自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

水晶宮

shirley784 發表於 20-9-11 13:42
一齊都咁耐 , 小朋友都 1x 歲 , 相信不會是第三者造成 , 又唔係經濟太大問題

可能愈來愈難頂,我結婚17年,都覺得同c6 愈來愈難溝通
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

公爵府

牛年勳章

有你我就夠了,如果在心中有這一句,咁好多嘢,就算大家意見不同,也會试下用對方的角度试行,或者商量溝通,若要人似我,除非二個我,你包容我,我又包容下妳,咁就一世了

複式洋房

回覆樓主:

結婚太耐太多嘢要互相遷就
互相睇對方唔順眼
日積月累想有個改變
係唔出奇嘅
因為長期遷就個人實在太疲倦
有陣時人去到某啲年紀呢
諗法就會改變
離婚唔一定關變唔變心事嘅
做人都係幾十年光景啫
如果喺埋一齊唔開心
分開都唔會係一件壞事

伯爵府

llmom 發表於 20-9-11 17:13
我都係跟她同一個歲數結婚,同一間大學畢業,不過我讀精算系。畢業之後好快就生仔做FTM!不過我好enjoy 做 ...
讀精算系畢業之後做FTM, 好浪費.

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

etam724 發表於 20-9-11 13:45
感覺係一個向上爬,另一個原地踏步

女嘅以前以為嫁廢柴都唔緊要,可以痴住姑奶,二伯點都有so,但可惜,家姐呀哥搭哂路又點,柳木真係不可雕!

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

呢個年代離婚好平常,唔會咁大感觸。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

BK 夫妻版有好多都想離婚既JM都話小朋友仲細, 想比個完整家庭佢地, 宜家忍下先, 等佢地大D就離婚

呢對都可能係呢個情況

侯爵府

一齊都咁耐 , 小朋友都 1x 歲 , 相信不會是第三者造成 , 又唔係經濟太大問題

黃藍意見問題?
未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

男爵府

登佢地開心,飬大對仔,大家可以各自重生。

水晶宮

畀面勳章

可能只是我哋旁觀者覺得突然,佢哋藴釀咗好耐呢

講真又唔係紅,之前都冇乜新聞價值

翡翠宮

回覆樓主:

冰封三尺
我諗都蘊讓咗好耐

珍珠宮

我知道了他們離婚也覺得很爆和奇怪!

pansy888hk    發表於 20-9-11 21:50

水晶宮

isamlum 發表於 20-9-11 18:43
可能你老公有本事,佢不断進步,是你的福氣啊

謝謝你

水晶宮

restahaus 發表於 20-9-11 19:11
讀精算系畢業之後做FTM, 好浪費.

我都有跟精算師做過一年半,有考咗幾張paper .

子爵府

mongng 發表於 20-9-11 15:28
如果買樓都要外父泵水,相信個女都忍左好耐,老婆出返黎做野,接觸返個社會就會發現呢個家唔係人生 ...

我都睇咗佢哋先排一個訪問,林話自己一直冇買樓,係外父夾錢佢先至買,又話自己冇能力買樓,又冇能力供仔去留學,話自己搵錢少。我覺得康當時坐喺度好尷尬,好似老公揭開肚皮比人睇。而康又講一直租大伯林海峰間屋住,感覺比人控制咁,所以要有自己物業,一路講,一路面有難色⋯⋯
應該係個太太都忍咗好耐,越睇越唔對路⋯⋯

珍珠宮

回覆樓主:

樓主一定好後生,你應該唔知呢pair的娛聞

珍珠宮

puzzledmama 發表於 20-9-11 20:22
我都睇咗佢哋先排一個訪問,林話自己一直冇買樓,係外父夾錢佢先至買,又話自己冇能力買樓,又冇能力供仔 ...

2014年買八百幾萬樓都要外父資助
佢地結婚頭幾年樓價最平
親戚同年結婚一直喊貴
升了5倍上車無望

伯爵府

因為相差6年

男爵府

我和你感覺很似,唔通因為而家啲人一有唔鍾意就出聲,再唔會好似幾十年前,死忍幾十年

侯爵府

回覆樓主:

可能到了臨界點頂唔到, 又可能正正小朋友漸大先決定分開呢... 咩年紀都會有

首頁
34567...10

尾頁

跳至