懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
[純綷呻下]我剛剛懷孕6周,諗住等到8周先照閃閃,唔知點解覺得呢個等待嘅日子好漫長又好擔心.....唔知有冇人同我有一樣嘅同感

伯爵府

有。啱啱見到閃閃,但又要2星期等待驗dna之類。跟著又要16週照結構。
真係要過埋第3關,才是安心。

複式洋房

回覆 Cymeman 的帖子

Me too! 聽日7週,下星期8週去照!好緊張... 一日未照都好難輕鬆。應該到生左先唔會亂諗野

民房

M.A.C 發表於 20-9-16 17:36
有。啱啱見到閃閃,但又要2星期等待驗dna之類。跟著又要16週照結構。
真係要過埋第3關,才是安心。 ...

請問你幾周照到閃閃?

複式洋房

Cymeman 發表於 20-9-16 16:52
[純綷呻下]我剛剛懷孕6周,諗住等到8周先照閃閃,唔知點解覺得呢個等待嘅日子好漫長又好擔心.....唔知有 ...

係呀,第一次6週去照(家計會俾日子我,佢話最6週可照)點知照唔到心跳個醫生又唔敢定論係太早(因可能日子計算有出入)定成長唔到,結果係後者。而今次,為左唔好嚇自己,8週先去照,真係好好好好好(下刪100字)漫長(加埋之前嘅經歷)

伯爵府

回覆 Cymeman 的帖子

胎7週,但之前早左2星期去照,比醫生嚇死。原來我遲排卵遲著床,所以5週照無閃閃。

洋房

我都等左三個禮拜,終於等到聽日照

大宅

我5週驗到,8週先去照,知道12週前太多不能控制因素,其實唔止前12週,懷孕太多關要過,保持平常心吧

複式洋房

M.A.C 發表於 20-9-16 17:36
真係要過埋第3關,才是安心。 ...

16week咁早照結構 ?

大宅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
Itshk1 發表於 20-9-16 23:52
16week咁早照結構 ?

係囉
一般都19-22

伯爵府

回覆 Itshk1 的帖子

比喻黎,勿怪。一般20週照結構。
所以話最少過3,4關,真係驚得咁多。

複式洋房

calbeexcalbee 發表於 20-9-17 00:06
係囉
一般都19-22

我book左20weeks 照

大宅

2020勳章

[純綷呻下]我剛剛懷孕6周,諗住等到8周先照閃閃,唔知點解覺得呢個等待嘅日子好漫長又好擔心.....唔知有 ...

有。我6W照唔到閃閃,醫生叫我8W再去。兩個星期日日都諗住,倒數住。到8W終於照到,真係喊出嚟

大宅

發表於 5 天前 |顯示全部帖子

係呀,第一關嘅等待真係好漫長,但理性話俾自己知太早去照又未必照到,搞到要照多次之餘又嚇親自己,唯有頂硬上,忍到7-8週左右。

洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
s_for_samantha 發表於 20-9-17 22:37
有。我6W照唔到閃閃,醫生叫我8W再去。兩個星期日日都諗住,倒數住。到8W終於照到,真係喊出嚟
...

恭喜想問下6W未有閃閃但胎芽幾大呀?謝謝

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊