0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

有無媽媽用過哂Huggies 天然加厚 同 金/綠色順順兒?

我試過藍色同綠色順順兒,真心唔覺得綠色好好多,所以都唔知試唔試金色好。
Huggies 天然加厚又話敏感肌ok,但用左兩日BB patpat就開始紅 。唉,已經等patpat乾爽先黐好條片

大宅

2020勳章

我用熟水抹pat pat ,之後搽 pat pat 膏,一直都好好

別墅

smiletkl 發表於 20-9-12 17:50
我用熟水抹pat pat ,之後搽 pat pat 膏,一直都好好

其實我自己大部分時間都係用熟水抹,印乾,但唔係每次搽patpat膏。真係要每次搽?
跟住有時返左工 屋企人/工人無咁快手,所以就直接抽huggies/順順兒黎抹。

大宅

2020勳章

EasyTrendyMum 發表於 20-9-12 17:56
其實我自己大部分時間都係用熟水抹,印乾,但唔係每次搽patpat膏。真係要每次搽?
跟住有時返左工 屋企人/ ...

我用熟水抹,棉花唔會太濕,我無專登去抹乾,陪月教我每次搽返 pat pat 膏去保護返個 pat pat ,佢話一紅就好長手尾,好易又紅,痾左屎要搽厚d添,阿仔夜晚瞓7-8個鐘無換片都唔會紅 pat pat

別墅

smiletkl 發表於 20-9-12 19:56
我用熟水抹,棉花唔會太濕,我無專登去抹乾,陪月教我每次搽返 pat pat 膏去保護返個 pat pat ,佢話一紅 ...

係呀,明明好返又紅過
好,等我keep住幫佢搽,謝謝你

複式洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
EasyTrendyMum 發表於 20-9-12 15:11
有無媽媽用過哂Huggies 天然加厚 同 金/綠色順順兒?

我試過藍色同綠色順順兒,真心唔覺得綠色好好多,所 ...

Huggies太厚,之前抹完BB pat pat都紅晒
Johnson’s 私心推介,係醫護朋友介紹,又薄又夠濕潤,出街用最好,抹得好乾淨架!
如果屋企用就棉花濕水,可以減少刺激皮膚
至於順順兒,個人覺得一般。。。

複式洋房

2020勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
smiletkl 發表於 20-9-12 17:50

呢個方法係最好。

複式洋房

EasyTrendyMum 發表於 20-9-12 15:11

我試過藍色同綠色順順兒,真心唔覺得綠色好好多,所 ...

一直用Huggies,我仔系濕疹皮肤都ok,PP膏無每次搽,有時見小小红先搽(通常會爸爸湊一日就會红),因為尿片焗太耐同埋抱得多(emoji)抱BB系抱PP位,會好焗

別墅

mediduckduck 發表於 20-9-16 23:29

Huggies太厚,之前抹完BB pat pat都紅晒

Johnsons 試過,唔得呀,紅哂呀
不過keep住每次換完屎片幫佢搽zinc cream後,就快好返哂啦

別墅

龍琪 發表於 20-9-17 07:02
一直用Huggies,我仔系濕疹皮肤都ok,PP膏無每次搽,有時見小小红先搽(通常會爸爸湊一日就會红),因為尿 ...

我都覺得一有半日唔係自己湊就出事,唉

複式洋房

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
EasyTrendyMum 發表於 20-9-17 18:34
我都覺得一有半日唔係自己湊就出事,唉

但系爸爸放假我就唔想佢太輕鬆,要俾佢體驗下,又好似委屈左個仔,宜家認人啦,真係要365日自己湊

別墅

龍琪 發表於 20-9-18 00:04
但系爸爸放假我就唔想佢太輕鬆,要俾佢體驗下,又好似委屈左個仔,宜家認人啦,真係要365日自己湊 :yummy ...

連片都要認人換

複式洋房

EasyTrendyMum 發表於 20-9-18 09:57
連片都要認人換 ?

如果平時返工,佢收工就俾佢湊,飲奶都要我喂(emoji)老公喂就唔飲,但係如果星期日全日開始佢湊就接受到(emoji)

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊