時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

黄屍平時叫d老人家做「廢老」,但一判監就話兩老有病,要貼身照顧,好慘呀

子爵府

2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

好想答一句, 當日又話為民主所以經濟
也不管一切, 到想來所來都係一個字"錢"

我又想知道, 1)眾籌係咪要納稅, 2)如果係慈善收款(有無跟IRD CAP88註冊)? 否則不可以收捐款而免稅. 3)如果係真係註冊左, 咁要有監管, 好似賣旗有AUDIT, 要解釋一下點收捐款, 4)每天要報告一下筆錢做左D 咩....

唔該, "香港稅局"要做吓野, 幫以上人士做野了, 同佢哋開吓FILE先啦.
以馬內利, 神與我們同在! :-D  :-D

伯爵府

esmehouse 發表於 20-9-9 13:38
坐 9 星期籌 $50 萬,佢啲使費勁過梅媽

係籌到定預算籌50萬呀?
有案底仲可以做老師嗎?
完全無諗過自己父母,依啲人無資格做老師!

子爵府

露比EE 發表於 20-9-9 17:01
係籌到定預算籌50萬呀?
有案底仲可以做老師嗎?
完全無諗過自己父母,依啲人無資格做老師!

應是預算籌50萬

子爵府

hohoho2013 發表於 20-9-9 16:50
黄屍平時叫d老人家做「廢老」,但一判監就話兩老有病,要貼身照顧,好慘呀
...

佢當初打警察時,有冇諗過雙親呢?跟本就唔負責任,明知自己要供養父母,份工好重要,就不可做出犯法行為,而家仲唔知錯,話是被屈

男爵府

減齡達人勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 Xmas吸收勳章

銀行應該會凍結戶口喎,佢如果用個人戶口眾籌

伯爵府

Manwah 發表於 20-9-9 16:57
好想答一句, 當日又話為民主所以經濟
也不管一切, 到想來所來都係一個字"錢"

眾籌真係有使黑$成份,又冇人查d$既來歷,上次賣n98口罩,$就收9x次,錢就收左,樓又買左,但貨交左未呀?
其實咁样屬於訛騙嗎?商業罪案調查科點解唔調查下呢?

翡翠宮

回覆樓主:

又籌
咁大個人唔用腦諗嘅架咩
岀事就應該承擔負責啦

伯爵府

小肥兔 發表於 20-9-9 13:51
說到尾都係一個錢字

公爵府

mike89 發表於 20-9-9 13:41
眾籌幫手供樓

眾籌買貝沙灣請保鑣
恭賀新禧,迎春接福!

珍珠宮

露比EE 發表於 20-9-9 17:27
眾籌真係有使黑$成份,又冇人查d$既來歷,上次賣n98口罩,$就收9x次,錢就收左,樓又買左,但貨交左未呀? ...

但係咪要有人報警有苦主先至開到 file? (唔識,問下 ) 人地可能話我係鍾意塞 98 蚊俾個 friend 使

超級版主

超級版主

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

伯爵府

zitzai 發表於 20-9-9 20:14
但係咪要有人報警有苦主先至開到 file? (唔識,問下 ) 人地可能話我係鍾意塞 98 蚊俾個 friend 使 ...

應該要調查!

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

BGCOME08 發表於 20-9-9 13:54
坐2個月有50萬?我都想坐 。

不過會唔會扣扣行政費,得5000落袋架? :joyo ...

若要人不知 唔好咁低B !  : P

首頁

尾頁

跳至