懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

本來8月尾21w 時約左去林勇行照結構,點知出左門口後收到電話話e 生去左接生,所以要cancel booking, 好彩當日攝位去到王紹宏,如果唔係都唔知邊度嘔返張假紙比公司。

之後我再打去林勇行度,當時問姑娘如果往後淨係產檢唔接生的話林e生接唔接? 姑娘話無問題,但要keep 住搵林e 生產檢。我話ok, 咁就book 埋日子。

今日收到林勇行姑娘打黎,問我會唔會搵林e 生接生,我話唔會,姑娘就話而家林e 生唔接新症,要cancel 本來book 左既檢查,我好無奈

我公司保險有cover生bb 但唔多,所以想搵個好d既e 生做產前檢查,但揀返公立生。下次檢查都已經7個月了,有無港島既e 生唔接生淨產檢? 貴d都無所謂

別墅

cathytan914 發表於 20-9-15 17:19
本來8月尾21w 時約左去林勇行照結構,點知出左門口後收到電話話e 生去左接生,所以要cancel booking, 好彩 ...

以我所知而家少左婦產科醫生接生,因為佢地份保險太貴加上近幾年冇內地人黎生,所以好多醫生都冇續到份保險。但你講嗰個醫生都幾冇醫德喎………我睇李福謙(佢係老一輩名醫)佢知我唔會揾佢開刀,亦主要喺政府到產檢,佢都冇cancel我嘅booking, 嗰時照u/s同講解T21 and niftypro嗰時重好詳盡咁解釋,我第二孕期完全冇睇過佢,而家第三孕期先約佢照u/s都俾我約

男爵府

本來8月尾21w 時約左去林勇行照結構,點知出左門口後收到電話話e 生去左接生,所以要cancel booking, 好彩 ...

樓主不妨致電問下心儀醫生(自己爬文睇下,加油啊!),約做產檢。睇下大家夾唔夾先,可能係你唔like個醫生想轉呢,睇醫生都好講有冇緣份。

另外,試下致電有產科既醫院預約做產檢(可以禮貌問下姑娘邊位醫生比較好,佢可能會答你)。

搵過林醫生做T21和照結構(由我婦產科醫生介紹),真心覺得林醫生好好(佢係收得比同行貴,但佢比到既嘢,真係物有所值)。如果你buy佢,應該都真係唔介意比多d錢,搵個既好又有名聲既,祝你早日搵到啊

男爵府

銅鑼灣東角 譚靜婷
診金+超聲波 約1500

我唔係定期睇私家,仲因為一啲原因想轉醫生,成36周就生得先搵佢開file,講明公立生,正常令人舒服的態度

我明顯係無事都唔會再睇嘅客,佢無叫我一星期兩星期去覆診,只係話滿40周生唔出先再照下

複式洋房

我搵梁國賢,佢診所係中環

大宅

tuktukmama 發表於 20-9-16 22:35
我搵梁國賢,佢診所係中環

我都係搵梁國賢,佢份人好nice又好有經驗,產檢做得好詳細,又有耐性解釋。佢以前係QE婦產科Head嚟,今年先喺中環開診所。我朋友都係睇佢,但唔係搵佢生(睇梁醫生之前已經book咗其他醫生生),所以淨產檢應該無問題

民房

回覆 tuktukmama 的帖子

我跟開松園知子醫生
佢嚟緊會去銅鑼灣世貿
佢好溫柔,好有耐性
我未諗定係邊度生,同佢講應該係公立生,佢對我依然好好

大宅

中環林家慧,一早講明純產檢,會去政府生都完全無問題,次次都好好心機睇

另外陳創斌都好好,之前同李福謙同診所,剛剛搬咗,都係中環

複式洋房

我去睇銅鑼灣睇羅樂欣醫生,好細心架

大宅

差不多level 可以考慮江金鋒、梁國賢同李福謙。

大宅

同診所另外果個醫生都唔接?

複式洋房

Heion 發表於 21-1-30 18:07
我去睇銅鑼灣睇羅樂欣醫生,好細心架

請問你有搵佢接生嗎?

大宅

sze_326 發表於 21-1-31 11:23
請問你有搵佢接生嗎?

睇清楚醫生資歷啦!

複式洋房

請問你有搵佢接生嗎?

.

複式洋房

請問你有搵佢接生嗎?

我係打算政府生嘅,我表姐個細仔係搵佢接生而家都歲幾。

別墅

MonieCora 發表於 21-1-30 21:33
差不多level 可以考慮江金鋒、梁國賢同李福謙。

見d 媽媽介紹,我28w 起就搵左梁國賢,因為我胎比較大隻,子宮頸又比較短擔心早產,所以有一直塞藥,每兩星期check 一次,直到36w。
梁醫生好好,好細心,每次上去一個時段都只會有一個booking(我估一個鍾一個booking), 唔駛等好耐又有足夠時間做檢查。
我一開頭已經同佢講左我去公立生佢都無介意,仲提醒我叫我同公立果邊交低bb size 大。
最尾我39w3 喺東區醫院生,bb 8磅3

大宅

cathytan914 發表於 21-2-6 23:08
見d 媽媽介紹,我28w 起就搵左梁國賢,因為我胎比較大隻,子宮頸又比較短擔心早產,所以有一直塞藥,每兩 ...

恭起晒!

男爵府

cathytan914 發表於 21-2-6 23:08
見d 媽媽介紹,我28w 起就搵左梁國賢,因為我胎比較大隻,子宮頸又比較短擔心早產,所以有一直塞藥,每兩 ...

congratulations

首頁

尾頁

跳至