潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

想請教一下Constance mini 香港shop價幾多錢?
Tadelakt 皮軟唔軟,易刮花嗎?
又會唔會好細,大約裝到咩?謝謝!
(忽然想買H,諗住揾代購咋

大宅

nama 發表於 20-9-15 21:57
想請教一下Constance mini 香港shop價幾多錢?
又會唔會好細,大約裝到咩? ...

如果epsom皮 就$62300 香港專門店

子爵府

非常容易有press mark
修復唔到
Small items ok but not on bigger bags
Big NO to tadelakt

侯爵府

我有tadelakt皮既mini c 唔軟 好挺身架!
雖然佢光身 但唔覺易花喎 我揹住湊仔用架!
但個扣就真係易花

子爵府

yanyanli1234 發表於 20-9-15 22:45
但個扣就真係易花 :h ...

個扣真係令人卻步,Constance 銀包扣係勁花

wcpcelia    發表於 20-9-16 09:50

公爵府

yanyanli1234 發表於 20-9-15 22:45
但個扣就真係易花 :h ...

我都有,唔易花,已經用佐幾年,好挻身添

男爵府

我有tadelakt c24, 好復古、但可能我用得粗、勁花

大宅

我知你講邊間代購 佢 mark 價係幾合理,但隻皮我都卻步咗

子爵府

katie_f588 發表於 20-9-15 23:57
我知你講邊間代購 佢 mark 價係幾合理,但隻皮我都卻步咗

pm你問問意見可以嗎

子爵府

swift_call 發表於 20-9-15 23:38
我有tadelakt c24, 好復古、但可能我用得粗、勁花

如果同Chanel羊皮或H swift皮比較呢?有冇咁嬌嫩?我用袋都好粗魯,真心頂唔順CC羊皮㗎

大宅

nama 發表於 20-9-16 00:22
pm你問問意見可以嗎?

可以呀,雖然佢比其他出名代購平,不過佢始終冇鋪頭我唔敢博呀,出咗事冇得追究

子爵府

katie_f588 發表於 20-9-16 12:37
可以呀,雖然佢比其他出名代購平,不過佢始終冇鋪頭我唔敢博呀,出咗事冇得追究
...

都係有風險,謝謝提點 ,我都未幫襯過,只係朋友買過,我啲袋都係shop買,只不過香港應該冇機會出到心水BKC

男爵府

nama 發表於 20-9-16 00:33

如果同Chanel羊皮或H swift皮比較呢?有冇咁嬌嫩?我用袋都好 ...

Swift 皮好過CC 羊皮, 我個mini c 係swift, 用咗好耐都冇花,我算用得粗,係個扣花咗,swift 冇人講到咁差咁唔噤用,相反,swift 皮好靚好輕,又顯色。
Epsom 我都有,我唔鍾意佢咁膠嘅樣⋯⋯

男爵府

katie_f588 發表於 20-9-15 23:57

你考慮吓你將來會唔會resell ,如果唔會冇乜所謂,如果會嘅話、tadelakt 皮resale value 好低,雖然佢係一隻高級同靚嘅皮,但2nd Hand reseller 淨係鍾意Epsom .
但我覺得真正了解& 鍾意H 嘅皮具嘅人,都麻麻地Epsom

子爵府

swift_call 發表於 20-9-16 18:31
Swift 皮好過CC 羊皮, 我個mini c 係swift, 用咗好耐都冇花,我算用得粗,係個扣花咗,swift 冇人講到咁 ...

謝謝你,即係Swift皮仲好過Tadelakt 皮?how about CC羊皮同Tadelakt 皮比較呢?其實唔一定resell but如果皮太花都唔多想用,好似CC羊舊咗我會冇心機用啦!Thx a lot !

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

swift_call 發表於 20-9-16 18:34
你考慮吓你將來會唔會resell ,如果唔會冇乜所謂,如果會嘅話、tadelakt 皮resale value 好低,雖然佢係一 ...

多謝你的分享。
講真睇返中古袋,espom的condition通常真的比較好,容易打理。而且spa又容易整得返靚,可能咁價錢比較硬淨。
work hard PLAY hard

男爵府

nama 發表於 20-9-16 18:37

謝謝你,即係Swift皮仲好過Tadelakt 皮?how about CC羊皮同Ta ...

CC lamb skin & tadelakt 個手感同埋質地都好唔同個喎。cc lamb skin 好軟熟、但真係好容易殘、佢唔係花咗咁簡單、而係塊皮好似磨蝕咗咁。
Tadelakt 係好復古嘅感覺、比較硬身、有啲似box 但冇咁光澤。佢唔會成塊皮磨蝕咗、但如果指甲一刮到一定會有一條花痕

男爵府

nama 發表於 20-9-16 18:37

謝謝你,即係Swift皮仲好過Tadelakt 皮?how about CC羊皮同Ta ...

如果花咗係咁囉,可能我用得比較粗魯,成日帶佢去旅行小心啲用應該好啲。
但佢係一隻好靚嘅皮嚟嘅

子爵府

swift_call 發表於 20-9-16 20:32
如果花咗係咁囉,可能我用得比較粗魯,成日帶佢去旅行小心啲用應該好啲。
但佢係一隻好靚嘅皮嚟嘅 ...

Thx 明白,你個Constance 隻色超靚又易襯衫呀

大宅

回覆樓主:

我岩岩都同reseller買左個mini Constance 都唔算平,但朋友介紹,我係金剛色,所以都貴,JM想買咩色?

首頁

尾頁

跳至