自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2020勳章

yuensiu 發表於 20-9-11 13:19
我係yuu app到綁左八達通同enjoy card,唔洗攞app出黎,用八達通或者enjoy card比$已經自動儲分,2000分換左1 ...

可以綁兩個?我八達通同enjoy card 都有,以為只能揀一。

子爵府

2020勳章

yuensiu 發表於 20-9-11 14:50
比現金就一定要比app掃
綁左八達通/enjoy卡直接用呢2樣比$就唔洗開app都自動儲分
...

增值八達通有冇分?是否消費購物買嘢食(用八達通比錢)才有分?

公爵府

2020勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

zxzx 發表於 20-9-13 12:39
可以綁兩個?我八達通同enjoy card 都有,以為只能揀一。

我綁晒2個
綁enjoy卡有野送

公爵府

2020勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

zxzx 發表於 20-9-13 12:45
增值八達通有冇分?是否消費購物買嘢食(用八達通比錢)才有分?

增值唔知了,我諗應該無分。比現金都可以儲分要開yuu app職員掃就得。

瑪瑙宮

2020勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

zxzx 發表於 20-9-13 12:45
用係牛奶公司集團商舖先有得儲分!用咩俾錢都得,enjoy 就 X 2/3/4 倍!

子爵府

2020勳章

cy101 發表於 20-9-13 12:51
用係牛奶公司集團商舖先有得儲分!用咩俾錢都得,enjoy 就 X 2/3/4 倍!

咁以前用enjoy card, 去任何舖頭買嘢如東海堂都有cash dollar儲,而家用yuu 代替,即用enjoy card 去東海堂買嘢冇任何分儲?即變相少咗舖頭可以用enjoy card 儲分?

子爵府

2020勳章

yuensiu 發表於 20-9-13 12:48

我綁晒2個

剛綁兩個,冇野送。

瑪瑙宮

2020勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

zxzx 發表於 20-9-13 13:57

咁以前用enjoy card, 去任何舖頭買嘢如東海堂都有cash dollar ...

用enjoy (綁咗)係其他地方消費,$1=1分,但d分限制咗要用番係牛奶公司旗下店!
PS:我以為你冇enjoy, 得八達通!

子爵府

回覆樓主:

想問点樣可以同屋企人 share同一個yuu 戶口?

別墅

你可以去7仔用八達通同電話no就申請到, 好簡單

大宅

去7仔同收銀講要用8達通申請yuu
申請左第一次買野已經有200分
買指定貨品有3倍分儲

珍珠宮

2020勳章

amysiu328 發表於 20-9-13 15:50
想問点樣可以同屋企人 share同一個yuu 戶口?

cap個儲分二維碼send比屋企人一齊用就得啦

琥珀宮

2020勳章

zxzx 發表於 20-9-13 13:57

咁以前用enjoy card, 去任何舖頭買嘢如東海堂都有cash dollar ...
尋日去買蛋糕如果有enjoy dollars ,
都可以照用來扣,enjoy 都有折,
以前成日用enjoy dollar 換生日蛋糕,而家無喇!

子爵府

2020勳章

kylefung521 發表於 20-9-18 17:43
你可以去7仔用八達通同電話no就申請到, 好簡單

咁每次比八達通do 儲,老公花, 再do 就係用呢比錢?

點知自己yuu 的帳戶號碼?要download 返個app?

大宅

zxzx 發表於 20-9-13 12:39

Try Yu he got o u like I’ll be juju k

珍珠宮

2020勳章

回覆樓主:

買煙儲唔儲到分?

複式洋房

kwan_man 發表於 20-9-11 12:46
哈哈 我都係呀! 之前係7仔買咗盒鳳梨酥, 再係超市買下野佢就有得免費換到個KFC萄撻 佢好處係唔同公司買野都 ...
再用enjoy卡比錢有多額外3倍分嫁,即係有9倍分,我宜家儲黎係7仔換snoppy啲野!

複式洋房

xp 發表於 20-9-24 11:02
買煙儲唔儲到分?

用已綁定的enjoy卡付款就有分。

珍珠宮

2020勳章 畀面勳章

回覆樓主:

請問用己綁嘅八達通比錢,仲使唔使比個 QR佢 do?

複式洋房

docomo 發表於 20-9-25 22:33
請問用己綁嘅八達通比錢,仲使唔使比個 QR佢 do?

付款前要拍一下確認係咪yuu會員,確認後再拍八達通付款,咁就唔使do個QR code

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊