自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

呢排睇咗好多關於雲南西藏等地區的 YouTube影片,個心已經飛咗去個邊。希望5年后阿囡大家畢業有了工作,我就可以放心哋慢悠悠去玩2⃣️,3⃣️個月

水晶宮

singdream 發表於 20-9-8 21:11
好啊,可以組團啊!不過我年紀唔細,係hea遊,我唔趕行程架,去完想去既景點後,訓完睜開眼隨心想做咩就做 ...

我鍾意hea住遊,有時見到d靚景我鍾意坐喺度發呆

珍珠宮

6299 發表於 20-9-8 14:45
我平時都單拖慣,自己去旅行,自助餐,但旅居就好多野煩,第一要預埋我c6(但偏偏佢唔鍾意 )
又 ...

而家我哋都係FF下
我都有d旅行方式想試,但老公唔鐘意(揸camper van)
唔洗無限量金錢既,不過一定要有被動收入,多少都好,會有安全感d
睇醫生呢個都係一大煩惱,所以而家成日提住要有健康既身體,唔係有錢都冇得去玩
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

珍珠宮

singdream 發表於 20-9-8 21:13
我之前去又係跟團,成日趕去sell玉石、冬蟲草、火腿,今次再去必定自己去。玉龍雪山值得去,蒼山纜車都要 ...

係啦!果次係玉龍雪山時全團人都因為落雨濕晒,咁我咪提出話比少少時間返酒店比大家換件衫(因為我見到架車已就快返到酒店),職員話距離酒店好遠,同埋仲有下一個行程要趕,所以唔得,去到咪又係睇埋呢啲野之嘛!
重點係佢為左氹我哋去聽而講大話,明明間野就係正酒店斜對面,佢以為兜多幾個圈我就唔認得路啊!我人肉GPS既名並非浪得虛名架
去到成團人凍住咁聽佢哋癈up,我坐左一陣頂唔順同佢講我同老公要自己返酒店,佢係咁話酒店好遠,我冇理佢,果半日係成個旅程玩得最爽既時間。
而第二日就有團友因為尋日咁樣而凍親,又暈又嘔

♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

珍珠宮

小寶貝兒 發表於 20-9-10 14:15
而家我哋都係FF下
我都有d旅行方式想試,但老公唔鐘意(揸camper van)
唔洗無限量金錢既,不過 ...

所以我係bk度FF下算啦
旅居其實睇下有啲人得覺得容易,話走就走,只係我呢啲,以上提過的事都要顧慮
反而咩形式就次要,反正走得都已經預左,係淨左點玩

首頁

尾頁

跳至