自由講場

跳至

首頁
12345...18

尾頁

男爵府

2020勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
真的嗎? 想插培橋

大宅

2020勳章

係真

大宅

2020勳章

Celine524 發表於 20-9-14 10:41
真的嗎? 想插培橋

入到都要讀到先得

子爵府

2020勳章

回覆樓主:

究竟係對教育冇信心定係對教師冇信心?

珍珠宮

2020勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

移民潮!

水晶宮

2020勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

培僑係傳統名校?

複式洋房

的確好多人移民吖

大宅

唔出奇,我囡原本係九龍塘名幼返學,上年社會運動開始,見識到某部份d家長講嘅野好恐佈,再加上見到時下嘅大學生我今年轉讀國際學校

水晶宮

2020勳章

真的嗎? 想插培橋
唔洗估估吓,直接入申請插班試吓就知

翡翠宮

2020勳章

真的嗎? 想插培橋

因為中產先有能力移民

大宅

真的嗎? 想插培橋

我朋友八月個時有幾間學校offer, 佢又係想等培橋但等唔到

Adrio77    發表於 6 天前

大宅

2020勳章 2018復活節勳章

真定假呀?通常雜誌都跨大報道,我地今年考小一咪一樣咁多人考

男爵府

2020勳章

apelok 發表於 20-9-14 10:46
究竟係對教育冇信心定係對教師冇信心?

報導講緊退學是因為舉家移民潮,我相信原因係對香港整體無信心!

大宅

因為傳統名校d人爭住入,以往無人退學,而家多了幾單退學,就比人寫成退學潮了。

珍珠宮

2020勳章

kikibebe 發表於 20-9-14 10:58
真定假呀?通常雜誌都跨大報道,我地今年考小一咪一樣咁多人考

咪就係,吹水就多。呢類雜誌講嘅嘢。。。嘿嘿嘿,唔好咁認真好了。

我地今年都考小一,唔會因此特別樂觀喇。

子爵府

2020勳章

有錢就身痕,香港咁多人,走緊1/5 就好

公爵府

2020勳章

babytt2 發表於 20-9-14 11:07
有錢就身痕,香港咁多人,走緊1/5 就好

水晶宮

原來培僑算傳統名校,長知識
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

子爵府

唔好再氹我開心啦, 走哂呢的人還返個安寧既社會比我

Manwah    發表於 5 天前
T96    發表於 6 天前

大宅

2020勳章

bmuimami 發表於 20-9-14 11:08
原來培僑算傳統名校,長知識
我仲見識少,第一次聽到此校名。

首頁
12345...18

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊