家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問有無人係陸金所開過戶口,join過佢地既promotion?有少少興趣,希望大家比下意見

https://m.lui-hk.com/r/8n

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

franfranf32123 發表於 20-9-15 15:28
想問有無人係陸金所開過戶口,join過佢地既promotion?有少少興趣,希望大家比下意見

https://m.lui-hk.co ...

2星期前開户,存左10000小試牛刀,買左一隻債卷基金, 賺左百幾元。

大宅

wallshar 發表於 20-9-15 15:36
2星期前開户,存左10000小試牛刀,買左一隻債卷基金, 賺左百幾元。

係咪開左就拎到Asia Miles,有冇要求入幾錢,可以網上開嗎?

大宅

上個月係陸金所開了戶口,有不少基金入購,暫時感覺唔錯,好過我係恒生買simplyfund

男爵府

vivi_lam_lam 發表於 20-9-16 10:43
上個月係陸金所開了戶口,有不少基金入購,暫時感覺唔錯,好過我係恒生買simplyfund
...

請問有啲乜野產品種類?都是基金嗎?

禁止訪問

禁止訪問

大宅

gl 發表於 20-9-16 10:57
請問有啲乜野產品種類?都是基金嗎?

係,有貨幣基金,股票基金,債劵基金,同銀行既基金差唔多,但利率較高

大宅

chankalee 發表於 20-9-16 13:51
呢類應該係膽搏膽

點解咁講?基金應該穩定過股票

複式洋房

vivi_lam_lam 發表於 20-9-16 10:43
...

想問陸金所係買咩?只有基金嗎?

大宅

...

JM,我都有買恒生simply fund!兩者有咩唔同?

大宅

回覆 chankalee 的帖子

No charge in FAQ balance withdrawal.

大宅

woodsoil 發表於 20-9-17 16:42
回覆 chankalee 的帖子

No charge in FAQ balance withdrawal.

即係洗唔洗,我未試過拎錢

大宅

謝拉林 發表於 20-9-16 17:52
想問陸金所係買咩?只有基金嗎?

係,平時劵行見到基金都有得買,仲有好多其他類型基金,專買基金平台

大宅

Fongcs 發表於 20-9-17 10:35
JM,我都有買恒生simply fund!兩者有咩唔同?

我暫時只買過陸金所既貨幣基金,利率1.X-2%,比simplyfund較高,而且好多基金選擇,我之前simplyfund買個隻幾個月,每個月先升得0.X%,而且好少選擇

複式洋房

vivi_lam_lam 發表於 20-9-18 11:16
係,平時劵行見到基金都有得買,仲有好多其他類型基金,專買基金平台

點樣拎到Asia Miles?有興趣,可以網上開戶?

別墅

岩岩開左 請問3%收益劵點樣用
同埋係咪邀請多一個朋友就有2000 asia miles

大宅

eddiecsm 發表於 20-9-21 17:31
岩岩開左 請問3%收益劵點樣用
同埋係咪邀請多一個朋友就有2000 asia miles

我都開左,買基金個陣用左之後90日內收入會多3%,但rules寫明最多50000本金
邀左朋友會多2000 asia miles,仲多過開戶

大宅

謝拉林 發表於 20-9-21 11:28
點樣拎到Asia Miles?有興趣,可以網上開戶?

開戶可以拎500,入完Asia Miles登記資料拎1000,之後邀請朋友再多2000,可以網上開戶,幾分鐘就搞掂

首頁

尾頁

跳至