影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章

rose-mag 發表於 23-3-24 13:53
開咗兩集春閨夢裡人,真係有D攞命,彭小冉自從東宮後,所有劇嘅造型都唔掂,君九齡造型還好,但男主直接勸 ...
唔係失憶咁簡單,劇嘅設定係雙胞胎,手抱嘅時候就分開養

我唔覺得女主係傻白囉!相反識好多嘢,仲要因為從來冇見過嘅姐妹,一直挨駡
同埋鏡頭搖嗎???

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

凌陵綾 發表於 23-3-24 01:46
唔係失憶咁簡單,劇嘅設定係雙胞胎,手抱嘅時候就分開養

我唔覺得女主係傻白囉!相反識好多嘢,仲要因為從 ...

睇完3集都睇唔到雙胞胎喎,只係失憶的話,完全變成另一個講唔通,當然劇中侯府上下人都覺得有問題,呢類劇搞梗預咗,不過我比較麻煩,再加上無時間,要睇佢碌大眼假笑扮傻,我冇咩耐性,已經係聽多過睇,聽冇睇咁惡頂。

講個鏡頭問題,第一集開頭講寧鈺軒追到崖邊,影彭小冉大頭zoom in zoom out zoom in zoom out,到尾段講彭煮飯又係左45度影右45度影放大縮小再放大,卡通片feel到覺得似搞笑片,冇辦法,我奄尖聲悶,頂唔順呢種風格,同樣輕喜劇,星落入面嘅兩個女角就唔令人討厭,起碼唔覺over,或者係導演要求彭小冉表現到咁誇張啩。明明彭小冉東宮果陣得嚟有特色,而家好網紅feel,好多人話佢整容,我覺得未必,不過演技如果只係碌大眼的話。。。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

古裝劇《唐朝詭事錄2西行》已於3月24日低調開機,郭靖宇攜原班主演楊旭文、楊志剛回歸亮相。沿用第一季編劇製作團隊,第二季預計三十六集,共拍攝八到九個單元串連,講述盛唐之下全新的奇詭懸案故事,繼續在愛奇藝網路獨播,希望下年初可以開播啦。

公爵府

2024年龍年勳章

rose-mag 發表於 23-3-25 06:25
睇完3集都睇唔到雙胞胎喎,只係失憶的話,完全變成另一個講唔通,當然劇中侯府上下人都覺得有問題,呢類劇 ...
因為成7/8/9/10集先提到
聶嘅養父嚟探聶,見到個腰飾方向唔同(兩個可以合二為一)

王國長老

《春家小姐是訟師 第一季》3月24日開播,共20集,主演:庄達菲、黄俊捷、樊治欣、朱林雨。

軍户之女春荼蘼本打算安安分分做她的小户千金,平時熟讀律法,為父伸冤走上訟師之路,探案訴訟中她結識了背負身世之謎的頂級殺手夜叉,得到了折衝府都尉韓無畏和大理寺丞康正源的賞識,確定了自己的人生理想——當訟師。女子為訴,面臨的困難和非議可想而知,甚至影響到她的婚姻。但在她的堅持和家人的支持鼓勵下,她救貧民、鬥權貴,不畏强權、狡猾多智,破獲了各種疑難案件,為國分憂,最終成為古代第一女訟師,同時她也得到未來太子韓無畏、大理丞康正源和異國王子阿蘇瑞的愛慕。

王國長老

《山河之影》3月28日開播,共24集,每周二至周日更2集,主演:張雲龍、陳若軒、孫怡、此沙。

原名《繡春刀·山河之影》,改編自同名系列電影《繡春刀》,建文三年,雞鵝巷的小賊李霧見濟南府簽事王克恭携萬貫家財平調進入南京城,便盗錦衣百户李東方之名帖潛入王克恭府,夢想着順利盗寶,在一夜之間坐擁榮華富貴。不料王克恭府中暗流湧動,李霧被逼卷入了一場圍繞魚暝鎖展開的前朝火器之爭中,原本作為局外人的李霧成為了魚暝鎖的持有者,陷入了漩渦中心。 兒時把李霧從詔獄中解救的孩童宋真如今已成為銷衣衛陸錚,與李霧成了同僚,相見不相識;和李霧曾同處一個囚室的女童舒棠變成了夜不收刺客,跟李霧成了間諜夫妻,共同完成夜不收的任務。朝野紛爭的陰暗與殘酷讓三人之間的感情也在連環鎖一樣的陰謀中經受着考驗。當改朝換代的那一刻到來的時候,所有的戰事和未解的迷局,將落下帷幕。

公爵府

2024年龍年勳章

今日冇咩睇
開咗春家睇,節奏算快
女主爹係唐文龍,初頭被屈非禮,披頭散髮LOOK唔係好認到

伯爵府

凌陵綾 發表於 23-3-26 22:01
今日冇咩睇
開咗春家睇,節奏算快

我都睇緊,第三集
原來女主阿爸係唐文龍,唔怪之得咁熟口熟面

王國長老

微博之夜小花邊:

1)胡歌劉亦菲被選為King and Queen,有別家粉絲吐糟既是內定,何必要觀眾投票?呢D內娛操作,粉絲投票就公平嗎?絕對唔係,有不少藝人團隊粉絲團做任務,一人多號已經係常態,甚至係一人幾十過百號,點解會揀胡劉兩人?業內有說胡歌唔想去,但主辦方多番邀請,胡歌亦想以後微博可以手下留情,少D報導佢家人,人情係要賣。微博掉轉頭因為胡歌兩人多咗熱度就真,加上安排同舊仙劍幾個演員坐埋一齊,又多咗話題。

2)仙劍一眾演員包括胡歌、劉亦菲、劉詩詩、楊冪都有出席並同坐同框,獨獨唔見唐嫣,原來佢之前有工作,現場塞車塞人,唐因此遲到,到場後工作人員唔俾佢入,喺場外20分鐘都係最終入唔到去,唐嫣同工作人員發嘅帖推唔上微博,全部熱搜被撤,似乎有人知道出事就想唔俾人知,仲將個鑊推俾唐嫣工作室,咁之前宣傳仙劍演員同場嚟做咩?雖然唐嫣而家勢頭跌得好勁,但不至於咁樣對佢。

3)龔俊被揶揄霸佔C位,令胡歌出框,我睇過好多個片段,有部份係斷章取義,必須要搵個較長版本至睇到:最初係王鶴棣企左一位置,虞書欣佔下面近中間,最右邊係吳磊,龔俊企王旁邊/虞後面,當時唔係最正中C位,而胡歌就喺吳磊後面/龔俊旁邊。之後好似係主持人叫龔俊唔好企正王虞兩人中間,佢就大步行去中間,佔晒成個C位,而胡歌係完全冇位企,於是只好出框。觀眾中有鬧龔俊冇禮貌、囂張,同時又有粉絲話龔係無心。。。誰是誰非,睇下條片自行評論。。。通常如果我撞到人會讓一讓番開,絕對唔會冇反應企定定當冇事發生。(下面呢張相係最初嘅截圖,係霸C位事件之前)

4)迪麗熱巴終於出現,雖然冇著完全貼身/窄身裙,但佢打扮靚靚出場,比同場好多女星都省鏡。

王國長老

微博之夜男女藝人都扮靚靚,不過唔係個個都著得靚,有D衫靚人唔得,有D衫又唔靚,呢度有部份"影得"好靚,但見新浪放出嚟同一個人同一件衫係有好大分別,果然攝影師就係專業~

視覺盛宴!2022微博之夜出席女星造型篇

公爵府

2024年龍年勳章

Sweetbabymom 發表於 23-3-27 09:37
我都睇緊,第三集
原來女主阿爸係唐文龍,唔怪之得咁熟口熟面
睇到第七集
佢一次過出完唔駛等

係有啲唔知,到底邊個係男主,介紹係黃俊捷,但係目前樊治欣同秦天都多過佢
雖然睇名都知係女主劇

公爵府

2024年龍年勳章

rose-mag 發表於 23-3-27 09:52
微博之夜小花邊:

根據圖,龔又唔完全係企王旁邊,只能說他企得比較直
視覺上企咗好多層

王國長老

凌陵綾 發表於 23-3-26 18:56
根據圖,龔又唔完全係企王旁邊,只能說他企得比較直
視覺上企咗好多層

奇葩在主持人叫龔俊唔好企喺王鶴棣同虞書欣中間,邊夠位企?吳磊同王鶴棣都6呎高,龔俊同胡歌6呎1,要同框就正常係咁安排,無拿拿叫龔企開D,根本唔夠位,睇片龔真係攝正個C位,而胡歌被擠出相框外。如果龔只係無注意到,撞到後就應該即刻企番開少少讓位,但佢冇,粉絲話佢無心,只係唔知道自己攝咗位,好彩佢遇到係胡歌,其他大牌又小器嘅,佢會冇運行。主持人又真係多餘,想王同虞企埋一齊,倒不如叫王彎低D就虞,王虞兩個企正前面中間,後面三個龔胡吳。。。希望呢個小插曲唔會影響到任何人。

王國長老

凌陵綾 發表於 23-3-26 06:01
今日冇咩睇
開咗春家睇,節奏算快

出場果個監獄樣真係認唔到,係到佢憶述件事著番正常官服至認出係唐文龍,佢算保養得唔錯,呢個年紀仲幾好樣。黃俊捷暫時出得比樊治欣少,不過話佢個角色先係男一,而家話第一季,已經係2020年尾拍好,唔知幾時有第二季。

公爵府

2024年龍年勳章

rose-mag 發表於 23-3-27 13:17
奇葩在主持人叫龔俊唔好企喺王鶴棣同虞書欣中間,邊夠位企?吳磊同王鶴棣都6呎高,龔俊同胡歌6呎1,要同框 ...
其實根本可以影闊啲,根本搵嚟講

王國長老

凌陵綾 發表於 23-3-26 22:32
其實根本可以影闊啲,根本搵嚟講

果個相框根本就係多餘,好多年前興影貼紙相,兩三個人還OK,有得四五個就好難影。好地地正常一仔排開咪好囉,搞呢個相框都唔知有咩咁好玩。

男爵府

rose-mag 發表於 23-3-27 14:49
果個相框根本就係多餘,好多年前興影貼紙相,兩三個人還OK,有得四五個就好難影。好地地正常一仔排開咪好 ...

我有睇,現場安排得唔好,令藝人誤會,也會令狂粉誤會

見到啲藝人非常非常小心,禮讓禮讓,好驚企錯位

男爵府

其實睇微博之夜有樣嘢唔明,鏡頭影住台下既藝人,全部都係無表情,cool 到一個點,唔同其他頒獎禮藝人會微笑或者望下鏡頭
見到惠英紅做頒獎嘉賓好靚,但係要佢和其他藝人一起行 CATwalk 個 part 好像有點不恰當

公爵府

2024年龍年勳章

rose-mag 發表於 23-3-27 14:49
果個相框根本就係多餘,好多年前興影貼紙相,兩三個人還OK,有得四五個就好難影。好地地正常一仔排開咪好 ...
製造話題

王國長老

《許你春風野馬》3月28日開播,共40集,每晚更2集,主演:袁昊、柴碧雲、李宗翰、王薇、張博源。

在既定秩序和規則下運轉的金融圈,幾個因為意志、正義、復仇等不同目的聚集在一起的年輕人的反叛故事。隨着這場職場“捕獵者”與反抗的 “獵物”之間的博弈和爭鬥,一部又燃又正,三觀筆直的職場爽劇緩緩開啟。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊