自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

vivibabyvivi 發表於 20-9-12 08:01
套劇除咗一開場入廟嗰part, 睇咁耐完全冇hints話佢係真嘅世龍,掩飾得咁好?
...

我估係由細到大掉轉咗,好似藍色生死戀掉轉咗BB床嗰牌,佢自己以為係張細倫!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

堅持佢係張細倫, 唔好又玩翻兜推翻之前嘅證據, DNA 都驗埋, 唔好話自己都唔知自己原來係蔣世龍咁老土呀!!!
彬彬都講過, 佢係演戲嘅感情係易放又丰富, 經驗過生死, 陸秋又幫佢擋一野, 佢應該感動到都分唔到自己係邊個!!! 人地連命都唔要都要救佢!

伯爵府

我覺得本身世龍係鍾意演戲,另一個細倫就鍾意做黑幫,所以一早係美國互換身份過自己喜愛既生活,不過由於細倫死左,所以今次世龍返港希望拜祭老豆結果誤打誤撞做返自己

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

有一段講佢同細細妹講自己有條刀疤响右腹,同蔣世龍一樣,果時我就肯定佢是蔣世龍,因為我覺得冇可能連刀疤都可以一樣。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

adaho123456 發表於 20-9-12 10:59
有一段講佢同細細妹講自己有條刀疤响右腹,同蔣世龍一樣,果時我就肯定佢是蔣世龍,因為我覺得冇可能連刀疤 ...

又係喎⋯雖然佢話佢割盲腸

伯爵府

畀面勳章

cy101 發表於 20-9-12 10:49
堅持佢係張細倫, 唔好又玩翻兜推翻之前嘅證據, DNA 都驗埋, 唔好話自己都唔知自己原來係蔣世龍咁老土呀!!!
...

我覺得一係BB時就比人調亂左,連細倫都唔知佢自己係細龍,madam 拎既係調轉左既紀錄。一係就細倫同世龍係美國互相交換左身份,連DNA都交換,但咁講好似就唔太通

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

回覆樓主:

等我估下先:

1. 佢真係蔣世龍,最初警署驗dna可能佢做咗手腳(or搵人做手腳)。喺美國時,佢就入劇團,真嘅張世倫就入黑幫,兩個可能互調身份方便做自己想做嘅嘢;又或者根本冇互調,因為英文名拼音一樣,所以四聯幫d人誤會咗入黑幫果個係蔣世龍。返嚟香港佢冒認張世倫係因為最初唔想同黑幫屋企人有接觸。

2. 佢真係張世倫,去廟拜蔣世龍嘅爸爸係代兄弟去拜。遲d同千霞驗dna可能叫madam 、三妹or 高彬幫手做假,所以先會驗出嚟係親人。而預告話死咗,可能係假死,然後做返張世倫

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

我一開始已經覺得佢係真野

男爵府

回覆樓主:

請問邊度可以睇番第一集呀?
之前hea睇,而家勁鐘意睇呀

伯爵府

2024年龍年勳章 2018父親節勳章

為保安全就扮戲中戲…!
呃哂全世界…!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

期待!

男爵府

jtw_ki 發表於 20-9-12 13:40
等我估下先:

1. 佢真係蔣世龍,最初警署驗dna可能佢做咗手腳(or搵人做手腳)。喺美國時,佢就入劇團,真 ...

我忍唔住睇咗反黑嘅維基(堅係超級劇透)
大家估嘅無錯,反而我初初比甘心替代你個MV 搞到混亂咗。呢個星期劇情應該真係好爆,我都好想知連dna 都check咗都可以係錯。

另外,個監製話final boss好出人意表,我估會唔會舅父呢?會唔會係佢落心機為四聯幫出力咁耐一d表揚都冇就殺咗姓蔣幾個男丁諗住控制大妹就可以統領四聯幫?

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

adaho123456 發表於 20-9-12 10:59
有一段講佢同細細妹講自己有條刀疤响右腹,同蔣世龍一樣,果時我就肯定佢是蔣世龍,因為我覺得冇可能連刀疤 ...

呢段唔係作的咩?

琥珀宮

我今日特登睇返第二集,世龍入廟嗰part, 廟祝問佢係死者嘅邊位親戚親友,世龍答:我係佢個仔蔣世龍。

我覺得如果佢係幫真世龍去拜祭,又點會咁答?

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

cheechi 發表於 20-9-12 13:17
我覺得一係BB時就比人調亂左,連細倫都唔知佢自己係細龍,madam 拎既係調轉左既紀錄。一係就細倫同世龍係 ...

DNA我一直覺得係Madam呃佢,因為Madam之前呃得佢透啦!

琥珀宮

pepper_mama 發表於 20-9-14 21:23
我忍唔住睇咗反黑嘅維基(堅係超級劇透)
大家估嘅無錯,反而我初初比甘心替代你個MV 搞到混亂咗。呢個星 ...

睇你咁講好期待好期待呀!我堅決唔睇維基劇透

琥珀宮

littlesister 發表於 20-9-12 13:57
我一開始已經覺得佢係真野

一開始覺得係!但係後來太多劇情話佢唔係!

男爵府

vivibabyvivi 發表於 20-9-14 21:29
睇你咁講好期待好期待呀!我堅決唔睇維基劇透

我實在等唔切,其實佢都冇講得好detail, 同埋好多jm都估到大部份,不過冇諗到呢個星期咁刺激,應該幾唔係之前嘅搞笑。

琥珀宮

pepper_mama 發表於 20-9-14 21:48
我實在等唔切,其實佢都冇講得好detail, 同埋好多jm都估到大部份,不過冇諗到呢個星期咁刺激,應該幾唔係 ...

頭先一哥做佢地handler 已經好驚喜

男爵府

cheechi 發表於 20-9-12 13:17
我覺得一係BB時就比人調亂左,連細倫都唔知佢自己係細龍,madam 拎既係調轉左既紀錄。一係就細倫同世龍係 ...

有一集細倫喺差館同madam講因爲佢地兩個年紀差唔多同姓名拼音差唔多,好多福利官都搞錯佢地身份,我估係佢特登搞錯兩人身份於是從此做個平凡人。

首頁

尾頁

跳至