自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

翡翠宮

2020勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
識一個,佢阿媽講親個仔都想喊
屋企絕對唔係有錢人家

伯爵府

2020勳章

有,近年好普遍

別墅

未到咁極端,識人讀完書就hea下、打下散工,父母每個月仲有比零用

公爵府

2020勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

有,讀完就嫁,佢娘家大把錢,其中一樣嫁妝係貝沙灣一層豪宅,老公屋企都有家族生意

公爵府

精叻鼠年勳章 2020勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

有,仲要下下搭飛機坐商務,周身名牌,成日曬命, 但佢屋企又唔係好有錢喎

水晶宮

未嫁父母養
嫁咗老公養
而家仔女養

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

珍珠宮

2020勳章

mandy952 發表於 20-9-16 16:48
屋企絕對唔係有錢人家

咁個仔依家幾歲? 係屋企打機?

子爵府

2020勳章

回覆樓主:

識一件,書都未讀完,小學畢咋,冇病,就屈响屋企俾人養到而家4x歲。佢老母成功縱出了一件廢柴。

伯爵府

2020勳章

mandy952 發表於 20-9-16 16:48
屋企絕對唔係有錢人家

唔多唔少都係呢個亞媽做成

珊瑚宮

2020勳章 畀面勳章

回覆樓主:

有,外家有錢,剛畢業就结婚,老公係 ibanker

水晶宮

2020勳章

BGCOME08 發表於 20-9-16 17:03
識一件,書都未讀完,小學畢咋,冇病,就屈响屋企俾人養到而家4x歲。佢老母成功縱出了一件廢柴。
...

4x歲得小學畢業? 呢個年紀唔係已經強制到中三?

珊瑚宮

2020勳章 畀面勳章

竇漪房 發表於 20-9-16 16:56
有,讀完就嫁,佢娘家大把錢,其中一樣嫁妝係貝沙灣一層豪宅,老公屋企都有家族生意 ...

天生富貴命

珊瑚宮

2020勳章

竇漪房 發表於 20-9-16 16:56
有,讀完就嫁,佢娘家大把錢,其中一樣嫁妝係貝沙灣一層豪宅,老公屋企都有家族生意 ...

你睇錯題目,樓主話要屋企養喎

子爵府

2020勳章

MM2H 發表於 20-9-16 17:08
4x歲得小學畢業? 呢個年紀唔係已經強制到中三?

呢個係一個迷,我哋都覺得好奇怪,點解可以小學畢業就冇讀。

侯爵府

回覆樓主:

一巴掌拍不響。

除非有病,或者身有缺陷,唔係的話這種情況都係屋企一手一腳造就出嚟,用呢度嘅金句,只能自己受番囉。

男爵府

2020勳章

回覆樓主:

有,連書都未讀完添,已經十幾年

翡翠宮

2020勳章

[email protected] 發表於 20-9-16 17:01
咁個仔依家幾歲? 係屋企打機?

40幾,大過我
係屋企做咩就唔知

公爵府

2020勳章

回覆樓主:

識一個,一直屋企養。
養到廿歲 佢生b攞綜援再生兩個。
一直到三十幾,唔知佢志願係拎到幾歲

wcpcelia    發表於 3 天前

翡翠宮

2020勳章

mike89 發表於 20-9-16 17:24
識一個,一直屋企養。
養到廿歲 佢生b攞綜援再生兩個。
一直到三十幾,唔知佢志願係拎到幾歲

應該有情緒病,一直過唔到個關口

公爵府

2020勳章

mandy952 發表於 20-9-16 17:25
應該有情緒病,一直過唔到個關口

呢兩年先知佢直頭痴綫

首頁
12345...7

尾頁

跳至