自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2020勳章

Zoeannike 發表於 20-9-26 20:43
岩岩住完grand Hyatt,到我匯報一下,我冇乜影相所以唔post啦。第一晚食tiffin既buffet,食物種類唔多,但野 ...

Hihi 想問你tiffin 仲有無生蠔鵝肝新鮮龍蝦㗎?因為plan 咗10 月食呢(不是staycation but only dinner buffet )
係呀,我喜歡tiffin 因為食物好高質素又唔多人services 好好,雪糕仲好好味Tim
房間唔算新淨但上次海景比Conrad 開掦好多,有機會想住多一次,好懷念佢個lounge

大宅

fatmousechai 發表於 20-9-26 22:36
Hihi 想問你tiffin 仲有無生蠔鵝肝新鮮龍蝦㗎?因為plan 咗10 月食呢(不是staycation but only dinner bu ...

冇你所講既野,佢包既buffet唔係grand cafe既野食,比較平價既野食,但質素唔錯

男爵府

2020勳章

Zoeannike 發表於 20-9-26 22:38
冇你所講既野,佢包既buffet唔係grand cafe既野食,比較平價既野食,但質素唔錯
...

吓?唔通佢swap 咗?一向tiffin 啲嘢係高質素with fresh oyster, lobster etc. 如果佢改咗咁我未必去食住,因為tiffin 我以前間中都去食,返而grand cafe 只係staycation 食過一次,質素無以前tiffin 咁好

大宅

fatmousechai 發表於 20-9-26 22:42
吓?唔通佢swap 咗?一向tiffin 啲嘢係高質素with fresh oyster, lobster etc. 如果佢改咗咁我未必去食住 ...

我果個係weekend包既tiffin buffet, 佢得青口長腳蟹架咋,早餐就包grand cafe, 多種類

男爵府

2020勳章

Zoeannike 發表於 20-9-26 22:46
我果個係weekend包既tiffin buffet, 佢得青口長腳蟹架咋,早餐就包grand cafe, 多種類
...

明白了,謝謝分享,等我打電話問清楚先,thanks
Grand cafe 早餐都好好食呀,好喜歡佢嘅雲吞同埋鮮榨蘋果汁

大宅

fatmousechai 發表於 20-9-26 22:51
明白了,謝謝分享,等我打電話問清楚先,thanks
Grand cafe 早餐都好好食呀,好喜歡佢嘅雲吞同埋鮮榨蘋果 ...

我覺得overall所有包既餐都好食

大宅

fatmousechai 發表於 20-9-19 17:57
好好笑,hotel icon 見到我個review 寫得唔錯,請我幫佢係 tripadvisor 寫五星評價
...

睇相都覺得正
你呢個package 幾錢同包d乜?
黎梗想訂呀

男爵府

2020勳章

Zoeannike 發表於 20-9-26 22:56
我覺得overall所有包既餐都好食

咁已經值得啦,餐飲好食同服務好緊要呢

男爵府

2020勳章

standbyby 發表於 20-9-27 01:47
睇相都覺得正
你呢個package 幾錢同包d乜?
黎梗想訂呀

平日一至四連稅住65m suite 2800包
房間連早餐
Lunch buffet (加?500 to dinner buffet for two people )
Free mini bar
Lounge 1500 to 1800 afternoon tea set 連free flow wines and soft drinks
泊車(如果普通房加200 包泊車)

我覺得都好值依個價
不過佢好受歡迎好難extend 退房時間
我有機會佢價錢唔變我都會再住呀

大宅

fatmousechai 發表於 20-9-27 09:52
咁已經值得啦,餐飲好食同服務好緊要呢

都係,但如果定左fullboadd就冇需要book club room

別墅

fatmousechai 發表於 20-9-27 09:56
房間連早餐
Lunch buffet (加?500 to dinner buffet for two people ) ...

唔好意思,我想confirm下平日一至四連稅住65m suite 2800包以下幾樣?
房間連早餐
Lunch buffet
Free mini bar
Lounge 1500 to 1800 afternoon tea set 連free flow wines and soft drinks

我冇車所以唔關心泊車優惠

係咪再另加500就有2人的dinner buffet?

男爵府

2020勳章

Zoeannike 發表於 20-9-27 10:18
都係,但如果定左fullboadd就冇需要book club room

同意,根本食唔到咁多,難委咗腸胃

男爵府

2020勳章

leyniebin 發表於 20-9-27 12:08
唔好意思,我想confirm下平日一至四連稅住65m suite 2800包以下幾樣?
房間連早餐
Lunch buffet

對呀,不過酒店間中改policy 你打電話問好啲
我plan 緊下次嘅staycation 睇番依個plan 幾抵不過想試吓新酒店先唔encore 咋

別墅

fatmousechai 發表於 20-9-27 13:30
對呀,不過酒店間中改policy 你打電話問好啲
我plan 緊下次嘅staycation 睇番依個plan 幾抵不過想試吓新酒 ...

唔該曬你呀

男爵府

2020勳章

leyniebin 發表於 20-9-27 13:59
唔該曬你呀

唔使客氣,如果你住咗遲啲分享吓吖

別墅

fatmousechai 發表於 20-9-27 21:56

一定

別墅

fatmousechai 發表於 20-9-27 21:56

我朋友早排去咗港島海逸君綽,話唔錯,dinner buffet都係高質食物,冇燒味

你有冇試過?

男爵府

2020勳章

leyniebin 發表於 20-9-28 08:28
我朋友早排去咗港島海逸君綽,話唔錯,dinner buffet都係高質食物,冇燒味

你有冇試過?

我咁耐只係試過三間staycation 咋,依間未試過但有興趣(最喜歡高質素dinner buffet ) 如有機會都想試吓呢

大宅

fatmousechai 發表於 20-9-27 09:56
房間連早餐
Lunch buffet (加?500 to dinner buffet for two people ) ...

多謝你呀!好詳細

wcpcelia    發表於 20-9-30 16:17

男爵府

2020勳章

Zoeannike 發表於 20-9-26 22:46
...
喂喂我打咗電話去tiffin 問啦,10 月會回復正常有返以前嘅食物,同staycation 啲食物唔同嘅,安樂唒,因為好喜歡以前嘅tiffin 食物㗎

首頁

尾頁

跳至