自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

DATE456 發表於 20-9-13 17:35
衰格!為人為己、應食飽才去整髮!髮廊刀衰!容許佢禁做!

街坊店,去嘅都係熟客,都明店舖有口難言。我已專登早去,少人點,當時得3個客,另一個客仲係老闆親戚,個女人太唔自律

公爵府

2024年龍年勳章

MM2H 發表於 20-9-13 17:20
我都好服佢,我洗完個頭出嚟,佢係我隔離位,全餐有多士、奄列、湯粉、檸茶(檸檬仲係杯拎埋出嚟放蓋上) ...

其實食三文治可以接受既,粉面就唔好啦!

試過髮型師叫我叫外賣,我話唔洗啦,整頭前通常食少少野先既!

子爵府

MM2H 發表於 20-9-13 11:18
太自自私嘅人真係多的是,店內已經貼晒告示,請顧客戴口罩,佢居然叫外賣,慢條斯理攤開晒幾盒食物係度食, ...

冇諗過有人會咁做

珍珠宮

減齡達人勳章

未有疫情前,我真係會喺salon 食嘢,因要染髮,電髪,至少5-6個鐘,但係我只會食三文治,唔想食重味道,影響其他人。但而家就梗係唔食

翡翠宮

FennieMan 發表於 20-9-13 20:10
未有疫情前,我真係會喺salon 食嘢,因要染髮,電髪,至少5-6個鐘,但係我只會食三文治,唔想食重味道,影 ...

疫情前完全明白,員工都會係店面食,疫情起老闆都執左pantry位,員工坐入面食,始終開口吞食已認定係高危,亦張貼圖文並茂告示要戴口罩

奇在佢非但唔係簡單食,係攤開一份幾款食物嘅餐,慢板去嘆

戲院重開都講明不準飲食,仲要隔開坐,髮型屋風筒四吹,真係冇諗到有人自私成咁

翡翠宮

一隻鴨鴨 發表於 20-9-13 19:50
其實食三文治可以接受既,粉面就唔好啦!

試過髮型師叫我叫外賣,我話唔洗啦,整頭前通常食少少野先既!

佢起初食多士都忍佢,見佢慢慢一啖多士一啖茶,又玩吓手機,多士碎就咁撥落地,跟住食湯粉就真係忍無可忍

男爵府

MM2H 發表於 20-9-13 11:18
太自自私嘅人真係多的是,店內已經貼晒告示,請顧客戴口罩,佢居然叫外賣,慢條斯理攤開晒幾盒食物係度食, ...

我去剪頭髮,坐我正斜對面嗰個女人又係全程唔戴
碗麵食極都唔完,又係咁同髮型師大聲吹水
成程三個鐘不停望住佢唔戴口罩,已經係咁怒啤佢

翡翠宮

goosy83 發表於 20-9-13 20:40
我去剪頭髮,坐我正斜對面嗰個女人又係全程唔戴
碗麵食極都唔完,又係咁同髮型師大聲吹水
成程三個鐘不停 ...

吓,你間髮型屋有冇告示要戴口罩?
後來有位外籍男士嚟剪髮,人哋都好尊重,全程戴之餘,因為要用電剪剷耳邊頭髮,佢係除一邊耳圈,用手按住口罩係面方便髮型師

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

原來髮型屋俾客人食野.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

疫前就算整頭整6小時,我都無食野,通常整前食,整完又去食。

大宅

moniqueee 發表於 20-9-13 15:59
我琴日去見有個老豆帶2個仔剪頭髮…剪頭髮時有戴口罩,但剪完應該係口罩有少少頭髮碎…個老豆竟然問個髮型 ...

冇計劃,應該帶一個預備剪好走果時換嘛,有頭髮碎&掛耳橡筋都濕啦

男爵府

MM2H 發表於 20-9-13 20:46
後來有位外籍男士嚟剪髮,人哋都好尊重,全程戴之餘,因 ...

有啦
不過可能唔想得罪個客
而且個客係貴婦look,說話又大聲又尖
怕左佢掛

男爵府

MM2H 發表於 20-9-13 20:46
後來有位外籍男士嚟剪髮,人哋都好尊重,全程戴之餘,因 ...

可以帶膠紙貼住頂底,咁就可以除耳繩了
之後完哂再換一個走

子爵府

牛年勳章

MM2H 發表於 20-9-13 20:33
佢起初食多士都忍佢,見佢慢慢一啖多士一啖茶,又玩吓手機,多士碎就咁撥落地,跟住食湯粉就真係忍無可忍
...

仲慢慢歎,好乞人憎,自私成咁
~~最鍚我個寶貝仔仔~~

翡翠宮

bosch 發表於 20-9-13 21:09
原來髮型屋俾客人食野.
香港多年嚟都係咁,不過個人嚟講,我就唔會,感覺好多頭髮碎四飛

翡翠宮

goosy83 發表於 20-9-13 21:47
有啦
不過可能唔想得罪個客
而且個客係貴婦look,說話又大聲又尖
髮型屋大多都係熟客生意,又真係好難開口,所以我直接開聲同個女人講,叫佢戴番個口罩

伯爵府

虎到金來勳章

太多人唔自律

伯爵府

MM2H 發表於 20-9-14 09:26
髮型屋大多都係熟客生意,又真係好難開口,所以我直接開聲同個女人講,叫佢戴番個口罩
...
真係超黑人憎……呢啲無自律嘅人最有可能係帶菌者……

唔帶口罩, 仲同佢吹頭, 一吹佢啲口水吹到成間舖都係

咁你話完佢, 佢咩反應?

翡翠宮

Danjunior 發表於 20-9-14 09:48
真係超黑人憎……呢啲無自律嘅人最有可能係帶菌者……

唔帶口罩, 仲同佢吹頭, 一吹佢啲口水吹到 ...
當刻就係直覺佢食野時嘅飛沬四吹。。。
我指一指d告示,同佢講戴番口罩,佢仲答話咁吹完頭先食,可能同個員工講掛,所以我再提佢,叫佢配合番措施,戴住個口罩,大家都顧重安全,吹乾少少後,佢就出左間鋪,冇睇到佢係邊度食了

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

首頁

尾頁

跳至