懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

chunana 發表於 20-9-17 21:07
好恐怖咁,我醫生冇用鐵鉗同手指塞呀,佢齋係望就話: 哦,都唔係好嚴重啫⋯ 然後開藥比我食同搽
...

佢話檢查下 , 睇下有冇內痔.....好彩都係得外面細細粒 ! 不過岩岩想痾又塞住左,痾唔到..... 跟住去左dd , 即刻塞左粒藥, 等d 便便軟d! 不過塞完冇晒屎意

複式洋房

chunana 發表於 20-9-13 14:42
有冇同路人?

依家每次去廁所都好似period 咁滿缸紅,唔怪之得醫生話我血色素低啦⋯

我都有外痔同好易好癢,我會去廁所前用凡士林茶一次肛門,等佢順d出黎,去完之後唔用紙巾,直接用水沖,沖到粒外痔變軟或消左先唔沖

我覺得唔用紙巾之後真係會痕少左,我好明白痕成晚既感覺,你都可以試下

大宅

VivianWsy 發表於 20-9-18 08:34
我都有外痔同好易好癢,我會去廁所前用凡士林茶一次肛門,等佢順d出黎,去完之後唔用紙巾,直接用水沖,沖 ...

好方法喎! 等我都試下每次都提前搽少少凡士林先!!

至於唔用紙巾直接用水沖, 地方許可的話我都試下先!

唔該晒妳!

大宅

?
Joey1088 發表於 20-9-17 21:26
佢話檢查下 , 睇下有冇內痔.....好彩都係得外面細細粒 ! 不過岩岩想痾又塞住左,痾唔到..... 跟住去左dd ...

你一定要逼自己飲多D暖水, 我覺得有一定既作用 (朝早起床2杯, 中午2杯, 傍晚2杯)

我問醫生我係內痔定外痔, 同埋第幾期, 佢話都冇分架喇... 咁樣

都唔知係咪既

大宅

chunana 發表於 20-9-18 10:55
你一定要逼自己飲多D暖水, 我覺得有一定既作用 (朝早起床2杯, 中午2杯, 傍晚2杯)

我問醫生我係內痔定外 ...

因為大肚只會愈黎愈嚴重 , 所以都唔洗點分掛! 我就成日忙忙下就唔記得飲水.... 真係要迫自己飲多d

複式洋房

chunana 發表於 20-9-13 14:42
有冇同路人?

依家每次去廁所都好似period 咁滿缸紅,唔怪之得醫生話我血色素低啦⋯

我最近都係生咗痣蒼之後呢幾日癢到完全瞓唔到(emoji)你用咩方法止癢㗎?thx

大宅

김민지 發表於 20-9-24 08:56
我最近都係生咗痣蒼之後呢幾日癢到完全瞓唔到(emoji)你用咩方法止癢㗎?thx
...

去產檢時醫生開咗灰孟氧水比我早晚浸,同埋開咗抗敏藥比我夜晚訓覺前食,早晚搽痔克妥膏落瘡瘡度.

真係即日就改善咗好多,你都快D睇醫生啦 !

首頁

尾頁

跳至