0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

美素有咁多隻 有乜分別

別墅

我睇佢官網主要係有3隻啦~ 金裝、皇家同埋有機囉

別墅

我仔之前食開美素金裝,日日都有便便。依家仲轉咗新裝,無添加蔗糖,無哂雲尼拿味,唔怕佢食慣甜野。

複式洋房

本身我餵開人奶既,之後要補奶粉,我就揀左皇家美素呢隻奶粉,自己試飲過好多隻奶粉,最終貪佢似人奶淡淡地,飲落感覺creamy 厚身啲,唔稀,仲有奶香味。我b好鐘意飲。

大宅

回覆 胡楓掃落葉 的帖子

其實我一直都想盡量返個大趨勢,學人實行有機生活架,以前美素無出有機嫁,我囝不嬲飲開佢哋嘅金裝,後來見佢出左有機,我拎左試用裝嚟俾阿囝試,就轉咗佢哋最新出嘅有機奶粉喇,阿囝都好肯食呢隻有機奶粉喎。

大宅

回覆 胡楓掃落葉 的帖子

我阿B一出世我就唔够人奶,之後又要返工喎,一定要俾奶粉阿B食啦,果陣試左俾其他牌子奶粉佢都唔肯飲架,之後朋友介紹話皇家美素味道比較淡似人奶,話第一層奶源精華,係最有營養果層。點知佢又肯飲喎,仲好鍾意添,直到依家升級左,加多左營養成分落去,對阿B 仲好啦。

大宅

虎到金來勳章 畀面勳章

我細女出世個時跟醫院飲美素既水奶,而我見BB食咗又冇便秘,d便便又無渣,腸胃消化都幾好,所以就揀咗金裝俾佢keep住到而家啦,加上價錢比較平d呢

禁止訪問

別墅

回覆樓主:

我仔轉左飲皇家有機呀,因為前排朋友們係咁講有機食材,話最好連奶粉都要埋有機,BB會冇咁易敏感,又話健康d。我見咁多隻有機嚟講,美素呢隻係全脂奶先揀 ,全脂奶多d天然營養架。

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 美好大世界2017勳章 趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 親子王國15週年勳章

jai321 發表於 20-9-15 15:20
我睇佢官網主要係有3隻啦~ 金裝、皇家同埋有機囉

八卦一問,皇家同金裝有乜分別?我阿三以前飲過嘅應該係金裝,個時送仲LABLE 機,好實用

別墅

回覆 親親小孩子 的帖子

有分別啦 我都試過呢2隻
金裝係中價位既,佢有落營養成分有助腸道免疫力,咁又真係日日有靚便便既

而皇家係比較貴d,係第一層奶源嘛,係全脂奶嚟既,營養吸收好d,個味似人奶D 淡淡地既,好多人奶媽都會揀嚟補粉

複式洋房

老老實實揀美素都係因為鍾意佢有自家養場架姐 至於揀邊條Line 有d 想要似人奶既奶粉 有d 想要有機 有d 想要價錢大眾化d
各有各鍾意同需要啦 不過比較過其他牌子 general 嚟講成分都比較天然既

別墅

我聽朋友講所以揀左皇家美素

男爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

回覆 Kathy_sin 的帖子

我都成日聽到身邊既朋友講有機食材好正,要試下有機生活,感覺健康左,話對濕疹都有幫助。不嬲飲開皇家既,前排見到推出有機奶粉,話DHA含量係全港最高,咪登記試下囉,阿B又肯飲喎,好適應吖,感覺d 皮膚又好似好左d喎

別墅

mamaee 發表於 20-9-17 12:43
我聽朋友講所以揀左皇家美素

呢隻我聽朋友講比較甜,所以我哋試咗a+都OK

首頁

尾頁

跳至