6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前都仲食得好快,但而家就變到好慢,又會用脷頂開奶樽,真係冇曬佢符。有咩方法可以等佢食返多d奶呀?

別墅

趁佢瞓著,俾奶佢飲

大宅

elisamama 發表於 20-9-9 11:57
之前都仲食得好快,但而家就變到好慢,又會用脷頂開奶樽,真係冇曬佢符。有咩方法可以等佢食返多d奶呀? ...
BB幾大?

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

回覆 elisamama 的帖子

我仔仔之前也遇過此情形,聽朋友講試轉隻奶粉 , 之後無再厭奶!有時要搵岩小朋友既口味架,又唔可以太甜喎,怕佢嗜甜就唔好啦,最好個味似人奶,creamy d 有奶香味既。

子爵府

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 親子王國15週年勳章

lucia_nippon 發表於 20-9-9 13:18
趁佢瞓著,俾奶佢飲
瞓著唔好比 BB 食奶
小心攪到有奶瓶性齲齒

大宅

回覆 sylvester123 的帖子

我個女都試過呢個情況,有機會係厭奶期,或者佢又真係唔想食都唔奇架,你有無試過換奶咀?或者轉奶粉都有時得架。我個時試到無辦法就轉左隻淡味既 唔甜既奶粉,過2日阿女就肯飲返奶啦。你b 飲邊隻係creamy架?我俾阿b 飲皇家美素呀

男爵府

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

fanny_chan416 發表於 20-9-10 18:21
回覆 sylvester123 的帖子

我個女都試過呢個情況,有機會係厭奶期,或者佢又真係唔想食都唔奇架,你有無試 ...

係啊, 甘啱嘅!我仔仔厭奶期時,我都係揀左呢隻俾佢飲呀,呢隻又真係creamy d, 奶香味濃d!到而家呢隻出埋升級版,我仔仔都仲keep住飲佢!

大宅

lucia_nippon 發表於 20-9-9 13:18
趁佢瞓著,俾奶佢飲

可以架咩?之前聽99話唔得嘅

大宅

Kaaty 發表於 20-9-9 13:26
BB幾大?

而家差不多三個月喇,有聽其他媽媽話係厭奶就會咁....

大宅

sylvester123 發表於 20-9-11 14:54
係啊, 甘啱嘅!我仔仔厭奶期時,我都係揀左呢隻俾佢飲呀,呢隻又真係creamy d, 奶香味濃d!到而家呢隻出埋 ...

係呀,我就啱啱轉左飲呢隻呀,大約一星期左右,真係奶味香濃好多。最緊要唔洗再擔心厭奶期帶黎既煩惱嘛!同埋便便真係好好,起碼每日都有兩次呀。

禁止訪問

禁止訪問

大宅

wing21chan 發表於 20-9-12 09:51
厭奶仲比奶味咁重比b飲 咁似賣廣告

我個女原本個款奶粉係腥味,我同先生都上過,反而用皇家美素係濃奶味無腥味,先過到個厭奶期!我都想賣廣告呀,係咪有錢架,有都介紹下比我

別墅

回覆 fanny_chan416 的帖子

我b 都係食呢隻奶粉渡邊厭奶期呀係啦 唔知點解成日一話食呢隻奶粉就俾人話賣廣告呀 打手呀咁講其他牌子既媽媽又唔見俾人話打手 賣廣告架喎 真係好奇怪囉

別墅

我b 都係食呢隻渡過厭奶期架唉 係啦 唔知點解見到一提呢隻奶粉就會俾人話賣廣告 打手呀咁 想真心分享邊隻奶粉好都唔得
見其他媽媽講其他牌子又唔見話佢地架喎 好奇怪囉~

大宅

lamam12 發表於 20-9-12 18:59

我b 都係食呢隻奶粉渡邊厭奶期呀係啦 唔知點解成日一話食呢隻奶粉就俾人話賣廣 ...

啊,咁奇怪(emoji)(emoji)(emoji)乜呢款奶粉有咁乞人憎咩,下下都比人針對(emoji)(emoji)(emoji)我有2個女,試過唔同牌子既奶粉,真心講句,呢個牌子真係幾好!我生細女個時瑪麗醫院都係用美素佳兒既水奶囉!

別墅

咁岩既,我都係跟醫院既水奶所以先俾阿b 食美素架咋。見佢有自家農場覺得安心放心先繼續keep住飲。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至