自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

野原美冴 發表於 20-9-15 10:57
希望唔好延期。我女原本2月考,讀左個course 10堂,後來改6月,佢已經忘記7788,於是又補堂10堂。今次10月 ...

完全想像到

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

xxxxxxxxxx
我女都係10月考6級
前2日問老師,仲話唔會改。
剛升中好鬼忙,都唔知點安排好。

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆 野原美冴 的帖子

同我女一樣,從2月報考樂理,2月/6月改期,之後10月再報考,希望不要再改了,唉~

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 20-9-15 10:40
研究下呢樣啦唯有

https://hk.abrsm.org/en/our-exams/performancegrades/faq/

係呀,鋼琴老師都開始準備第四首樂曲。

珍珠宮

cmir 發表於 20-9-15 10:41
一拖再拖, 已經報左2次, 真係玩死。
英國可接受online 考, 點解香港唔跟?

係囉

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 20-9-15 10:46
疫情影響我明,但嬲佢消息改黎改去
之前仲話改8、9月,10月唔改,我地就死趕爛趕
...

就係呢樣激死

珍珠宮

野原美冴 發表於 20-9-15 10:57
希望唔好延期。我女原本2月考,讀左個course 10堂,後來改6月,佢已經忘記7788,於是又補堂10堂。今次10月 ...

完全明白啊!
我女彈到啲歌悶曬,老師唯有邊練返果幾首考試歌,另一方面開始考預備九級嘅樂曲,同步進行。

侯爵府

2024年龍年勳章

我女都是改去10月考樂理
仲打算出年考7級琴, 都吾知報吾報好

水晶宮

今朝收到老師通知,好煩呀

伯爵府

+3金熱血

Charlotte_mom 發表於 20-9-15 10:34
我都岩岩收到,想爆粗

第3次取消了

男爵府

我又係報左ABRSM, 點知又係拖.....都唔知拖到幾時, 老師叫我考Vienna...考完拿拿聲學樂理...佢話樂理10月先考返ABRSM....佢話俾學校只show最高級個張cert. 之前個d無人睇, 所以我考左Vienna...我都想知係唔係架?

以家學緊樂理....10月考.....你地咁講, 唔知10月有無得考添....

珍珠宮

減齡達人勳章

jadepearl 發表於 20-9-15 11:51
我女都是改去10月考樂理
仲打算出年考7級琴, 都吾知報吾報好

未報我建議唔好考7級。直接學多1年,之後考8級吧。

wcpcelia    發表於 20-9-16 11:33
jadepearl    發表於 20-9-15 12:26

伯爵府

cherriehahaha 發表於 20-9-15 12:04
我又係報左ABRSM, 點知又係拖.....都唔知拖到幾時, 老師叫我考Vienna...考完拿拿聲學樂理...佢話樂理10月先 ...

你哋係咩樂器?Vienna係咩考試?我哋都諗緊如何變陣,棄皇家改考其他試

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Acaciacacia 發表於 20-9-15 10:28
阿女考術科鋼琴八級延期、延期⋯⋯唉!

https://hk.abrsm.org/en/latestupdates/

我女都係八級
總有離別的時候

男爵府

回覆 Ocean419 的帖子

考琴...要一 take過錄影, 要影埋個鐘, 証實無經過剪接....
考前都聽人講 Vienna好易考....多數都考ABRSM...但老師話咁拖落去唔係路...其實我都唔知咁做啱唔啱~~~

伯爵府

cherriehahaha 發表於 20-9-15 12:41

考琴...要一 take過錄影, 要影埋個鐘, 証實無經過剪接....

請問Vienna 全名?我哋已經由4月果次準備考8級到而家又cancel, 比皇家拖左半年唔會再信佢, time to move on

男爵府

Vienna Music Examination Board
不過你八級就考返ABRSM 啦...我慳時間姐....我四級考佢, 5級樂理都考返ABRSM.....只係以家唔知10月考唔考到

子爵府

我仔也報了八级violin,而家delay and delay,煩,伴奏都唔知繼續來定點,都唔知10月,11月有没得考

珍珠宮

野原美冴 發表於 20-9-15 12:21
未報我建議唔好考7級。直接學多1年,之後考8級吧。

同意

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

用咗1年時間,本身報3月考7級色士風,想用來升中叩門,一延再延,都升上中學,真係唔想考了
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

首頁
12345...11

尾頁

跳至