跳至

首頁

尾頁

大宅

我亞女將會去Nottingham讀書,我哋一家也準備去,想問吓大家Nottingham有無話住邊區比較好,先謝謝大家比意見

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 育兒性格勳章

NicolaLee 發表於 20-9-8 17:58
我亞女將會去Nottingham讀書,我哋一家也準備去,想問吓大家Nottingham有無話住邊區比較好,先謝謝大家比意 ...

West Bridgford 我幾鐘意,感覺安全啲,居民質素都高啲

大宅

shmilu_kio 發表於 20-9-15 16:27
West Bridgford 我幾鐘意,感覺安全啲,居民質素都高啲

多謝你呀!
我都有留意West Bridgfird呢區
如果我哋想搵新屋仔,係唔係要遠D,呢區就少D
你係唔係住喺Nottingham?
唔好意思咁多問題

大宅

NicolaLee 發表於 20-9-8 17:58
我亞女將會去Nottingham讀書,我哋一家也準備去,想問吓大家Nottingham有無話住邊區比較好,先謝謝大家比意 ...

我都想知Nottingham 邊區好?我睇緊(berryhill )Manfield . 唔知嗰邊讀書揾工如何?小朋友就3-4歲

大宅

starlight123 發表於 20-9-16 15:15
我都想知Nottingham 邊區好?我睇緊(berryhill )Manfield . 唔知嗰邊讀書揾工如何?小朋友就3-4歲
...

我都有留意Mansfield,比較多新屋仔,大家要繼續一齊搵資料,努力

子爵府

NicolaLee 發表於 20-9-15 08:00
多謝你呀!
我都有留意West Bridgfird呢區
如果我哋想搵新屋仔,係唔係要遠D,呢區就少D

我以經搬走左幾年了, 所以唔係太清楚, 不過west bridgford 就真係冇咩新屋, 但英國人都比較鐘意買舊屋,可以睇下呢個yuotuber 講嘅野, https://www.youtube.com/watch?v=zJx_YmD36mI

我有個朋友, 依家都仲係住係嗰到,佢就係等登搵過百年嘅屋嚟買, 真係好正

Mensfield 我有朋友住過, 聽說OK

大宅

shmilu_kio 發表於 20-9-17 12:54
我以經搬走左幾年了, 所以唔係太清楚, 不過west bridgford 就真係冇咩新屋, 但英國人都比較鐘意買舊屋,可 ...

你朋友有無話讀書做嘢買嘢會唔會唔方便呀?同埋有無話治安如何呀?另外想問點解要特登揾過百年屋嘅?

子爵府

starlight123 發表於 20-9-17 16:55
你朋友有無話讀書做嘢買嘢會唔會唔方便呀?同埋有無話治安如何呀?另外想問點解要特登揾過百年屋嘅?
...

佢係因為小朋友讀書,所以先搬去嗰區, 就係因為啲學校好, 至於 買舊屋...你有冇睇我上面提供嘅連結?你睇完就明白

子爵府

starlight123 發表於 20-9-17 16:55
...

治安好㗎,我覺得你如果真係要買呢,一定要去實地睇下,周圍參觀下行下

大宅

shmilu_kio 發表於 20-9-17 12:54
我以經搬走左幾年了, 所以唔係太清楚, 不過west bridgford 就真係冇咩新屋, 但英國人都比較鐘意買舊屋,可 ...

知道舊屋大D,但我哋驚裝修係一個大問題

子爵府

回覆 NicolaLee 的帖子

所以話要實地睇...通常買二手屋都會做property survey

子爵府

回覆 starlight123 的帖子

https://www.youtube.com/watch?v=s_gIBvovBK4&ab_channel=Livology

大宅

shmilu_kio 發表於 20-9-30 16:29
回覆 starlight123 的帖子

https://www.youtube.com/watch?v=s_gIBvovBK4&ab_channel=Livology

我有睇呀!新屋好吸引,但距離Nottingham city有D遠,好難取捨

子爵府

點解你要揀Nottingham? 你阿女讀邊間學校?

大宅

shmilu_kio 發表於 20-10-6 02:46

點解你要揀Nottingham? 你阿女讀邊間學校?

University of Nottingham

子爵府

NicolaLee 發表於 20-10-6 13:08
University of Nottingham

哪一個campus? 你有冇考慮過Beeston?
https://www.rightmove.co.uk/new-homes-for-sale/property-85164715.html
Nottingham居住,要小心有啲區域治安好差

大宅

shmilu_kio 發表於 20-10-7 12:34
哪一個campus? 你有冇考慮過Beeston?
https://www.rightmove.co.uk/new-homes-for-sale/property-85164715 ...

咁請問有邊D區治安比較差

子爵府

https://www.police.uk/pu/your-ar ... ire-police/beeston/

你可以check你有興趣嘅區域比較下

洋房

我下個月會過去SETTLE, 有無媽媽GROUP可以一齊交流下

大宅

Yoga_MAMA 發表於 20-11-7 15:52
我下個月會過去SETTLE, 有無媽媽GROUP可以一齊交流下

請問是否已經到咗Nottingham?
因為lockdown,亞女原先月頭出發都要取消,所以我哋要再遲少少先可以去睇樓

首頁

尾頁

跳至