想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
上星期驗左FSH11.7,醫生說要下個cycle翻驗,同驗埋amh先可以確定結果。我爬過文,想再請問大家FSH高的話,姐係卵巢早衰,係要食Q10及肌醇嗎?
另外想請問有無針灸推介,我之前備孕食足3個月中醫,太貴,又食到好厭:( 想睇下可唔可以淨針灸。謝謝大家

複式洋房

我都發現中藥調理好貴....

民房

Ipjenny 發表於 20-9-16 09:32
我都發現中藥調理好貴....

我連續睇左3個月,7日藥咁食,每星期埋單平均$1700。我中醫係根據我週期咁調藥,我都信佢架,又量體溫又用排卵紙,堅持左3個月。但做左咁多野之後,都係話我體溫升得唔靚,黃體唔夠。走去驗埋黃體,又無事wor。反而FSH出事。唉,我自己食中藥食到想嘔。

複式洋房

misscharis 發表於 20-9-16 09:44
我連續睇左3個月,7日藥咁食,每星期埋單平均$1700。我中醫係根據我週期咁調藥,我都信佢架,又量體溫又用 ...

咁我平D...我係藥粉....所以每周都都6XX...一個月2-3K

洋房

叫我食中醫寧願做運動
出返身大汗再食健康d
中醫d醫真係好難入口
我明你點解想淨針灸

複式洋房

misscharis 發表於 20-9-16 09:12
上星期驗左FSH11.7,醫生說要下個cycle翻驗,同驗埋amh先可以確定結果。我爬過文,想再請問大家FSH高的話,姐 ...

FSH高可以用運動調理架,唔洗擔心。 香港醫生好似係低過10就可以開針。 不過當然要睇埋你個報告先最準確!
我之前都係甘,做左一個月運動就降低左啦! 加油!!
我都有睇緊針灸+艾灸,但中醫有講必須配埋中藥食!! 大約3千幾一個月~
另外,大部份人都話肌醇係多襄先食得,你最好問下醫生你啱唔啱食先wor... (不過我個醫生都有叫我食肌醇+Dhea+Q10... 我amh低,食左半年到,好似未見到效果,所以而家淨食DHEA+Q10算)
加油呀!!

民房

Momo_0424 發表於 20-9-16 11:25
叫我食中醫寧願做運動
出返身大汗再食健康d
中醫d醫真係好難入口

多謝你明白我!我真係堅持到最後一劑藥,然後同我老公講,我真係唔想唔想唔想再食中藥!!!

民房

Belle_baby 發表於 20-9-16 18:37
FSH高可以用運動調理架,唔洗擔心。 香港醫生好似係低過10就可以開針。 不過當然要睇埋你個報告先最準確!
...

多謝你!我會堅持日日做運動!希望黎緊驗amh無事!都祝福你❤️

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊