想生BB

跳至

首頁
12345...33

尾頁

複式洋房

Yanley 發表於 20-9-9 22:09

我同我老公講....

身體有冇其他特徵?

複式洋房

Yanley 發表於 20-9-9 08:28
17/9 dd
8/9 有血絲

我都係咁,唔記得邊日又係去廁所小便,用紙巾抹有啲血,之後就無啦~, 但就慢慢黎個幾日下腹扯住扯住痛,個胸痛 今日仲突然間會頭暈左下,天日10號就DD..我都仲未有心理準備開獎。 盡量叫自己睇定2,3日先。

複式洋房

Exe22 發表於 20-9-9 22:48
我都係咁,唔記得邊日又係去廁所小便,用紙巾抹有啲血,之後就無啦~, 但就慢慢黎個幾日下腹扯住扯住痛, ...

你似係喎 可以check傢喇 祝你bingo !!!!

複式洋房

Kk_baby8888 發表於 20-9-9 08:01
備左孕幾耐呀

第2個月 我已有個女5歲了

大家加油!

複式洋房

Kk_baby8888 發表於 20-9-9 22:12
身體有冇其他特徵?

暫時冇丫! 得有深棕色流出尼

複式洋房

我都係咁,唔記得邊日又係去廁所小便,用紙巾抹有啲血,之後就無啦~, 但就慢慢黎個幾日下腹扯住扯住痛, ...

我會再等下先開獎

大宅

Kk_baby8888 發表於 20-9-9 22:10
祝你bingo呀!!! 等你好消息!

多謝多謝
DD+1,今朝體溫仍然37,暫時未有M

大宅

Yanley 發表於 20-9-9 22:11
我等你嘅分享

可能你本身都已經中咗呢

大宅

我同你一樣,不過我連續四日血啊...
隔咗一日之後嗰晚突然間個肚好似M痛咁,持續左20分鐘,跟住就完全冇事啦
我本身9/9 dd,同你一樣諗法,睇多幾日先

複式洋房

瑞克太太 發表於 20-9-10 07:30
我同你一樣,不過我連續四日血啊...
隔咗一日之後嗰晚突然間個肚好似M痛咁,持續左20分鐘,跟住就完全冇事 ...

你早我一日 得個日有血之後到而家都無啦~ 其實我覺得變化最大係個胸度, 我一般黎m前一日個胸就開始無咁漲痛,放鬆曬就會估到要黎m..但我今日仲覺得仍然好漲痛。 下腹仲好實 ,但都未想check住,哈哈。 你同我都要加油呀~

大宅

Exe22 發表於 20-9-10 07:50
你早我一日 得個日有血之後到而家都無啦~ 其實我覺得變化最大係個胸度, 我一般黎m前 ...

我反而掉轉呀,平時M一星期前開始會漲痛㗎,但今個月到咗DD-1先開始漲,但係唔痛
小腹佢自己唔抽搐嘅時候就鬆泡泡嘅,唔算好實喎
好努力咁樣打緊身體嘅變化出黎,到時再喺度分享

你諗住幾時check啊

複式洋房

瑞克太太 發表於 20-9-10 07:26
可能你本身都已經中咗呢

呵呵
承你貴言

複式洋房

瑞克太太 發表於 20-9-10 08:06
我反而掉轉呀,平時M一星期前開始會漲痛㗎,但今個月到咗DD-1先開始漲,但係唔痛
小腹佢自己唔抽搐嘅時候 ...

哈哈,透露下先嘛! 我就諗住DD3,4先check,因為有時週期會遲2,3日。不過大致上都好準時黎M..我前日先收到報告證實我有多囊,所以更加唔敢抱咁大期望, 如果黎左M..就去穩中醫試調理下先。 而家仲未黎M。就咩都唔可以做住

複式洋房

Exe22 發表於 20-9-10 08:19
哈哈,透露下先嘛! 我就諗住DD3,4先check,因為有時週期會遲2,3日。不過大致上都好準時黎M..我前日先收到 ...

其實我之前都有睇中醫調理身體差唔多一年
對我個人我覺得冇乜效
我停左睇中醫
同我老公備孕備左差唔多8個月
就出現前兩日講嘅8號有血絲
9號有少量深啡色係墊上
今日仲未見有啲咩野係墊度住

大宅

哈哈,透露下先嘛! 我就諗住DD3,4先check,因為有時週期會遲2,3日。不過大致上都好準時黎M..我前日先收到 ...

我都係呀,週期其實係24-29日,雖然都幾肯定26/8係排卵日嘅,但都諗法同你一樣,dd+4,5先會check
我又覺得就算而家都可以去睇住中醫先喎,冇壞㗎

複式洋房

Yanley 發表於 20-9-10 08:27
其實我之前都有睇中醫調理身體差唔多一年
對我個人我覺得冇乜效
我停左睇中醫

你會唔會轉下中醫睇,我見其他JM都話要試多2個,夾唔夾自己。 我就未試過睇中西醫既,有點迷惘左。 我都係個日異常地出少少血,之前都未試過咁架。 8個月都還好,我同我老公10月就一年啦, 到7月先去檢查身體,前日先知原來有多囊,難怪結婚之後係暴肥。

別墅

我想問你點證實有多囊嫁?

複式洋房

Exe22 發表於 20-9-10 08:53
你會唔會轉下中醫睇,我見其他JM都話要試多2個,夾唔夾自己。 我就未試過睇中西醫既,有點迷惘左。 我都係 ...

我之前斷斷續續睇過三個以上嘅中醫
我同我老公結左婚三年(emoji)
上年十二月開始備孕
我同我老公都冇做生育檢查
我有同佢傾過如果一年都未有就可能要去做生育檢查

複式洋房

瑞克太太 發表於 20-9-10 08:29
我都係呀,週期其實係24-29日,雖然都幾肯定26/8係排卵日嘅,但都諗法同你一樣,dd+4,5先會check
我又覺得 ...

我無試測排卵(買左無用) 多數都睇apps,不過都知22號至27號期間會多分泌,就係個段期間格2日dodo...今次個症狀會明顯似中。但都唔抱期望呀~ 岩岩講起胸痛,我而家先諗起我胸痛係早上唔多漲痛,下午就開始漲痛,一般呢個情況個啲就會多數黎m...好搞笑

複式洋房

Sunmoon00 發表於 20-9-10 09:01
我想問你點證實有多囊嫁?

未做檢查前,我家姐都係咁話我有多囊,話帶我返大陸check下 ,就岩疫情封左關,無得返就無理到,(後悔無早啲去check)因為我結婚前後都不斷暴肥,個個見到我都話肥到認唔出,但我個經期係準時,所以一直都係無理到,就係7月先的起心肝同埋老公去check生育檢查,我老公個報告就正常,醫生就話我子宮正常,卵巢周邊有好多卵泡 好難過。。

首頁
12345...33

尾頁

跳至