自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

琥珀宮

回覆 fatmousechai 的帖子

Yummy

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

traeh 發表於 20-9-12 22:26
Conrad開埋Garden Cafe做tea set,空間好好多。Evening cocktail在Lobby Lounge坐Bar枱,同bar tender傾吓 ...

其實我一向係Conrad fans 嚟㗎,佢個Sunday brunch ,或者Brasserie or Nicolini我間中都去食一向好喜歡依間酒店,不過佢個lounge 如果用海景做焦點就比較輸蝕因為個view 唔算好開揚而且座位安排比較迫(如果同Hyatt and hotel icon 比較)當然服務也好ok嘅,garden cafe 環境舒服得多

子爵府

2024年龍年勳章

fatmousechai 發表於 20-9-12 22:44
其實我一向係Conrad fans 嚟㗎,佢個Sunday brunch ,或者Brasserie or Nicolini我間中都去食一向好喜歡依 ...

三間酒店的package你係邊度訂?官網?

男爵府

fatmousechai 發表於 20-9-12 15:54
我都係今年先第一次住香港嘅酒店咋,六月住過一間幾好,啱啱依個星期放假試咗另外兩間,一間普通另一間就好 ...

Conrad?

大宅

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

Grand Hyatt 好抵喎!想問樓主個package包幾多餐?定去餐廳有discount?個package價錢同平時去食中餐差唔多!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

imlu28 發表於 20-9-13 02:23
三間酒店的package你係邊度訂?官網?

官網訂可以呀,不過我懶打電話去訂嘅,Conrad 快閃係其他website 睇到嘅好似runhotel 依啲website. Conrad 同Grand Hyatt 最正係24 hours 前free cancellation. Hotel icon 要full paid without refund 㗎(所以我兩日前先訂)

珍珠宮

KUDOS 發表於 20-9-13 11:00
Grand Hyatt 好抵喎!想問樓主個package包幾多餐?定去餐廳有discount?個package價錢同平時去食中餐差唔多 ...

包早餐晚餐自助餐(星期一至四先得)因為加錢住executive room 入lounge 包afternoon tea set and evening cocktail ( 如果你唔Like buffet 可以揀其他餐廳)我哋揀escape 24 可以住24 小時最後再比我地late check out 多2 hours total about 26 hours

男爵府

好正,好抵咁喎,報復性消費嘅一個好選擇

珍珠宮

fatmousechai 發表於 20-9-13 12:42
包早餐晚餐自助餐(星期一至四先得)因為加錢住executive room 入lounge 包afternoon tea set and evening ...

本來想update 埋其他食物相但仍然話quota full 咗,請問JM 有無人知究竟幾時先可以再upload 相片呢?係24hours 之後嗎?

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

好吸引

珍珠宮

owen2012 發表於 20-9-13 12:52
好正,好抵咁喎,報復性消費嘅一個好選擇

也不算是什麼報復性消費啦,不過想話平時我去旅行也喜歡選擇一間比較舒服嘅酒店大休息乜都唔做只是飲飲食食,依家去唔到旅行原來係香港咁樣玩都幾好,摼好多travelling time 呀

大宅

畀面勳章

fatmousechai 發表於 20-9-12 16:16
第一名呢就係依間啱啱住嘅,無論房間、服務、食物都好滿意,有機會一定會encore
房間我哋揀咗比較大間嘅su ...

呢間我七月都住過。本來我都係訂呢隻套房,但佢哋好好,upgrade咗我哋再大啲果隻套房。你講得啱,無論房間,食物,服務都十分滿意

珍珠宮

w19321786 發表於 20-9-13 19:26
呢間我七月都住過。本來我都係訂呢隻套房,但佢哋好好,upgrade咗我哋再大啲果隻套房。你講得啱,無論房間 ...

哇你好lucky 有得free upgrade
Hotel icon 比我印象相當好尤其服務好貼心,比負責安排泊車的員工感動到,佢專登走來多謝我哋入住依間酒店,感覺到佢好尊重佢份工(其實所有員工都好好)

複式洋房

好正呀之前都想試Conrad , 最後揀左Hotelicon慶祝
睇完又心思思想住Conrad啦

珍珠宮

cccaaam 發表於 20-9-14 11:56
好正呀之前都想試Conrad , 最後揀左Hotelicon慶祝
睇完又心思思想住Conrad啦
...

不過我覺得hotel icon 正過Conrad 喎

複式洋房

回覆樓主:

多謝分享! 介紹得好detail

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

好吸引
我都諗緊生日想去住一晚,因為年年都去旅行今年冇得去,但C6又話困響酒店房咁悶響屋企咪仲舒服

男爵府

fatmousechai 發表於 20-9-12 15:54
我都係今年先第一次住香港嘅酒店咋,六月住過一間幾好,啱啱依個星期放假試咗另外兩間,一間普通另一間就好 ...

Conrad, 唔得啦,做到要錢唔要貨咁, package推得太爛個lounge多人到跟本做唔切

珍珠宮

SaladHe 發表於 20-9-14 17:07
多謝分享! 介紹得好detail

哈哈多謝你

首頁
12345...8

尾頁

跳至