0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

出院頭二星期不停谷奶留奶,多到件衫都係,只埋過身二次泵過一次80ml,自己覺得好痛無繼續,唔理個胸,奶開始停左,得水珠,到宜家一個月,好後悔好後悔,有日望住佢好想再餵返佢人奶、已經不停食返上奶野,不停埋身不停泵都係得15ml,我真係好怪自己,好後悔點解果時咁蠢,明明有因為自私唔餵佢,有時夜晚都會喊

別墅

人妻一號 發表於 20-9-14 11:51
出院頭二星期不停谷奶留奶,多到件衫都係,只埋過身二次泵過一次80ml,自己覺得好痛無繼續,唔理個胸,奶開 ...

媽媽唔好氣餒
宜家bb一個月,你奶量未穩定,可以追到㗎
每次bb食奶樽之前俾距埋身,有多少都唔緊要,bb埋身先刺激到你上奶
每次埋身之前熱敷一下,喂完再凍敷一下,可以幫助下次餵奶刺激奶陣
上奶食品繼續食,再加自己按摩
要飲多d水,食多d飯
同埋要放鬆d,對自己有信心,心情真係會影響奶量
喂到好痛既時候,念下bb食飽媽媽奶果個滿足樣,抵返曬
加油(emoji)(emoji)

大宅

回覆樓主:

而家開始每次都先比BB吮,最有效嘅上奶方法,而家先1個月,絕對追得到

子爵府

回覆樓主:

樓上分享好好, 真係絕對追得到, 所謂積少成多。

子爵府

回覆樓主:

飲通草木瓜魚湯,對我好work 你試下。我第一胎冇埋身只係泵都做咗半年

複式洋房

出院頭二星期不停谷奶留奶,多到件衫都係,只埋過身二次泵過一次80ml,自己覺得好痛無繼續,唔理個胸,奶開 ...

追得返,唔驚。日日食oatmeal可上奶,飲椰子水,飲nursing tea

大宅

追得返,唔駛擔心

大宅

要追實可以㗎 努力D就得㗎啦

首頁

尾頁

跳至