到你唔信既民宿、coffee shop,天氣四季如春,食物好食,純樸、平。

子爵府

woodpecker 發表於 20-9-7 04:45
睇左呢個youtuber 在重慶/三峽視頻
https://youtu.be/Lj7S7tEOaT8
19分20秒果個地方真係好靚呀!

真係好靚啊!好想去

子爵府

flowerbabe 發表於 20-9-7 07:03
想一家離開香港,除了個別屋企人之外,冇野留戀

same,除了老公仔女、我媽媽、奶奶,完全無留戀

首頁
12345...6

尾頁

跳至